Prietenii Smarandei.Eveniment sportiv caritabil

• publicat la: 14 aprilie 2014
Prietenii Smarandei.Eveniment sportiv caritabil

Sintagma “prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte” trezeşte în unii dintre noi un sentiment de fericire, iar pentru restul, prietenul adevărat pare doar un lucru irealizabil, care în realitate nu există. Prietenii sunt un lucru extraordinar, pentru că sunt acele persoane lângă care te simţi împlinit şi fericit.

Un prieten adevărat este cel care îţi întinde  o mână de ajutor la nevoie, este cel care rămâne alături de tine indiferent de greutăţile prin care treci la un moment dat.

Smaranda Nemethi , născută la Carei acum 32 de ani,este una din persoanele norocoase care se poate lăuda că are mulţi prieteni,prieteni adevăraţi.Smaranda trece acum printr-o perioadă mai grea a vieţii,fiind diagnosticată cu cancer pulmonar. Deși lupta cu boala va fi lungă și grea, Smaranda este pregătită sufletește să lupte pentru viața ei.În acest moment însă are nevoie de sprijin financiar pentru a-şi acoperi costurile tratamentelor speciale.Prietenii ei au răspuns prezent  şi iată că prin tot felul de apeluri şi acţiuni caritabile  s-a reuşit atragerea de fonduri care să îi ofere o şansă  în a beneficia de un tratament adecvat.

Unul dintre evenimentele caritabile a fost organizat de Asociaţia Sportivă Baschet Club Primo Carei condusă de Florentina  Timoc  alături de  Deneş Ioana ,Simona Pârciu şi grupul SNAC al  LTC coordonat de Angela Gabor.

Evenimentul a constat  într-o activitate sportivă,mai exact meciuri de baschet, ce  s-a desfăşurat în sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu.Dis de dimineaţă participanţii s-au înscris la competiţie,participând la  ştafete iar apoi un meci în două reprize pe tot terenul. La ora 12.00 s-a făcut extragerea biletelor de tombolă unde au participat toţi cei prezenţi prin achiziţionarea acestora, valoarea fiind de 5 lei.

Premiile au  constat în mingi de baschet şi au fost câştigate de Vago Vivien, Bryan Moldovan Pop  şi Alexandra din rândul voluntarilor.Extragerea a fost făcută chiar de Smaranda care a dorit să  participe la acest eveniment.

A urmat apoi o binemeritată recompensă din partea sponsorilor, pizzeriile Nostalgia şi Grande, SC Alconor SA şi Rubin King oferind produse ca pizza, apă minerală şi biscuiţi tuturor participanţilor.

Competiţiile au continuat  apoi cu  street-ball unde s-au înscris numeroase echipe.Finala s-a  jucat  în regim 5*5 ,pe tot terenul, pentru a asigura un spectacol de calitate. Toţi jucătorii au primit diplome de participare.

Suma strânsă a fost una încurajatoare,existând şi promisiuni din partea unor societăţi comerciale pentru sprijin pe viitor.

Organizatoarele sunt mândre că mulţi careieni au  răspuns apelului lor  şi astfel Smaranda are alte speranţe în tratarea crudei boli.Un binemeritat ajutor au primit şi din partea  directorului colegiului gazdă,Adrian   Micovschi  şi a lui Bogdan Gerogescu pentru care se cuvin mulţumiri.

Cei care doresc  să o ajute pe Smaranda ,o pot face prin donaţii în contul de mai jos:

IBAN: RO31 RNCB 0075 0707 8478 0001     deschis la BCR

TITULAR : Milu Dan Ioan CNP: 1790611040042

 Daniela Ciută

comentarii

de bravo la 16 aprilie 2014 - 07:53

oamneii de suflet se ajuta intre ei!
florentina a demonstrat ca e o bunaprietena si sare in ajutor chiar daca e printre cei care face sport cu copii careieni fara sprijin financiar de la primarie.
pentru ea sportul nu este o afacere ci chiar o activitate sportiva!
bravo lor celor care s-au implicat!
multa sanatate smaranda!!!!

Lasati un comentariu