Ovidiu Silaghi câştigă definitiv procesul cu ANI-„mă voi indrepta în instanţă împotriva ANI”

• publicat la: 15 aprilie 2014
Ovidiu Silaghi câştigă definitiv procesul cu ANI-„mă voi indrepta în instanţă împotriva ANI”

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis că europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi nu a fost incompatibil, in iulie 2013, când a fost nominalizat de PNL pentru functia de ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta 2.

„Deciziile ANI mi-au afectat in mod vădit cariera. In aprilie câştigasem definitiv procesul cu ANI. Ei au redeschis procesul in iulie, când am fost nominalizat. Mă voi sfătui cu avocatii mei, mă voi indrepta in instantă impotriva ANI”, a declarat Silaghi pentru Antena 3.

„Acum, daca am decizia Inaltei Curti, sper ca nu mai reprezint un punct vulnerabil pentru PNL”, a adaugat europarlamentarul liberal, care nu a mai fost inclus pe lista de candidati ai PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European, care se vor tine pe 25 mai.

Ovidiu Silaghi fusese nominalizat de PNL pentru a face parte din Guvernul Ponta 2.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat in luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, care a constatat ca provenienta bunurilor este justificata.

Agentia Nationala de Integritate anunta, pe 9 noiembrie 2012, ca Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii in acea perioada, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentand diferenta intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

ANI preciza ca in perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, Silaghi a ocupat functia de ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost investit in functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii. Intre aceste doua mandate, respectiv in perioada 2009 – 7 mai 2012, Silaghi si-a exercitat prerogativele de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Romexpo SA.

comentarii

de Horia Mărieș la 15 aprilie 2014 - 22:52

A.N.I.

Precizări privind dezinformarea opiniei publice de către postul de televiziune ANTENA 3

„Având în vedere informațiile false prezentate de postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora fostul Ministru al Transporturilor, Ovidiu Ioan SILAGHI, „ar fi câștigat procesul cu A.N.I.”, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări:
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție emisă astăzi în cazul lui Ovidiu Ioan SILAGHI, decizie invocată de postul de televiziune Antena 3, reprezintă o acțiune a reclamantului, formulată în paralel cu procedura prevăzută de Legea 176/2010, respectiv de Legea 115/1996, și prin care acesta solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare și obligarea Agenției la plata unor despăgubiri simbolice etc.
Prin decizia emisă astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința pronunțată de Curtea de Apel București, prin care s-a respins acțiunea formulată de Ovidiu Ioan SILAGHI ca inadmisibilă: „Conform art. 5, alin. 2 din Legea nr. 544/2004, nu pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ actele administrative pentru modificarea sau desființarea cărora se prevede, prin lege organică, o altă procedură judiciară”.
Precizăm faptul că decizia de astăzi a instanței nu are nicio legătură și nu influențează în niciun fel sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de către Agenția Națională de Integritate, în care s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 206.798 Lei, între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate de către Ovidiu Ioan SILAGHI, dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Oradea, având nr. 336/35/2013.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 aprilie 2014”

Lasati un comentariu