Liceul Teoretic are Cerc de Lectură

• publicat la: 16 martie 2014
Liceul Teoretic are Cerc de Lectură

Începând cu anul şcolar 2013-2014, în cadrul Liceului Teoretic a fost iniţiată o activitate inedită, aproape incompatibilă cu preocupările unui tânăr licean al zilelor noastre, activitate ce are în centru Cartea. Un Cerc de Lectură al cărui scop principal este însuşirea firescului lecturii. Elevul a uitat de cărţi fiindcă i s-au dezvăluit calculatoare, tablete, smarturi de toate felurile, lucruri care i-au devenit fireşti fără voie. Acest cerc îşi propune sa readucă savoarea cititului în rândul elevilor, să definească altfel firescul, prin prisma lecturii, a cunoaşterii lumii celorlalţi, cu scopul declarat de a-şi defini, corect şi echidistant, propria lor lume.

Întâlnirile se desfăşoară lunar, fiind propuse câte două titluri, unul din literatura clasică şi unul din literatura contemporană, abordând teme familiare adolescentului de azi.

Luna martie a venit cu „Bel-Ami” de Guy de Maupassant şi cu „Jurnalul secret al lui Adrian Mole” de Sue Townsend, întâlnirea având loc vineri, 14 martie, la Liceul Teoretic Carei. Dacă la început s-a simţit în rândul elevilor reţinerea şi timiditatea  cu care s-au apropiat de această idee, acum acestea au fost înlocuite cu dezinvoltură şi dorinţă de cunoaştere, de liberă exprimare, numărul celor care frecventează Cercul crescând de la o lună la alta.Initiatorul si coordonatorul acestui proiect este doamna profesoară Alina Iacobuţ.

redactia

comentarii

de Titus D. la 17 martie 2014 - 05:04

Felicitări !

Lasati un comentariu