Prețul gazelor crește de la 1 aprilie

• publicat la: 20 martie 2014
Prețul gazelor crește de la 1 aprilie

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, a declarat joi că de la 1 aprilie prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici se va mări cu 2%. De asemenea, va creşte şi preţul pentru consumatorii industriali, cu 5 la sută.

Havrileţ a fost întrebat la finalul unei dezbateri pe tema energiei inițiată de Comisia de industrii a Camerei Deputaților ce scumpiri la gaze şi energie electrică vor fi de la 1 aprilie. „La energia electrică nu avem în vedere o creştere a preţului, la gazele naturale este o creştere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaţionale şi este vorba de 2% la consumatorii casnici”, a spus oficialul ANRE.

Havrileţ a adăugat că pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, care reprezintă 15%, preţurile la gazele naturale vor creşte cu 5%. „Pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, fac această subliniere pentru că noi avem consumatori şi în piaţa liberă şi în piaţa reglementată, în piaţa reglementată, care este constituită dintr-un raport de 15%, preţurile vor creşte cu aproximativ 5%”, a spus preşedintele ANRE.

Întrebat dacă vor mai fi scumpiri după 1 aprilie până la sfârşitul anului, Havrileţ a spus că „pentru consumatorii din piaţa liberă există piaţa liberă, iar în piaţa reglementată, conform calendarului, există trepte de creştere a preţului”. „Dar considerăm că de la 1 iulie evoluţia pieţei va fi una de o aşa manieră încât să putem controla preţurile”, a adăugat el./cotidianul.ro

Lasati un comentariu