Regim preferenţial pentru anumite firme careiene

• publicat la: 23 martie 2014
Regim preferenţial pentru anumite firme careiene

Cu acordul tacit al administraţiei locale careiene,există firme care se sustrag de la plata unor impozite locale.

Aflat in studioul postului local de radio,la emisiunea „Prânzul de duminică„,consilierul local Ilie Ciută,a precizat că firma Gelen SRL Carei nu este singura care doreşte să se sustragă de la plata unor  impozite locale.

După  ce a făcut o  trecere în revistă  a celor  discutate în   şedinţa Consiliului Local     din data de 14 martie 2014,consilierul Ciută a afirmat că nici Asociaţia Equus nu îşi achită obligaţiile de plată în totalitate,fapt confirmat de către Serviciul de Taxe şi impozite  unde a solicitat informaţii în acest sens.

Consilierii UDMR au votat vineri,14 martie 2014, pentru văduvirea impozitului local cu suma de 35.000 lei din partea SC Gelen SRL,în conditiile în care municipiul este îndatorat la bănci cu împrumuturi în valoare de peste 9 milioane de euro.

Administraţia careiană  acceptă ca Asociaţia  Equus constituită oficial in 5 iulie 2000,şi care prestează activităţi aducătoare de profit,potrivit preţurilor afişate pe site-uri de  promovare,să nu plătescă impozit pe clădire. (http://mariaut.hu/tart-accservice-256/Equus_Lovasegyesulet_es_Panzio__Carei  şi http://www.e-quus.com/prices.php

Tot în cadrul emisiunii radio a fost prezentată situaţia noii clădiri a primăriei Carei care trebuia predată la cheie de către constructori de acum 2 ani şi totuşi  primăria nu percepe nici un fel de penalizare deşi acest lucru a fost stipulat in contractul incheiat şi semnat de primar.

In conditiile in care  municipalitatea are de plătit rate şi dobânzi consistente la creditele contractate,primarul acceptă prejudicierea bugetului local  cu sume importante.

O altă temă abordată a fost şi  lipsa de interes a conducerii oraşului  pentru  atragerea tinerilor specialişti careieni acasă,în posturi  din administraţie.S-a făcut referire directă la     concursul organizat în vara lui 2013,   când comisia  de examinare a hotărât ca pentru postul de administrator parc ,agronomul Venig Zoltan(soţul consilierei Venig Gabriella),absolvent promoţia 1971 a Facultăţii de Agronomie este mai potrivit decât Adrian Aciu,inginer horticol,specialist in arboricultură,fost absolvent al Liceului Teoretic Carei (vezi aici).

A fost menţionata şi situaţia  firmei care asigură  paza  la Castel,o firmă din Oradea,cu proprietar din ţara vecină şi deasemeena faptul că pentru lucrări de construcţii se apelează la muncitori  bihoreni care fac naveta zilnic cu microbuse în condiţiile în care mulţi careieni sunt şomeri.

Mulţi dintre ascultători au trimis mesaje prin care se interesau de  criteriile care stau la baza încredinţării directe a unor lucrări către firme din alte localităţi în detrimentul celor careiene.

Consilierul Ciută  a  mai afirmat că deţine dovezi care atestă faptul că  Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat.Pentru lucrări care nu au respectat proiectul întocmai,au fost achitate  sume uriase:  245.871,75 de lei pentru amplasare  dale pe o suprafaţă de cca.600 de metri pătraţi .

redacţia

comentarii

de Ocean la 24 martie 2014 - 07:11

Multumim pemtru informatiile date Domnului consilier Ciuta Ilie. Sunteti printre putini, cu sange in instalatie. Care are curajul sa spuna lucrurilor pe fata. Si totusi avand atatea dovezi, autoritatile statului de ce nu isi fac datoria. Sa cred ca sunt inplicate si ele, in aceste sifonari de bani publici. Va si cred ca pe Jenoke, il doare la patina de toti si toate, daca nimeni nu are curajul sa il caute, sa il ia la o raspundere pentru faptele comise.Si totis stau sa ma gandesc, Gigi nu sta nevinovat la țanbal, si Jenoke se plinba cu masina” centrului cultural”, liber fara sa il intrebe nimeni nimic.Care din acesti doi este mai mare evazionist.

de Vali la 24 martie 2014 - 07:37

Cum sa aiba curajul ceilalti consilieri sa informeze careieii despre proiectele ce se dezbat in sedintele de Consiliu ? „nu stiu sa vorbeste” doar sa ridice mana sus !!! Careienii i-au trimis acolo in scaunul de consilier,ei au tot dreptul sa fie informati.Iar daca Ciuta nu a spus adevarul (desii a mentionat ca are dovezi si raspunde pentru afirmatiile facute )trebuia sa intervina daca tot nu vor sa stea fatza in fatza cu Ciuta.

de Tiberiu Vanca la 24 martie 2014 - 12:19

Doimnule prefect Eugen Avram – Luaţi act de sesizarea de faţă. Miroase nu numai a corupţie cât şi a incompatibilităţi şi conflicte de interese. Măţăria în care se scaldă primarul careian trebuie odată şi odată descâlcită.
Domnule mai mare peste Curtea de Conturi Satu Mare. Luaţi act, la Carei iese fum şi nu orice fel de fum cât unul duhnind a miesme ce duc spre antisocial. Existenţa Domniei Voastre în fruntea Curţii presupune implicare. Pe cale de consecinţă trageți cu ochiul spre actele cu miros antisocial de la Carei.
Domnule director al Direcției Finanțelor Publice Satu Mare., parcă sunteţi responsabil cu colectarea veniturilor în teritoriul ce v-a fost arendat, priviţi deci cu stupoare că sarcinile instituţiei pe care o conduceţi sunt parţial compromise de un primar care după zvonuri își cam face de cap.
Rog Cotidianul Buletin de Carei să facă cunoscut celor enumeraţi mai sus atât articolul cât şi comentariile, la plic „Cu urări de Spor la Muncă!” Fiţi convinşi frumoşii mei gazetari ai buletinului că cei enumeraţi mai sus nu urmăresc cotidianul şi îi cam doare, de cum zic ei,vorbăria noastră.

de Rakoczi la 28 martie 2014 - 23:53

Se acorda premiul intai cu Magna cum Laudae pentru primarul Kovacs care este primul datornic al orasului.Adica are retinere pe salar pentru datorii de miliarde acumulate in urma falimentarii firmelor sale de mobila.Tot premiul unu se acorda pentru aplicarea de tratamente preferentiale firmelor prietene ce sunt scutite astfel de plata impozitelor si alte favoruri precum plata energiei electrice sau amenajarea de parcari din bani publici.
Cel mai special premiu se acorda primarului pentru distrugerea parcului dendrologic si transformarea lui in gradina.
Un premiu se cuvine a i se acorda si pentru distrugerea rondurilor de zeci de mii de trandafiri pentru a planta oin locul lor fire de iarba pe multe miliarde.
Premiul de cel mai mare smeker se acorda primarului care aduce in orasul unde este primar firme si muncitori straini si condamna la somaj locuitorii orasului unde este primar!
Firma din marghita care are regim preferential din partea primarului acorda ca premiu primarului o CASA la CHEIE cu anexe cu tot pentru incredintarea lucrarilor din oras executate in bataie de joc si platite in avans si nerealizate la termen.
Tolba de premii a primarului se umple si cu titlul de primul discriminator al orasului.Primarul care isi discrimineaza localnicii pe criterii etnice are toate sansele sa capete zvastica de aur.

de Fane Musca la 29 martie 2014 - 03:56

Un nou „articol” care poate fi comprimat asa:

„Ciuta: Ham, Ham, Ham.

Comentarii: Uaaau, mancatzas, ce tare-i Ciutaaaaa!!!

Sfarsit”

de emil la 29 martie 2014 - 07:42

Rakoczi
Ați uitat de premiul Șpagna cum laudae! Ghici cui i se cuvine!

Fane, Mușcă!

de moaleantal la 29 martie 2014 - 10:12

nuca tare domnu Ciuta.rupe dintii la udemeristi .ham ham e tot ce pot scrie ….ca tot primar cu retinere pe salar are Careiul si mai este si presedinte la udmr Carei.
faine specimente tre’sa fie acolo daca au asa presedinte…..
mare suparare pe tulipani cu asa oameni …ce sunt ei fara banii orasului? careienii stiu ca bcr scotea la licitatie casa primarului pentru datorii neplatite inainte de campanie.nesfarsite probleme pentru plimbaretu din asuaj la odoreu si satmar si apoi carei si de la noua demokratie de nord vest unde era coleg cu fotbalistu traseist fara valoare.
hai….liber la comentarii…mai sunt destule de scos la lumina

de Bandi la 29 martie 2014 - 10:56

dapoi cum sa nu fie suparat primaru pe aia care scriu ca altfel de unde ar stii lumea ce se intampla laprimarieeeee;;bag sama ca nici la sedinta nu are rusine si da pe fata liber la tepuit statu si governu ista;/
ce primar i asta care dupa atita ani de munca nu are o casa pe numele lui si nici o bicicleta macar ?
vine fiscu si la el tot ce are pana nu plateste datioriile pentru care are retinere pe salar;; si la judet UDMR SATU MARE are vicepresedinte unu ca jeno retinere pe salar;; numa la satmar mai auzi ase ceva!
ia mai minati mai si sunati din zurgalai cum fura premaru din carai!

Lasati un comentariu