Partidul Civic Maghiar a cerut rezervarea Pieţei “Mihai Viteazul” pentru un miting pe 1 Decembrie

• publicat la: 30 aprilie 2014
Partidul Civic Maghiar a cerut rezervarea Pieţei “Mihai Viteazul” pentru un miting pe 1 Decembrie

Deşi mai sunt  7 luni până la Ziua Naţională a României ,1 Decembrie,românii din Sfântu Gheorghe trebuie să facă faţă unor noi provocări.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe în vederea rezervării Pieţei „Mihai Viteazul”, locul desfăşurării manifestărilor principale dedicate Zilei Naţionale, pentru a organiza un miting de 1 Decembrie pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, între orele 11,00 şi 15,00,conform Mediafax.

Deşi în fiecare an, ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale a României au loc în Piaţa „Mihai Viteazul”, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe,preşedintele PCM Covasna susţine că acest miting nu se doreşte a fi o anti-manifestare a celor dedicate Zilei Naţionale a Românei.

Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în mijlocul căreia se află o statuie a voievodului înconjurat de ostaşi şi secui, este locul în care prin tradiţie se organizează în fiecare an manifestările oficiale dedicate Zilei Naţionale a Românei.
Kulcsar a mai spus că săptămâna viitoare liderii PCM şi ai UDMR se vor întâlni pentru a discuta pe marginea proiectului de lege privind autonomia teritorială pe care Uniunea îl va înainta Parlamentului României unde majoritatea este detinută  de  PSD, PC, UNPR şi UDMR.

 

Lasati un comentariu