Armă deţinută ilegal depistată în Dorolţ

• publicat la: 30 mai 2014
Armă deţinută ilegal depistată în Dorolţ

          În cursul zilei de ieri poliţiştii din Dorolţ şi cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pentru verificarea condiţiilor de păstrare a armelor şi muniţiilor ,precum şi pentru depistarea persoanelor care deţin arme în mod ilegal.

       În acest context a fost depistat un tânăr , de 20 de ani din Dorolţ , care deţinea ilegal un pistol marca Keseru Muvek , calibru 9 mm,el nefiind autorizat pentru deţinere şi port de armă neletală. Totodată asupra acestuia a fost găsită şi cantitatea de 17 bucăţi cartuşe cu gaz, calibru 9 mm. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea expertizării .

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de deţinere sau port fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

Tânărul este cercetat în stare de libertate.     

                                         Armă letală găsită la Socond

    La data de 29.05.2014 , în jurul orei 14.00 poliţiştii au fost sesizaţi de către Ciprian S., despre faptul că , în timp ce efectua unele lucrări de demolare a acoperişului unei anexe de tip şură situată pe raza localităţii Socond a găsit aşezată pe tavanul anexei o armă ruginită. La faţa locului poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase , au stabilit că arma este letală , dar este în stare avansată de coroziune , fără a se putea stabili calibru, se pare că aceasta provine din Primul Război Mondial.Arma a fost ridicată de către poliţişti.         

    5 conducători auto au rămas fără permisele de conducere   în cadrul acţiunilor organizate joi  pe raza judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Permisele au fost reţinute pentru nerespectarea  regimului legal de viteză , depăşiri neregulamentare . Totodată   au fost aplicate 203 contravenţii , în  valoare de  peste 17500  lei.

Lasati un comentariu