5 persoane cercetate pentru furt

• publicat la: 20 mai 2014
5 persoane cercetate pentru furt

Poliţiştii au identificat 5 persoane care ar fi comis infracţiunea de furt iar una tentativă la furt calificat .

     Poliţiştii din Pişcolt au identificat ieri, un bărbat , în vârstă de 46 de ani, care în urmă cu 2 zile ,  de pe un teren care aparţine lui Mihai H. ar fi sustras 210 plante ardei gogoşar recent sădite . Bărbatul este cercetat penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

     Tot la Pişcolt , poliţiştii au fost sesizaţi verbal de către o tânără despre faptul că în data de 16 mai a.c, ar fi suprins în locuinţa bunicii sale, în vârstă de 81 de ani,o persoană de sex masculin care intenţiona să sustragă bani dintr-un portmoneu aflat într-un dulap din locuinţă. Oamenii legii au efectuat verificări şi au reuşit identificarea şi prinderea bănuitului, Gheorghe D. , de 34 de ani. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

     Patrula de siguranţă publică din Carei a fost sesizată verbal ieri , de către o femeie, despre faptul că, în timp ce aceasta se afla într-un salon în incinta unei unităţi medicale i-a fost strasă o sumă de bani . În urma verificărilor efectuate poliţiştii au identificat autorii , 2 tineri de 16 şi respectiv 20 de ani, ambii din Carei. Cei 2 nu sunt la prima abatere de acest gen. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

     Poliţiştii Postului de Poliţie Hodod au depistat luni, un bărbat , de 51 de ani, care sâmbătă  ar fi sustras din garajul unui localnic 4 kg de vopsea şi unelte de gospodărie. Partea vătămată a reclamat furtul , iar oamenii legii în urma activităţilor specifice desfăşurate au reuşit identificarea şi prinderea autorului.    Şi în acest caz, autorul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

    Tot ieri poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat şi prins un tânăr de 17 ani, care în cursul lunii Aprilie a.c  în timp ce se afla într-un local din municipiu  ar fi sustrag un smart phone în valoare de 3600 lei, de la un localnic din Livada, profitând de neatenţia acestuia .Tânărul este cercetat în stare de libertate.

                               A căzut şi a suferit leziuni

      Poliţiştii din Botiz, au fost sesizaţi ieri,  în jurul prânzului, despre faptul că pe raza localităţii un bărbat a căzut de pe un acoperiş şi a suferit leziuni.

    La faţa locului, din primele cercetări oamenii legii au stabilit faptul că un bărbat angajat la o societate comercială din municipiu, în timp ce efectua o lucrare la acoperişul unei barăci din incinta unei societăţi comerciale din Botiz, a căzut şi a suferit leziuni în zona capului şi a umerilor. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii inracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, conform articolului 350 din Codul Penal.

                   Pensionar accidentat uşor într-un accident de circulaţie

      Luni, în jurul orei 17,50, pe raza localităţii Dorolţ s-a produs un accident de circulaţie.

    Poliţiştii rutieri sătmăreni s-au deplasat la faţa locului şi efectuând cercetări au stabilit împrejurările în care s-a produs evenimentul. O femeie , în vârstă de 39 de ani, a condus autotursimul marca VW, din direcţia Satu Mare, în direcţia   Petea , iar pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers prin efectuarea unui viraj la dreapta , a acroşat un bărbat , de 69 de ani, care se deplasa regulamentar pe bicicletă , în aceiaşi direcţie de deplasare. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a biciclistului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. A fost întocmit dosar penal comiterea infracţiunii de  vătămare corporală din culpă.     

                         Infracţiuni la regimul circulaţiei

   2 conducători auto au fost depistaţi ieri, în timp ce comiteau infracţiuni la regimul rutier.

    Poliţiştii rutieri careieni au depistat în trafic, luni, pe raza localităţii Căpleni, un tânăr, de 31 de ani, din Carei. Acesta conducea un  autoturism marca Mercedes şi manifesta un comportament deviant fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Carei. În urma analizelor preliminare a probelor biologice s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa unor substanţe halucinogene. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.

   Poliţiştii rutieri sătmăreni au identificat în trafic , un sătmărean , care conducea autoturismul marca Opel, pe raza municipiului, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat în stare de libertate pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală.

4 conducători auto au rămas fără permise de conducere  în cadrul acţiunilor organizate luni  pe raza judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi   pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Permisele au fost reţinute pentru consum de alcool, nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere şi neprezentarea în termen de 24 de ore la unitatea de Poliţie pentru anunţarea evenimentului cu pagube materiale în care a fost implicat conducătorul auto. Au fost aplicate 160 contravenţii în   valoare de  peste 14500lei.

Lasati un comentariu