Poliţia în acţiune

• publicat la: 4 martie 2014
Poliţia în acţiune

 

                    A transportat şi depozitat deşeuri periculoase

     Luni, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că într-o anexă a unei societăţi comerciale din localitatea Valea Vinului se află depozitată o cantitate mare de deşeuri pesticide.

     Oamenii legii au deschis o anchetă în urma căreia au stabilit că la data de 27.02.2014 Ilie P., de 40 de ani, din Satu Mare a transportat în incinta anexei societăţii menţionate anterior cantitatea de 200 litri şi 2000 kilograme deşeuri de pesticide, fără acordul administratorului societăţii. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de neluarea masurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase şi transportul şi tranzitul de substanţe periculoase cu încălcarea prevederilor în vigoare, fapte prevăzute de OUG195/2005. Cantitatea de deşeuri a fost asigurată până la clarificarea situaţiei.                  

                    Tăiere ilegală de arbori şi furtul materialului lemnos

         Poliţiştii din Turţ au fost sesizaţi ieri de către Ioan T. ,din Turţ, pădurar silvic despre faptul că la data de 15.02.2014 a surprins o persoană de sex masculin care a tăiat fără drept arbori după care a sustras materialul lemnos.

       În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că Ioan S. , la data menţionată anterior s-a deplasat în pădure cu căruţa proprietate personală , de    unde a tăiat fără drept un număr de 14 arbori esenţă molid , după care i-a  transportat la locuinţa unui consătean care locuia în apropierea pădurii.

 Cercetările continuă în cauză  fiind întocmit dosar pentru tăiere ilegală de arbori şi furtul materialului lemnos.          

                   

                       Un minor şi 2 bărbaţi au furat bunuri din locuinţe               

               Un trecător a sesizat poliţiştii sătmăreni despre faptul că pe strada Cloşca din municipiu mai multe persoane ofereau spre vânzare o motocoasă.

     Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului reuşind prinderea şi identificarea celor 3 persoane, Cristian G., de 26 de ani, Frisztian K. de 14 ani şi Sandor G, de 33 de ani . În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că ieri, în cursul dimineţii cei 3 au pătruns într-o casă de vacanţă din municipiu de unde au sustras motocoasa şi tot atunci au pătruns şi într-o altă locuinţă  în construcţie nelocuită din aceiaşi zonă , locuinţă care aparţine tatălui unuia dintre ei, a minorului , de unde au sustras mai multe bunuri. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate. În cauză  se efectuează cercetări pentru furt calificat.                              

                     Acţiune de combatere a activităţilor ilegale

          Luni între orele 12-14.00 poliţiştii din Petreşti au desfăşurat o acţiune pe raza comunei pe linia legalităţii actelor de comerţ, ocazie cu care a fost depistat Marius C, în vârstă de 19 ani din judeţul Sălaj care dintr-un autoturism marca VW oferea spre vânzare în alte locuri decât cele stabilite , fructe fără a poseda  acte de provenienţă. Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amenda de 500 lei .

    Întreaga cantitate de 113 kg de fructe a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre consum Căminului de Vârstnici din comuna Petreşti.

      În cadrul acţiunilor organizate pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii au aplicat 180 contravenţii , dintre care 42 pentru necuplarea centurii de siguranţă, 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor se ridică  17000 lei. Totodată au rămas fără permis de conducere 5 conducători auto, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Lasati un comentariu