Plante care reglează glicemia

• publicat la: 6 aprilie 2014
Plante care reglează glicemia

Nivelul ridicat al glicemiei poate indica apariția unor afecțiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare. O cură cu preparate din plante reglează glicemia din sânge și ține diabetul sub control.

Preparate din frunze sau rădăcini, ceaiurile din plante îmbunătățesc capacitatea pancreasului de a secreta insulină și normalizează nivelul glicemiei.

Urzica

Urzica este un adjuvant în diabetul zaharat, pe lângă faptul că este un puternic detoxifiant. Aceasta datorită vitaminelor B, E, K, flavonoidelor, fierului, calciului, magneziului și potasiului. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate peste care se toarnă 200 ml apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Păpădia

Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Planta reduce glicemia, și protejează vasele de sânge. Pentru prepararea unui ceai ai nevoie de 10 g de frunze uscate peste care se toarnă 150 ml apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară și se bea. 3 căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor.

Aloe vera

Aloe vera conține ingrediente active care curăță sângele de depunerile de grăsimi. Gelul sau siropul de aloe vera se găsește la plafar și se administrează conform prospectului.

Anghinarea

Anghinarea stimulează secreția de insulină, iar ceaiul de anghinare se prepară astfel: peste o linguriţă cu plantă uscată se toarnă  o cană cu apă clocotită. Se bea de 2 ori pe zi, timp de o lună.

Cicoarea

Cicoarea este una dintre cele mai cunoscute plante pentru efectele ei curative, încă din Antichitate. Planta protejează bila și ficatul. Pentru prepararea ceaiului de cicoare ai nevoie de 2 linguri cu rădăcină uscată peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se bea câte o cană după fiecare masă, în fiecare zi.//sursa fitness-nutritie.ro

Lasati un comentariu