Lecţie de antreprenoriat la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei

• publicat la: 13 aprilie 2014
Lecţie de antreprenoriat la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei

Cu toate că antreprenorii de succes nu există pe bandă rulantă, majoritatea întreprinzătorilor din România consideră că şcoala are un aport important în business.
Dacă în general cursurile de educaţie antreprenorială oferite de Ministerul Educaţiei sunt mai degrabă teoretice, există şi cursuri oferite de organizaţii private, precum cele ale Junior Achivement România (JAR), în care accentul se pune mai ales pe abilităţile practice.

Un astfel de program, întitulat “Succesul în afaceri”, a fost implementat la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, respectiv la clasele a XI-a C şi a XI-a D, de către profesorii:ec. Govor Aurelia şi ing. Moş Augustin.

În cadrul Săptămânii “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, cadrele dicatice mai sus menţionate au avut iniţiativa de a aduce în faţa elevilor un antreprenor de succes, oferindu-le astfel posibilitatea de a lua contact direct cu mediul de afaceri.

SC Varga  Quatro  SRL, un pion important pe piaţa produselor de panificaţie, patiserie şi morărit, reprezentată de domnul Valentin Potra, în calitate de director general, a răspuns afirmativ invitaţiei lansate şi a avut astfel ocazia de a prezenta elevilor un model concret de antreprenoriat.

Activitatea a prezentat un real interes din partea elevilor, aceştia au adresat întrebări şi, la rândul lor, au prezentat activitatea firmelor de exerciţiu din şcoală şi propriile idei de afaceri.

La finalul întâlnirii, elevii au fost răsplătiţi cu pachete oferite de SC Varga  Quatro SRL.

 

redactia

Lasati un comentariu