După 24 de ani,Ianculeştiul are drum nou

• publicat la: 10 aprilie 2014
După 24 de ani,Ianculeştiul are drum nou

Miercuri 9 aprilie,consilierii locali careieni au fost convocaţi pentru o şedinţă extraordinară.Doar două proiecte de hotărâre au fost incluse pe ordinea de zi.

Primul necesita  aprobarea listei de investiţii prioritare finanţate din POS Mediu din cadrul proiectului  „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”,  perioada de programare 2014-2020.Pentru municipiul Carei,acesta va insemna  introducerea retelei de apă si canalizare in zona viilor.Din partea APASERV,la şedinţă a fost prezent  domnul Lazin Octavian.

Al doilea  subiect abordat a fost rectificarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli al mun.Carei pe anul 2014.

Consiliul Judeţean,prin adresa 68 din 14 martie 2014 a repartizat municipiului Carei suma defalcată din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, de 200 mii lei pentru finantarea obiectivului de investiţii “Reabilitare drum communal DC120 în sat Ianculeşti”.

O investitie majoră pentru ianculeşteni care nu au mai beneficiat de reabilitare de drum în ultimii 24 de ani.

Preşedintele Consiliului Judetean,Adrian Stef,nu a uitat de promisiunea făcută la  zilele Iancului din august 2013   şi  o respectă la mai puţin de un an.

Mă gândesc să trecem acest drum la Drumuri Judeteane pentru a putea beneficia şi localnicii de  căi de acces decente in urma reabilitării lor.Apreciem mult ceea ce ați făcut, Dumnezeu să binecuvânteze sărbătoarea lui Iancu din Ianculești și să ne ajute să ne ridicăm la nivelul înaintașilor noștri”,spunea  la acea dată Adrian Ştef.

 Din data  de 9 aprilie ora 22,00,la Ianculeşti se circulă pe un covor asfaltic nou,urmând ca în zilele următoare să se realizeze şi acostamentul.

 

comentarii

de liberal la 11 aprilie 2014 - 09:44

Tot adrian Stef a facut si reparatiile la monument si tot el a platit si cartea tezaur spiritual si cultural careian!
nu inteleg de ce trebuie sa ne ascundem si sa nu recunoastem cand cineva se implica si sustine romanii din Carei pe care primarul vrea sa ii faca iar iobagi!

de emil la 11 aprilie 2014 - 11:53

Felicitări celor care s-au implicat, și-au respectat promisiunile și cuvântul dat!

de MARIA la 11 aprilie 2014 - 12:21

ce bine!in sfarsit cineva a facut un lucru vizibil pentru ianculesteni .Felicitari d-lor STEF, D-LUI CIUTA si tuturor celor ce s-au imp,,licat chiar sufleteste in acest proiect.Speram ca oaminii care beneficiaza sa nu uite ,asa cum ,din pacate ,se intampla tot mai des in lumea in care traim.CINSTE TUTUROR CELOR CINSTITI si pun mai presus de orice OMENIA si nu interesul personal.

de emil la 11 aprilie 2014 - 12:27

Adică felicitări conducerii liberale a județului și felicitări PNL Carei. Nu știu dacă delegatul sătesc are vreo culoare politică, dar și lui i se cuvin adresate felicitări. Iar dacă am uitat să felicit pe cineva, prezint scuze anticipat, dar precizez că, în mod cert PSD Carei nu are nici un merit, așa cum nu are nici rmdszamar Carei. Nu de alta, dar să nu se apuce vreunii dintre ei să se împăuneze (ca de obicei) cu rezultate la obținerea cărora nu au avut nici o contribuție. Vin alegerile și a se lăuda cu ce au făcut alții este tipic la indivizi de genul celor care au spus că banii pentru drum au fost alocați de PSD încă de acum 3 ani. Unii stau rău și cu aritmetica. În cazul de față din cel puțin două motive: 1) PSD nu conducea județul acum 3 ani; 2) banii alocați într-un exercițiu bugetar (pe 1 an) este obligatoriu să fie cheltuiți în cursul respectivului exercițiu bugetar, dacă nu, ei -banii – nu se reportează pe anul următor ca la loto, pentru extragerea următoare. Asta ca să nu spun că afirmația respectivă era o simplă prostie propagandistică psdistă. Care poate a și indus în eroare pe unii. Noroc că nu mai sunt mulți cei care cred intoxicările și manipulările la care fuseseră supuși ani de zile de foștii delegați sătești de după 1989. Dintre care nici unul nu a reușit să le spună sătenilor, măcar o dată: „Avem drum nou!”. Vorba lui Bulă: „Faptele vorbește!” (Ar fi bine să nu se găsească cineva să-mi spună că nu știu gramatică, fiindcă faptele vorbesc, nu vorbește!)

de lingauuuu la 11 aprilie 2014 - 14:39

Asa lingem la stef
Da de valer am uitat….
Ce lume….

de tulipanuuuu la 11 aprilie 2014 - 14:54

macar voi aveti la cine merita sa lingeti …
noi lingem si altii primesc comisioanele…..
merita sa tineti cu cine face asa lucruri bune pentru satul acesta…..

de satean multumit la 11 aprilie 2014 - 18:14

in sfarsit ceva realizat in Ianculesti dupa multi ani.
trebuie multumit multor oameni,care s-au implicat cu adevarat in realizarea acestui drum.
din partea satenilor din Ianculesti mii de multumiri

de ALERTA la 14 aprilie 2014 - 10:43

primaria retrage incarcatorul de la drum ca sa inchirieze unul de la infratirea si ca sa pacaleasca oamenii ca alltii fac drumul;
cine vrea sa inversteasca in drum sa faca ca mai sunt destule drumuri in sat nefacute si sa nu se inghesuie la cel care este deja platit de adrian stef!!!
ati avut si prefect si delegat pesedist atatia ani de zile si de ce nu ati facut nimic inafara de a incasa bani pe conducta de gaz si nici pana azi nu ati dat chitanta??? csuri buri de ciumesti cu coldusu de ianculesti=coktail otravit!

de drumar la 14 aprilie 2014 - 10:58

si in ianculesti este incarcator si de ce tyrebe inchiriat pe bani de la infratirea?
stringe vicele bani pentru maldivele unde a facut rezervare deja???

de xaver la 14 aprilie 2014 - 17:40

Majoritatea ianculestenilor sunt betivi, puturosi si batausi. E destul daca va uitati la caminul lor cultural, in ce hal a ajuns.

de Buletin de Carei la 14 aprilie 2014 - 17:56

Veti putea citi in curand cui se datoreaza starea de degradare a Caminului Cultural si cine a profitat financiar de pe urma satului Ianculesti ce apartine de UAT Carei.

de romanul la 14 aprilie 2014 - 20:45

despre scandalul de la lac nu sufla nimeni sau este ceva rusinos

de ungurul la 14 aprilie 2014 - 21:08

provocarile tulipanilor nu au limite si nici bun simt…dupa ce au furat pamanturile oamenilor la fel ca si lacul au acum pretentia tulipanii ca oamenii sa fie dragastosi si iubitori de tulipe….in decembrie 2012 trimitea primaru kovacs utilajele sa sape pasunea si sa puna padure de pin negru pentru robika si apoi au luat si lacul de la oameni si acum intabuleaya pe bucatele terenul de langa lac ca doar au pus administrator vopsit care ii slugareste pentru un creitar acolo….mari nerusinati tulipanii din carei care iau de la romani ce nu au putut ca castige prin munca cinstita!
un primar cu retinere de 30 la suta pe salar este presedintele tulipanilor asa ca ce sa mai astepti de la ceilalti tulipani care isi aleg asa un presedinte.
primarul a cumparat masina pe banii fundatiei pt turism local si mai are obray sa iasa in lume…plateste articole cu sute de milioane ca sa isi cosmetiyeye fata da si asa tot orasu stie ce poama este si ce de datorii are…daca si fiscu il urmareste de 5 ani pana isi recupereaza miliardele…pana si firmele luii le-a falimentat asa ca ce ne miram ca are orasu datoriile de milioane de ieuroi si mai si asteapta sa ii multumeasca oamenii…de tupeu nu ati dus lipsa niciodata .

de kuker la 14 aprilie 2014 - 21:30

fostu delegat satesc sta pe la primarie la lajos si jeno cat nu a stat cat a fost in functie..au mancat impreuna cu primarii si au baut bine banii satenilor si a luat si ajutoare ca a luat pensie de handicapat si acum cand se face ceva bun pentru sat incepe sa bage strambe ca sa nu se vada ca el nu a facut ci numai a luat malaiu /.el a semnat si pt gazu platit de ciocan dar daia tot a culks banii de la oameni..mare rusine ar trebui sa fie la asa un om batran /si fara demnitate!
din ce bani se face cabinmetu la oradea si cine a platit pt apartamentu pierdut ? tot oamenii au puis si banii de trotuare si cirpit drumu acum ceva ani cand jeno se lauda la judet ca a reparat drumu/mincinos e si cand doarme/si acum umbla sa ia pamantul de la oameni si sa puna copii lui pe titlu de proprietate!

de Ocean la 15 aprilie 2014 - 07:02

Da acesta este adevarul. Adrian Stef este cel care ia ajutat pe Ianculesteni cu drumul.

de panonia la 15 aprilie 2014 - 07:05

atac miselesc la adresa pamanturilor din ianculesti.banditii din primarie incerca pe ascuns sa preia pamanturile din ianculesti si sa le treaca in proprietatea lor cu ajutorul prefecturii si a noului subprefect tulipan!
primaria carei nu vrea sa dea autorizatie pentru constructie capela mortuara in ianculesti pana nu intabuleaza pe ea terenul!
ticalosi si hoti care nu stiu sa munceasca ci numai sa ia de la altii!
furtul si nemernicia a caracterizat mereu parvenitii tulipani!

de motii la 15 aprilie 2014 - 07:26

lacul nostru eproblema si pentru asta se lupta toti ca sa puna mana pe el;
pacat cafostu delegat satesc stie savanda toata mostenirea de la stramosi numa ca sa puna mana peceva bani in plus da ca se duc pe apasambetei!
a luat primaria carei si din pasune si din lac si vrea sa ia totpamantul de la oameni impreuna cu cativa care ara pamantul la una din asociatii!
rusine sa i fie la batranu cu pensie de handicapatfostdelegat care vrea sa dea satu pe mana grofilor ca lui sa ii fie bine!

de pentrupolitie la 15 aprilie 2014 - 08:58

pai pentru injuraturi la adresa primarului retineti oamenii????
adica un primar cu retinere pe salar pentru datoriile neplatite de la firmele lui acum toate in faliment trebuie sa aiba si respect cumva???
sau pt smenuielile de la oras cand da miliarde la firmele udemeriste din marghita si nimeni nu are curaj sa verifice facturile platite inainte de receptia finala..acolo nu intra politia si parchetul???
de ce nu mere politia si la ponyvas sa vada chiolhanurile pe bani publici si de ce nu verifica politia cu ce masina circula primarul???
din banii fundatiei de turism local a cumnparat primaru masina personala tocmai de la bacau ca parca renault nu se gasea si aici in zona.
tot orasu stie ca in curte la primar sunt pavaje ca la piata si geamuri termopane de unde sunt lucrarile prin oras…unu care nu avea bani de telefon mobil in 2008 a ajuns primar pus de coloratii lui lajos.
tot ei l-au executat si pe profesorul visnyai ca intelectuali nu e nevoie la udmr carei numai fotbalisti ratati cu liceu la seral si care nu stiu sa scrie si numai injura angajatii din primarie!!!
diktatura udmr carei sustinuta de politie! rusine sa va fie!!

de caras la 15 aprilie 2014 - 09:02

unde s-a mai pomenit ca un primar să ia lacul de la oameni si să il dea la partidul la care el este preşedinte?
acum caută solutii ca să il trecă pe acte si umblă la prefectură după ajutor ca să fure pământurile ianculeştenilor!
nu mai ajunge pentru el banii oraşului acum vrea şi pământurile românilor din ianculesti da duhu lu iancu nu doarme şi vine si vremea scadentei că nu mor caii când vor câinii!

de svabul la 15 aprilie 2014 - 10:15

politia a verificat daca cei care pescuiesc mereu la balta ianculesti au platit taxa si daca au si chitanta?
sau asa ceva nu se verifica si nu se vrea sa se stie cat se castiga la negru de adnministratori?

de ungurul la 15 aprilie 2014 - 20:33

de cand au cumparat pamanturile scoase de grof la vanzare!
pentru grof trebuiau multi bani ca sa tine nevasta la budapesta si apoi fiu la jocurile de ruleta asa ca a vandut pamnturile.
cine cumpara este noul stapanul !

Lasati un comentariu