Premiul I pentru Roxana Mihaly de la Liceul Teoretic Carei la concursul RECITATIO

• publicat la: 22 martie 2014
Premiul I pentru Roxana Mihaly de la Liceul Teoretic Carei la concursul RECITATIO

RECITATIO 2014,editia a VIII-a.Trei premii pentru elevii Liceului Teoretic Carei.Premiul I a fost obţinut de Roxana Mihaela Mihaly, coordonator,prof.Liliana Sorian.

Un concurs ca oricare altul era anunţat  printr-un comunicat de presă,în organizarea  Consiliului  Judeţean împreună cu Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale şi Biblioteca Judeţeană Satu Mare cu sprijinul Asociaţiei Scriitorilor de Nord-Vest ,un concurs  de recitări din lirica poeţilor sătmăreni.

Cei care au avut inspiratia să participe ca spectatori,au avut surpriza de a asista la un regal al simţului pentru frumos.

Când pui suflet şi îţi propui să promovezi tinerele talente,să aduci  în lumina reflectoarelor tineri cu potenţial în domeniul artistic,totul  vine de la sine.Organizatorii au reuşit ca în acest an să  ne arate că un concurs de recitări se poate transforma într-un eveniment deosebit care să ţină în sală spectatorii pentru  patru ore intregi.

Reţeta? O picătură de pasiune, un strop de creativitate şi mult suflet.Succes garantat.

Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop sunt cei care în urmă cu şapte ani au avut  iniţiativa acestei manifestări care de la an la an devine tot  mai reprezentativă pentru judeţul nostru.Putem spune că RECITATIO tinde să devină un brand,având în vedere că promoveaza atât poeţii  sătmăreni cât şi tinerii interpreţi ai liricii acestora.

Din partea Consilului Judetean a participat directorul de cabinet Claudiu Sulea,din partea Primariei muncipiului Satu Mare ,viceprimarul Marcela Papici,din partea Muzeului Judeţean,directorul adj.Radu Ardelean,consilier judeţean AnnaMaria Maruşca,alţi invitaţi.

Juriul a fost format din :

Radu Botar – ACTOR, la Teatrul de Nord Satu Mare, președintele juriului

Adriana Duda- profesoară, din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare

Mehes Kati – actriță, din partea Teatrului de Nord Satu Mare

Lacrima Camelia Istrăuan – director interimar, Biblioteca Județeană Satu Mare

Teodor Curpaș– poet, realizator TV

Peste 80 de concurenţi au fost înscrişi în concurs,atât de la şcoli gimnaziale cât şi de la licee de pe tot curpinsul judeţului.

 A impresionat în mod plăcut programul artistic prezentat în timpul  deliberării juriului.Am ascultat cu deosebită plăcere tinere şi foarte tinere talente sătmărene.

Pricesnele interpretate cu har de tânărul elev Gabriel Molnar din Tarna Mare ,acum in postul Mare,au amuţit sala care l-a răsplătit la final cu ropote de aplauze.

„Dacă diavolul se îmbracă de la Prada,îngerul Gabriel Molnar a venit îmbrăcat în straie originale româneşti de la Tarna Mare”  a tinut să precizeze Felician Pop,cel care a descoperit  potenţialul tânărului elev.

Nici ceilalţi interpreti nu au fost mai prejos,demonstrând că judeţul Satu Mare are tineri cu potenţial  solistic care merită valorificat.

Cantautorul George Negrea,interpreţii Marian Buzilă,absolvent al Conservatorului Gh.Dima din Cluj,Vlad Doroş sau Raluca Dumitru sunt nume de care vom mai auzi cu siguranţă.

Rezultatele concursului de recitati RECITATIO 2014

Marele Premiu:

Coza Dan – Colegiul Național Mihai Eminescu

Premiul I:

Mihaly Roxana Mihaela – Liceul Teoretic Carei,poezia   ”Iată-mă, Doamne”, ”Iartă-le lor, Doamne” de Gabriel Rațiu, Profesor coordonator: Liliana  Sorian

Telegdi Aron – Liceul Teologic romano-carolic „Ham Janos”

Premiul II: 

Costescu Narcisa -Liceul de Arte „Aurel Popp”

Șiman Claudian Ciprian – Liceul Teoretic Carei ,poezia ”Corbul alb” de George Achim,  ”10” de Ion Nistor,Profesor coordonator: Dana Pop

Premiul III:

Fogaș Sergiu- Liceul Teoretic Carei,Profesor coordonator: Adrian Tineghe

Șichet Madalina Alisia – Liceul Teoretic Tarna Mare

Mentiuni: 

Giurgiu Larisa – Colegiul Național „Doamna Stanca”

 Pop Titusz – Liceul Reformat Satu Mare

Gergely Noemi- Colegiul National Kolcsey Ferenc

Jank Anna – Liceul Teologic romano-catolic Ham Janos

Tinca Gabriela – Colegiul Economic Gheorghe Dragos

Diplomele au fost înmânate de către viceprimarul MarcelaPapici şi actorul Radu Botar.

„Toţi cei care aţi participat sunteţi câştigători de fapt şi merită laude cadrele didactice care s-au ocupat de instruirea lor” a  menţionat viceprimarul Marcela Papici  iar Radu Botar a precizat că „poezia este un sentiment ,o emoţie şi trebuie tratată ca atare”.

Elevii careieni au obtinut si  la aceasta a opta editie a RECITATIO  importante premii  care vin să  confirme nu numai talentul lor de recitatori ci şi valoarea deosebită a dascălilor ce se ocupă de instruirea lor.

Daniela Ciută

 

comentarii

de fan la 22 martie 2014 - 13:36

Bravo Roxana!!!
Felicitari pentru rezultat!
Felicitari doamna profesoara Sorina si toti profesorii care se ocupa de acesti elevi!!!!

de emil la 22 martie 2014 - 15:19

Felicitări tuturor laureaților, în special deosebitei Roxana Mihali!

de Horia Mărieș la 22 martie 2014 - 15:31

Felicitări acestor foarte talentați și frumoși elevi careieni care au obținut la RECITATIO 2014 importante premii precum și profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lor.

Un sincer bravo Roxanei Mihaela Mihaly de la Liceul Teoretic Carei pentru premiul I.

de Calin la 22 martie 2014 - 16:56

Felicitari Roxana si Claudian si Sergiu!
Felicitari domnilor profesori!

de ioan ciarnău la 22 martie 2014 - 17:04

Felicitări concurenţilor şiprofesorilor care i-au pregătit. Pentru viitor le doresc un parcurs plin de realizări !!!

de AUREL DONCA la 22 martie 2014 - 20:29

SINCERE FELICITARI SI SUCCESE IN CONTINUARE PENTRU ROXANA MIHALY SI SERGIU FOGAS.NE MANDRIM CU VOI. AURELIA SI AUREL DONCA

de Roxana Mihaly la 22 martie 2014 - 22:46

Va multumesc din suflet tuturor pentru aprecierile adresate!
Ma bucur pentru faptul ca mesajul poeziilor ,,Iarta-ma, Doamne” si ,,Iarta-le lor, Doamne” scrise de poetul careian Gabriel Ratiu a patruns in sufletul si in mintea publicului! Acesta a fost scopul meu. Cea mai mare realizare cred ca a fost faptul ca atunci cand am coborat de pe scena, am simtit ca am lasat acolo, undeva, in sufletul oamenilor, vorbele acestui mare poet careian.
Sunt extrem de mandra ca premiul I a revenit si in acest an la Carei si desigur ma bucur la fel de mult ca am putut fi mesagera acestui prestigios premiu! Felicitari tuturor colegilor mei!

de Horia Mărieș la 23 martie 2014 - 04:51

@AURELIA si AUREL DONCA

Dacă se poate, lăsați vă rog adresa Dvs de email și/sau numărul Dvs de telefon la redacție (redactie@buletindecarei) pentru a putea fi contactați ulterior.

de Tiberiu Vanca la 23 martie 2014 - 14:03

Roxana: Ai cerut să fii văzută. Şi ai fost văzută. Şi nu numai pentru că ai cerut cât pentru că aveai graiul încărcat de candoare, iar mesajul trimis prin frumoasă rostire, l-a atenţionat pe „Doamne” până la emoţie. Iar această din urmă stare se produce la Cel Invocat ori de câte ori îi este dat să vadă că darurile conferite vieţuitoarei „OM”, între care şi frumoasa rostire, sunt ridicate la nivel de artă. Te felicit! O felicit şi pe Distinsa Doamna profesoară Liliana Sorian pentru că cred că este unul dintre dascălii care au evadat din starea de suficienţă, caracteristică pe alocurea, şi şi-a încărcat discipola cu dragoste de cuvânt rostit şi nu în ultimul rând pentru că a avut norocul să găsească teren fertil. Cuvinte de laudă şi lui Gabriel Raţiu care prin luminozitatea poeziei pe care a pus-o la dispoziţia Roxanei, şi-a adjudecat un important trofeu.
Felicitări lui Şiman Claudian Ciprian, D-nei Profesor Dana Pop, şi întregului corp profesoral din liceul careian.

de Tiberiu Vanca la 23 martie 2014 - 14:24

Îi cer scuze lui Fogaş Sergiu şi Domnului Adrian Ţineghe, personalităţi ai liceului careian pentru faptul că în graba de a-mi posta mesajul i-am omis. Merită calde felicitări şi mă declar vinovat faţă de Domniile Lor.

de Tiberiu Vanca la 23 martie 2014 - 14:27

Erată: „personalităţi ale liceului…”

de Roxana Mihaly la 23 martie 2014 - 23:05

Mă simt onorată stimate domn Tiberiu Vanca să primesc asemenea aprecieri şi gânduri din partea dumneavoastră! Îi sunt recunoscătoare doamnei profesor Liliana Sorian pentru încrederea, sprijinul şi sfaturile acordate! Dânsa a fost făclia care mi-a luminat calea spre succes.
Am fost onorată, bucuroasă şi mândră că numele meu a răsunat pentru Carei şi pentru Liceul Teoretic Carei!

Lasati un comentariu