Furturi,accidente,acţiuni de prevenire…

• publicat la: 18 martie 2014
Furturi,accidente,acţiuni de prevenire…

În dimineaţa zilei de luni, 17 martie 2014, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător din dreptul Şcolii Gimnaziale Drăguşeni, minorul  V. Vasile, în vârstă de 8 ani, a fost acroşat de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 38 de ani. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a minorului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

AUTORUL UNUI FURT PRINS ÎN FLAGRANT  DE POLIŢIŞTI LA SANISLĂU

            În seara zilei de luni, 17 martie 2014, în timpul exercitării unei activităţi de patrulare pe raza localităţii Sanislău, poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Petreşti, l-au surprins pe numitul M. Miklos, de 20 de ani, din localitate, în timp ce sustrăgea 3 stâlpi de salcâm din curtea părţii vătămate, M. Gheorghe. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. În cauză se efectuează cercetări faţă de numitul M.Miklos sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

În data de 17 martie 2014, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ardud, la o acţiune organizată pe linie rutieră, l-au identificat în trafic pe V.Andrei, de 20 de ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârşirii de către conducătorul auto a infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.                       

LA CAREI AUTORUL UNUI FURT DE TELEFON IDENTIFICAT LA SCURT TIMP DUPĂ PRODUCEREA FAPTEI

În seara zilei de luni, 17 martie 2014, minorul M.S., de 11 ani, aflându-se la un loc de joacă în cartierul Eliberării din Carei şi-a lăsat telefonul nesupravegheat pe o bancă. Profitând de neatenţia victimei, S. Arnold, de 20 de ani, din Carei, i-a sustras telefonul mobil. Autorul a fost identificat la scurt timp după producerea faptei de către o patrulă de siguranţă publică mixtă, formată din poliţişti şi jandarmi, prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate. Numitul S. Arnold este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE A ABUZURILOR SEXUALE CU MINORI ŞI A PEDOFILIEI

În cadrul proiectului partenerial de prevenire a abuzurilor sexuale cu minori şi a pedofiliei echipa mixtă a fost prezentă luni, 17 martie 2014, la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Satu Mare. Activitatea organizată în sala de sport a unităţii de învăţământ sub îndrumarea domnului director George Micle a fost susţinută de iniţiatoarea proiectului doamna Edita Enciu,reprezentanţi ai Poliţiei,    agent şef Adrian Berindan, ai DGASPC- doamna Mihaela Silaghi, ai Poliţiei Locale- domnul inspector principal Ludovic Molnar, invitată fiind şi doamna Manuela Rogoz din partea Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Consiliului Local Satu Mare.

Cei 180 de elevi ai şcolii au aflat cu acest prilej ce este un abuz sexual, ce este pedofilia, cum să se protejeze de persoane străine care îi implică în discuţii sau activităţi cu tentă sexuală, unde pot semnala un caz de abuz sexual, informaţiile primite de la cei care au susţinut activitatea fiindu-le foarte utile, cu atât mai mult cu cât copiii deţin puţine date cu privire la acest fenomen, iar părinţii şi cadrele didactice evită, cel mai adesea, să abordeze teme referitoare la sexualitate şi implicit să le spună clar copiilor ce comportamente cu tentă sexuală  sunt indezirabile la vârsta lor şi care sunt riscurile asociate acestora.

 

Lasati un comentariu