Marele premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, obținut de o tehnologie creată de români

• publicat la: 5 April 2014
Marele premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, obținut de o tehnologie creată de români

Marele premiu al Salonului Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva a fost obținut de o companie elvețiană pentru o tehnologie creată de o echipă de cercetători români.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Educației, tehnologia OnAirCamera a fost realizată în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară condus de Mircea Tudor, laureat cu Marele premiu la Geneva în 2009 și 2013. 
Achiziționată de compania elvețiană inclusiv cu patentul aferent, tehnologia se adresează deținătorilor de telefoane de tip smart și constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mișcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască și să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului. 

Pe lângă această realizare, cercetătorii și inventatorii români au fost distinși cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint și patru de bronz. Practic, toate cele 30 de invenții prezente la Geneva, 24 sub auspiciile MEN în cadrul unui stand național cu o suprafață de 32 mp și șase înscrise în regim independent au fost premiate. 
Cu o suprafață de expunere de 8.500 mp, 726 de invenții din 45 de țări și peste 60.000 de vizitatori, Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva este locul de întâlnire al celei mai mari piețe mondiale din domeniul inventicii și cel mai prestigios eveniment internațional din domeniu.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu