PSD a adus UDMR la guvernare.PCM intră la guvernare alături de UDMR
UDMR a încheiat astăzi un protocol politic cu Partidul Civic Maghiar, prin care este vizată autonomia, potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.
PCM se angajează astfel să susţină lista de europarlamentari ai UDMR, însă fără să aibă niciun candidat pe liste.În schimb, PCM a primit promisiunea că preşedinţii de Consilii Judeţene ai UDMR vor colabora mult mai bine de acum înainte cu primarii PCM din Harghita şi Covasna.
Kelemen Hunor nu a exclus nici posibilitatea ca membri PCM să fie numiţi la conducerea unor instituţii aflate în subordinea Guvernului ROmâniei, UDMR ajungând la guvernare printr-un protocol încheiat cu premierul Victor Ponta. De asemenea, în perioada următoare vor fi numiţi în rand de secretar de stat un număr de 14 persoane desemnate de UDMR.
Hunor a mai precizat la Cluj că proiectul de autonomie la care lucrează UDMR este distinct de cel al PPMT.
sursa napocanews.ro
comentarii
de emil la 21 martie 2014 - 17:27
Aduceți măi, și jobbik, și cele 64 de comitate, și pe horthy la guvernare! Măcar să știm o treabă!
de maghiar la 21 martie 2014 - 20:10
hm, nici nu puteti da seama care este prenumele lui Kelemen Hunor :)). ar trebui sa mai invatati putin
de emil la 21 martie 2014 - 21:04
măgar 20:10
Veterinarul ăla care ocupă scaunul de ministru al culturii române, dar care vorbește românește cu pașaport, are un postnume, care este Hunor, dar nu are prenume. De învățat, însă puțin mai mult, mai învață dumneata limba română. Corect este „nici nu VĂ puteți da seama”. Cum unii sunt mereu pe invers, la unguri prenumele – care vine din latinește și care înseamnă ”înaintea numelui, în fața numelui” = praenomen – nu stă înainte numelui, ci după el, deci e de fapt postnomen. Latinii aveau Praenomen= prenume: Publius, Sextus etc; Nomen=nume (de familie, gentilic de fapt): Tullius, Ovidius; și Cognomen = poreclă Naso, Cicero, Maro etc. Deci, dacă vrei prenume, atunci scrie-l în Mazda distinsei doamne mă-ta, Hunor Kelemen.
de maghiar la 22 martie 2014 - 11:40
@emil: nu trebuie sa vii aici sa-mi explici ce este un prenume ;). bine ca exista google sau wikipedia, unde puteai sa-ti bagi capul…In cazul lui Kelemen Hunor, care nu vine, din fericire, din latina, prenumele (keresztnev) este Hunor, nicidecum Kelemen. Dar tu n-ai de unde stii, ma-ta nu te-a invatat de astea, numai sa te duci la pascut cu oile
de emil la 22 martie 2014 - 14:21
măgar, chiar bou 11:40
Nu știi nici citi și mai și scrii prost românește. Nu îmi bag capul pe nici una din ”sursele” de informație menționate de tine, din cel puțin două motive: 1) nu am nevoie, pentru că am informațiile respective chiar în capul meu; 2) în românește se spune ”a-ți băga nasul”, nu ”a-ți băga capul”. Așa că îți recomand un loc unde să-ți bagi nasul. Nu ți-am explicat ție cum e cu prenumele, pentru că 1) nu ești atât de important pe cât ai impresia, ca să meriți chiar atâta atenție și 2) oricum nu ai fi înțeles ce am scris, așa cum s-a dovedit chiar în ultima ta postare, unde continui să susții că nu pot ști, deși în chiar textul despre prenume, nume și poreclă am precizat că numele de familie al veterinarului de la cultură este Kelemen, iar ceea ce numeai tu prenume, iar eu postnume, adică numele de botez/keresztnev, este Hunor. Nu am observat ca tu să fi scris altfel. De unde concluzia că nu înțelegi ceea ce citești în românește. De aceea era preferabil să nu-ți expui incompetența pe aici. Pe tine nu te-a învățat nu numai mă-ta, dar nici școala, că se scrie
„n-ai de ști”, iar nu „n-ai de unde știi”, eventual putea fi „n-ai de unde să știi”. Astea sunt însă subtilități lexicale. În ceea ce privește esența afirmației, te contrazic, tocmai pentru că am de unde ști. Și am de unde ști tocmai pentru că trăiesc între unguri și le știu limba, ba chiar o și vorbesc în anumite situații. Ce e drept, ungurii printre care trăiesc eu sunt oameni de treabă, nu jeguri șovine ca tine. Pe de altă parte, spre deosebire de tine, eu chiar am făcut școală, nu kalaszantius, așa că pot suplini prin învățătură ceea ce nu am învățat de la mama. Plus că mai sunt și alte surse de informație, inclusiv contactul direct cu mediul lingvistic respectiv. Pentru corectitudine, mama nu m-a învățat să pasc oile. Dar și dacă m-ar fi învățat aș fi fost mândru de asta, mai ales că printre strămoșii mei este foarte posibil să fi fost și ciobani. Unii care făceau chiar transhumanță inclusiv prin Balcani, cum zic cei ce vă învață că voi ați fost primii în Ardeal, iar românii au venit mai târziu. Când întrebi de unde, afli că din Europa. Iar ungurii din Asia. Dar, dacă tot eram la capitolul creșterea animalelor, că a cultiva pământul era o ocupație necunoscută ungurilor, prefer să fiu urmaș de cioban de la oi, decât urmaș de porcar. Ia ghici cine erau crescători de porci? Ca să nu-ți suprasolicit neuronul, îți spun eu: ungurii.
de Glad la 22 martie 2014 - 15:04
domnu’ emil,sa traiti la multi ani cu sanatate!
bine zis!