Elevi careieni la plantat de puieţi în Ardud

• publicat la: 30 martie 2014
Elevi careieni la plantat de puieţi în Ardud

 Sâmbătă, 29 martie 2014, 50 de elevi ai Liceului Teoretic Carei au luat cu asalt pădurea de lângă Ardud cu scopul declarat de a câştiga războiul cu poluarea prin plantarea de copaci, în proiect fiind preconizată împădurirea a 7 hectare de teren.

„Plantăm fapte bune în România!” sub Înaltul Patronaj Al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României, este acţiunea cu caracter ecologic, desfăşurată la nivel naţional care a cuprins şi deplasarea voluntarilor de la Liceul Teoretic, aceasta având stabilite câteva locaţii la nivel de ţară (în 6 judeţe), în judeţul Satu Mare  locaţia aleasă fiind Ardudul.

 Organizatorii  au asigurat materialul săditor, echipamentele de lucru (lopeţi, cazmale, găleţi),mănuşi de grădinărit,la teren  existând reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor de proiect care i-au instruit, îndrumat şi sprijinit pe participanţi pe parcursul zilei de plantare.

Acţiunea „Plantăm fapte bune în România!” a oferit un prilej de a-i educa pe tinerii noştri în spiritul dragostei pentru natură, de a le dezvolta simţul civic, ecologic, al responsabilităţii faţă de viitorul planetei.

Elevii participanţi, cu toţii voluntari, sunt implicaţi şi în alte acţiuni filantropice, caritabile, de întrajutorare prin statutul lor de voluntari în cadrul SNAC (Strategia Naţională de Acţiuni Comunitare).


Activitatea a fost coordonată la nivelul liceului de doamnele profesoare Angela Gabor, Alina Iacobuţ şi Liliana Sorian, aceleaşi însoţind şi grupul de lucru la Ardud.

 

 

Lasati un comentariu