Nu primeşti bon fiscal – poţi pleca fără să plăteşti

• publicat la: 14 April 2014
Nu primeşti bon fiscal – poţi pleca fără să plăteşti

Pentru a determina restaurantele şi barurile să emită notă de plată fiscalizată, patronatele în turism caută soluţii. O propunere în acest sens încurajează clienţii să plece fără să plătească dacă nu primesc bon fiscal.

Prin măsura propusă, Autoritatea Naţională pentru Turism speră să aducă la  bugetul de stat mai mulţi bani.

„În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancţiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit şi alte taxe”, a declarat pentru Mediafax Lucia Morariu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANAT).

În scopul redresării turismului românesc, ANAT şi FPTR au înaintat Departamentului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism mai multe propuneri, cuprinse într-o listă ce conţine 25 de puncte.

Printre acestea, TVA de 9% la alimentaţia publică, trecerea bacşişului pe nota de plată şi scutirea de jumătate din taxele şi impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de maghiar la 15 April 2014 - 07:20

la noi sefu jeno demult face asa ceva…ia ce vrea din banii orasului si cum nu primeste factura sau bon pleaca cu tot ce a luat…..si muncitorii dusi in ungaria sa lucreze pt el si lajos sunt platiti de csabika de la spatii verzi.si de acolo se ia materialul verde si se duce la cine trebuie acasa si daca nu primneste nimeni factura si bon atunci nu mai plateste.
la stat mereu asa a fost ca toti au bagat mana si au luat iar acum vor sa faca si la privati la fel….

Lasati un comentariu