Extremistul maghiar Mikola Bela, declarat indezirabil cinci ani în România

• publicat la: 20 martie 2014
Extremistul maghiar Mikola Bela, declarat indezirabil cinci ani în România

Extremistul ungur Mikola Bela, liderul Garzii Maghiare din Ardeal, a fost declarat, joi, indezirabil de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia nu este definitiva, dar este executorie.

Mikola Bela este cetăţean ungur cu drept de rezidenta in România, domiciliul lui fiind la Targu Mures.

In urmatoarele ore, reprezentantii Oficiului Român de Imigrari vor merge sa il ridice pe acesta de la domiciliu si sa il escorteze până la graniţă.

El nu va avea dreptul să mai intre in tară timp 5 ani, termen decis de instanta.

In jurul orei 17, Mikola Bela a fost ridicat de la domiciliu, dus la sediul Politiei, fotografiat si apoi transportat cu masina la granita, informeaza Digi24.

Mikola Bela nu s-a prezentat la sedinta de astazi, care a fost secretă, fiind reprezentat de un avocat. Decizia nu este definitiva, el putand face recurs in 10 zile, recurs care va fi judecat de Inalta Curte.

Procurorii sustin ca in ultimul an, in care s-a aflat in tara noastra, Mikola Bela ar fi dat dovada de un comportament xenofob si antisemit. In plus, el a incitat la manifestari de dezbinare nationala.

Potrivit legislatiei, un cetatean al U.E. poate fi declarat indezirabil pentru o perioada de la un an la 10 ani.

Mikola Bela s-a aflat pe lista de patru cetateni unguri, membri ai unor organizatii extremiste, care au primit, luni, interdictie de a intra pe teritoriul României timp de un an de zile.

Pe lista se mai afla Zsolt Tyirityan, membru al organizatiei “Oastea Haiducilor”, Gyula Gyorgy Zagyva, membru Jobbik, membru al Miscarii de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM si Szavay Istvan, membru Jobbik.

sursa NapocaNews

comentarii

de emil la 24 martie 2014 - 15:40

Pe când interzicerea gărzii ungurești, a mișcării celor 64 comitate, a partidului Jobbik și a mișcării haiducilor unguri în România? Că Ungaria a interzis garda ungară de multă vreme. Iar România este îndreptățită să-și protejeze cetățenii de xenofobia și rasismul ungaristilor. Dacă nu le convine existența statului român, n-au decât să nu intre pe teritoriul său.

de emil la 24 martie 2014 - 15:42

zsolt tyirityan ăsta are cu siguranță strămoși români.

de un roman la 24 martie 2014 - 19:17

Zsoltachescu 27 august 1916 inseamna intrarea Romaniei in primul razboi mondial asta ca sa stii si tu cu mintea aia a ta bolnava si intoxicata cu date virusate de stramosii tai…Era normal sa faca acest gest pentru ca era un razboi al reintregirii nationale,daca ai stii motivele izbucnirii primului razboi mondial atunci nu ai mai vorbi baliverne…In alta ordine de idei Zoltachescu sa stii ca in seara zilei de 27 august 1916 ministrul Edgar Mavrocordat a inmanat la Viena nota de razboi a Romaniei.Marsav ,banditeste si inuman ati tratat si tratati voi toate populatiile vecine voua indiferent ca-s :romani,sarbi,croati,slovaci sau ucrainiei.Cum se poate ca voi sunteti vorba vine,,marele perdant „al zonei in primul razboi mondial?Toata lumea e nebuna numai voi ungurii sunteti normali.Toata lumea e marsava numai voi sunteti onesti.Toata lumea a furat de la voi,lucru care nu se intalneste nicaieri in lume.Nici macar intre triburile din Africa nu sunt asemenea revendicari cum le aveti voi…Daca nu era prea cald acolo si ajungeati din greseala prin Africa cred ca voi erati singurii albi dar cu siguranta cei mai,,africani” si toate teritoriile erau ale voastre si cu siguranta erati una din marile populatii ale mapamondului ca le dadeati la toti cetatenia maghiara…penibililor si sovinilor ce sunteti.
Romanii au ,,jinduit” doar la ce a fost ,este si va fi al lor…Sfantul Pamant Romanesc…Iarasi mai ,,camelioni”(corect este cameleoni)ca voi ungurii nu prea exista,mereu ati fost niste parsivi si se vede si acuma cum va schimbati,,culoarea”numai sa fiti la guvernare si sa va indepliniti obiectivele sovine ,xenofobe si iredentiste.

de un roman la 24 martie 2014 - 20:11

Zsoltachescu mama ta daca te cenzura pe tine mai bine sigur nu aveai atatia neuroni(ce-i drept putini)care sa-i folosesti doar pentru a-ti revarsa ura si sentimentele urate spre romani si alte natii care v-au facut sa fiti un neam de frustrati sangerosi si consumatori de tragedii si carne vie…

de un roman la 24 martie 2014 - 22:16

,,HAT” Zsoltachescu draghe inca de atunci a fost un intreg aceasta tara cand voi inca nici nu va sadeati genele de barbari si migratori prin stepele indepartatei Asii…Restul nu are rost sa-ti mai scriu aici ca ,,baiul” cel mai mare pentru tine e ca voi ungurii ce ati vrea nu se va mai reintregi niciodata si nici tu si altii ca tine nu o sa fii intreg vreodata la ,,capatana”… 🙂

de un roman la 24 martie 2014 - 22:25

Protestatarii tai Zsoltachescu trebuiau sa marsaluiasca spre Vallaj civilizat.Iti dau si un sfat daca tot te chinuie limba romana du-te draq pe siteurile voastre de ,,specialitate” si scrie acolo ca aici tare iti rupi degetele la cat de corect scrii…Pe langa ca esti agramat in limba romana,mai scrii si aiurea numele unor orase cu vechime mult mai mare ca Pesta(porcina)voastra.Istanbul e corect prietene sau cum aveti voi harul sa maghiarizati tot se poate ca versiunea in limba maghiara e …Istambul…fraierica… 🙂

de emil la 24 martie 2014 - 23:10

zsegdobas

A fost la 1600, dar neamul românesc e doar cu circa 1000 de ani mai vechi decât momentul Mihai Viteazu.

de emil la 24 martie 2014 - 23:11

zsegdobas
a fost un marș neautorizat.

de emil la 24 martie 2014 - 23:13

de aia protestatarii au fost împiedicați să iasă pe drum.

Lasati un comentariu