Spectacol de caritate de Ziua Mondială a Teatrului

• publicat la: 26 martie 2014
Spectacol de caritate de  Ziua Mondială a  Teatrului

În fiecare an, în 27 martie,comunitatea internaţională a iubitorilor de artă celebrează Ziua Mondială a  Teatrului. Începând din anul 1961, diverse evenimente teatrale  naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul  dintre cele mai importante este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua  Mondială a Teatrului prin care o personalitate de renume mondial  împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni.

Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa) în 1962.Anul acesta,mesajul  a fost redactat de Brett Bailey, dramaturg, scenograf, regizor și autor de instalații sud-african, și directorul artistic al proiectului THIRD WORLD BUNFIGHT.

Cu ocazia Zilei  Mondiale a Teatrului, în România evenimentul dedicat acestei zile este Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER, împreună cu teatrele  din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai  vârstnicii colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această Campanie.

Teatrul de Nord, secţia română, dedică acestui eveniment spectacolul Yom Kippurde  Hanna Azoulay Hasfari în regia lui Eugen Gyemant.

Lasati un comentariu