Indicaţiile Jobbik la Satu Mare:firmele maghiare din Ardeal să angajeze doar unguri

• publicat la: 3 martie 2014
Indicaţiile Jobbik la Satu Mare:firmele maghiare din Ardeal să angajeze doar unguri

Aflați în campanie electorală în Transilvania, liderii partidului Jobbik, de extremă dreapta din Ungaria, s-au lăudat duminică la Satu Mare că lor li se datorează ”în mod deosebit” adoptarea Legii privind dubla cetăţenie de către Parlamentul Ungariei, dar au criticat ușurința cu care se acordă cetățenia maghiară.

Liderii Jobbik s-au declarat revoltați de numărul mare de oșeni care au obținut cetățeanie mahiară, fără să vorbească o boabă ungurește.

Potrivit voceatransilvaniei.ro,la Satu Mare au fost în campanie vicepreşedintele partidului, Gyure Csaba, deputatul Istvan Szavai şi candidatul Jobbik din Transilvania pentru Parlamentul Ungariei, Bela Erdely.

Discursurile celor trei ținute în fața a circa 40 de persoane într-un restaurant sătmărean au fost marcate de mai multe remarci șovine.

Deputatul Istvan Szavai a declarat că firmele maghiare care au investit în România, cum ar fi CBA sau OTP, care obţin avantaje pe piaţă ca urmare a faptului că sunt din Ungaria, să angajeze doar persoane vorbitoare de limbă maghiară pentru a scădea numărul şomerilor de naţionalitate maghiară.

comentarii

de Horia Mărieș la 11 august 2014 - 21:53

Yeah, sure it will be, of course, when I’ll see my neck.

Da, sigur că va fi, desigur, atunci când o să-mi văd eu ceafa.

http://www.jobbik.com/vona_szeklers_will_have_their_autonomy_sooner_or_later

de emil la 12 august 2014 - 07:25

Desigur, asta este „discriminare pozitiva”! Cu dedicație pentru minorități. Adică, dacă s-ar apuca anumite firme – cele bugetare, de exemplu – sa angajeze numai etnici romani, pentru a scădea șomajul în rândurile etnicilor romani? Dar, ce-ar fi ca de la firmele astea din Ungaria sa cumpere numai etnicii unguri?

Lasati un comentariu