Atacurile consilierului personal al primarului UDMR din Carei la adresa ziarului românesc Buletin de Carei

• publicat la: 29 mai 2014
Atacurile consilierului personal al primarului UDMR din Carei la adresa ziarului românesc Buletin de Carei

În ultimele 8 săptămâni,asistăm la atacuri  constante la adresa  ziarului de limbă română Buletin de Carei,din partea consilierului  personal al primarului Kovacs Eugen, preşedintele UDMR Carei.Înafară însă de poveşti ale unor  persoane controversate şi de arătatul cu degetul spre cei de care se simte deranjat…nimic concret susţinut cu documente aşa cum sunt materialele apărute în Buletin de Carei.

Consilierul personal al primarului Kovacs este angajat  al Primăriei Carei,plătit din bani publici  din anul 2008 şi este si redactor şef   la ziarul local de limbă maghiară.

Asociaţia  sub umbrela căreia apare ziarul, Asociaţia Culturală Nagykarolyi es Videke (România), are ca membrii fondatori pe city managerul careian Beko Tamas,fost primar, si  pe consilliera UDMR Venig Gabriella,şi  este cea care a fost partener  în editarea cărţii fals istoric Traseul Legendelor Sătmărene,tipărită din fonduri ale UE si redactată de o asociaţie din Ungaria  împreună cu asociaţia careiană .Şi în acea lucrare sunt adresate jigniri etnicilor români iar numele localităţilor apar numai în limba maghiară(aici).

Consilierul-redactor la ziarul maghiar  nu  poate fi întâlnit însă în  sediul Primăriei Carei de unde este plătit, nici măcar de persoana care întocmeşte pontajul său,după cum am menţionat  în Misteriosul consilier.

Se pare că atribuţiile sale de serviciu  sunt de a lansa atacuri la adresa celor  ce deranjează  primarul prin dezvăluirile incomode care atestă activitatea sa din Primărie şi relaţiile cu firmele ce prestează lucrări sau sevicii în municipiul Carei.

Atacurile la adresa Buletin de Carei nu sunt…. în premieră.Mereu in prag de alegeri electorale,pentru a-şi mobiliza acel segment  de electorat  nehotărât ,redactorul-consilier  personal al primarului presedinte UDMR Carei, flutură  sub ochii lor pericolul “ocupaţiei româneşti”.

La fel a procedat şi in iunie 2012,în plină campanie pentru alegerile locale…(aici).

Atacurile  furibunde  din campania pentru europarlamentarele 2014 la adresa Buletin de Carei au fost completate cu sms uri trimise in ziua votului de duminică, 25 mai 2014, cu mesaje la fel de incisive,în care maghiarii erau indemnaţi agresiv să iasă la vot  pentru “” că doar nu vreti să vă conducă românii  ?”

Unele din expresiile folosite in mesajele tip sms sunt curios de asemănătoare cu cele ce apar  la mesajul primarului de pe ultima hartă tipărită a Careiului,şi unde se face referire la ocupaţia românească de după 1945 !

Se poate însă ca dezvăluirile din Buletin de Carei să fi ajuns şi sub ochii  autorităţilor abilitate a efectua controale la sediul Primăriei Carei şi deranjaţi de disconfortul creat,să reacţioneze cum ştiu ei mai bine prin caricaturi  lipite prin oraş şi prin bârfe împrăştiate în ziarul maghiar dar nesusţinute, evident, de niciun document.

Discriminarea sporturilor de către primărie( aici)  sau cu blocarea abuzivă a unor  drumuri de acces ale careienilor din viile oraşului ( aici)

sau  efectuarea de plăţi ale lucrărilor de la Monument înainte de receţionarea lucrării ( aici)  sau cheltuirea defectuoasă a banului public ( aici) sau schimbarea proiectului de  renovare a Teatrului fără  anunţ   de modificare a proiectului la ADR Nord Vest sau …

Escaladarea fără precedent a urii interetnice promovate prin diverse modalităţi sau consilieri nu duce la nimic bun.Aplicarea acestei metode doar pentru a masca  jonglerii economice aducătoare de profit unui grup de interese nu dă întotdeauna rezultatul scontat chiar dacă este susţinută de reprezentanţi ai diverselor organizaţii ,societăţi  din sfera de influenţă care beneficiază de avantaje materiale generoase.

Nu au scăpat de  discriminarea acid promovată de conducerea municipiului nici valorile cultural-spirituale careiene.

Recent, a fost respinsă  de către consilierii UDMR ,solicitarea de tipărire a unui dictionar ce menţiona personalităţi  careiene, in timp ce pentru istoria grofilor,tipărită doar in limba maghiară  au fost alocate 40.500 lei faţă de 3.000 lei solicitaţi pentru cartea-dicţionar.Semnalarea acestui aspect  să fi creat disconfort în conducerea totalitar maghiară a oraşului?

Ne rezervăm dreptul de a continua dezvăluirile faptelor de natură economică ce  subţiază bugetul local careian în dauna cetăţeanului precum şi a celor care fac discriminare între etniile ce au convieţuit odată paşnic în municipiul Carei,înainte ca formaţiunea UDMR să refuze  comunităţii româneşti din Carei de a avea un reprezentant în administraţia locală.

De o  conducere totalitar maghiară în oraşul multietnic Carei  am avut parte doar în perioada ocupaţiei hortyste dintre anii 1940-1944,şi înainte şi după acest interval careienii având ca primar şi viceprimar persoane de etnii diferite,unul  maghiar  şi  unul român.

Daniela Ciută

comentarii

de ucu la 29 mai 2014 - 16:07

cum sa nu deranjeze buletinu?
ati citit ceva despre sedintele de consiliu in alte ziare?
cine a vazut filmul de la sedinta de consiliu vede ce primari avem.
astia freaca zarurile pe banii orasului si se mai si supara cand cineva scrie despre ei!

de click la 29 mai 2014 - 17:24

daca deranjati pe cineva,inseamna ca va faceti treaba…felicitari si tineti-o tot asa…..cat despre domnul consilier personal care toaca banul public de pomana,daca nu-i place sa fie condus de romani sa mearga-n…. ungaria…ca sa nu spun alte vorbe mai grele…

de Horia Mărieș la 29 mai 2014 - 20:43

Boros bácsi:

Am fost plecat din țară o lună de zile dar ți-am citit măgariile scrise la adresa BdeC.
Nu era treaba mea să răspund la aceste măgării. Răspunsul BdeC îl ai mai sus.
Dar in numărul de azi al N&V, dumneata te legi și de mine și mă simt sunt obligat să-ți răspund.

În primul rând fiindcă mă faci „névtelen” adică „anonim”. Lucru total neadevărat fiindcă toate referirile mele la matale din comentariile postate în BdeC au fost semnate. Absolut toate. Ca să fie lucrurile foarte clare.

Tot din acest motiv si ca să fie lucrurile întotdeauna clare, deși din context, din textul articolului s-ar putea bănui că de mine este vorba, țin să vă anunț că niciodată, dar absolut niciodată, n-am afirmat despre dumneata că ai fi impotent sau că te-ar inșela nevasta. Chiar și atunci când nu sunt de fel de acord cu părerile sau faptele cuiva, cum este de exemplu cu părerile sau faptele patronului si stápânului dumitale, adică cu cele ale primașului, nu mă leg de viața privată a nimănui. Nu mă interesează nici dacă dumneata sau primașul sunteți impotenți, nici dacă pe primaș sau pe dumneata vă inșeală nevestele, nici dacă voi doi vă iubiți necondiționat sau chiar dacă sunteți gay. Să fiți sănătoși și să vă iubiți și pe tunuri sau pe calea ferată dacă așa vă place.

De mine, poti să-ll pupi si-n fund pe primaș, ín centrul Careiului, dacă așa vă place sau dacă așa crezi matale că trebuie.
Nu má interesezá absolut de loc viata privatá a nimănui. Este clar acum, tisztelt Boros bácsi?

de jilava la 29 mai 2014 - 21:08

o noua incercare de a abate atentia maghiarilor de la matrapazlacurile celor care ii conduc pe drumul spre prapastie.Sefimea lor isi face averi pe seama muncii lor si ii pune sa isi plateasca darile iar ei dribleaza fiscu’!
au ajuns careienii sa fie someri iar primaria aduce firme din marghita si satmar si muncitori din satele din jur care platesc impozitele la alte primarii!
un primar mai inversunat impotriva locuitorilor sai cine francz a mai vazut?
mai bine sa scrie consilieru platit din bani publici cum face ca numa semneaza de primire de salar si nu da pe la servici?

de motu la 29 mai 2014 - 21:31

unde este padurea ianculestenilor domnule primar?
de ce vreti sa luati lacul ianculestenilor si de ce intabulati suprafetele de teren din ianculesti?
cum e sa nu ai la anii astia o casa a ta sau ceva anume pe numele tau si sa trebuiasca sa te ascunzi mereu?

de scarba la 30 mai 2014 - 00:03

Mai este Careiul din Romania? doar maghiara se aude oriunde mergi. prieteni maghiari din Carei vorbesc cu mine in limba maghiara,doar ca is prea putini. ceilalti sa va fie rusine ca traiti intr-o tara pe a carui limba ar trebui sa o cunoasteti. legat de primarie: CU TALPA INAINTE!!!

de germania la 30 mai 2014 - 15:24

cine vine la lucru in germania trebuie sa vorbeasca limba germana ca altfel nu se uita nimeni la tine.minoritarii au drepturi la fel ca ceilalti cetateni si nu sunt privilegiati si nimeni nu face scoala pentru ei in limba maghiara sau spaniola sau romana sau ce or fi ei.
vrei in germania atunci vorbesti nemteste!
nimeni nu are placute in doua limbi pe strazile din germania sau la spitale..cine nu stie memteste nu exista in germania!la fel este si in franta sau in turcia!

de emil la 31 mai 2014 - 22:17

Tratatul de pace de la Versailles (1919)s-a semnat cu Germania. Tratatul de pace cu Ungaria a fost semnat la Trianon în 1920. Orașul Carei intră oficial în componența României după tratatul de la Trianon, nu de la Versailles, cum tronează în fotocopia paginii din mâzgăleala aia de la Korhaz Bolondhaz Sebesultes semnată de doctorul în dinți de greblă și apărută în Potya=Patyod, patronată de Pici (Venig, pentru cine nu știe) Gabi de la rmdiszno din nagypusztateruletem și împrejurimi, aia intitulată „traseismul agendelor szamarene ungariste”. Dar, orașul Carei a intrat sub administrație românească încă din aprilie 1919, fiind eliberat de armata română, ocazie cu care ungurii și secuii lui Kun Bela și-au rătăcit nădragii=ciucurii pe podul Sătmarului, de frica românului. Și tot în 1919, nu în 1921, a fost vizitat orașul Carei de regele Ferdinand și de regina Maria. Așa că, mult prea puțin stimați legelista de la Gyorgy Pista komunista kakademia (secția ziaristică) mai și informați-vă, nu doar împrăștiați ungarism. Nu de alta, dar prin Carei mai există și persoane cu ceva mai multă școală decât aveți voi. Nu am utilizat cuvântul „cultură”, ca nu cumva să vă vină să puneți mâna pe revolver sau pe coada de la greblă (că de dinții ei se ocupă distinsul vostru doctor dentist).
Iar pentru „ocupația româno-sovietică” vă recomand politicos relația aia matematică dintre lungimea cercului și diametrul acestuia. Rezultă numărul prescurtat 3,14. Introduceți-l în Mazda. Aia de origine.

de pavel la 1 iunie 2014 - 08:31

propun ca romanii sa nu mai plateasca darile la primaria orasului carei pana primarul este un sovin si un idedentist care discrimineaza localnicii romani din oras!
la spital nu suntem bagati in seama daca vorbim romaneste,la scoli nu se dau bani ca si pentru sectiile maghiare si se aduc profesori maghiari pentru clasele romanesti,ni se fura sefii de promotie,se sterge monumentul ostasului roman de pe harta orasului iar teatrul are culorile steagului ungariei asa ca de ce sa platim darile la un primar care nu suporta romanii desi ia bani romanesti ca si salar de la statul roman

de marcu la 1 iunie 2014 - 09:04

cum se face ca si acum apar persoane care isi aduc cica aminte dupa 24 de ani ca au detinut proprietati in carei?/si cum se face ca persoanele care isi baga la inaintare soacrele si matusile sunt din anturajul primerilor ?
romanii trebuie sa se judece pe la tribunale ca sa isi recapete munca parintilor si bunicilor lor iar altii primesc moca averi nemuncite!
de acord cu neplata impozitelor locale pana ce acestea merg numai catre maghiari!

de iolanda la 2 iunie 2014 - 07:13

atacurile sunt incercarea de a masca spagile luate pt orice se aproba de primarie.noi nu primim daca nu dam nici autorizatie de constructie dar terasele din centru de langa primarie au fost construite ilegal si functioneaza tot ilegal pt ca nu au nimic aprbat de la urbanism ci numai ordinul primarului

de Horia Mărieș la 5 iunie 2014 - 17:39

Părerea ștefangheorghistului despre careieni (vezi maculatura N&V de azi, 5 iunie 20014, articolul de fond):

„În rândul careienilor sunt de zece ori mai mulți sadici, machiavelici, narcisiști, psihopați și egoiști decât în restul lumii!

Mai du-te dom’le Boros și dracului …., adica mai du-te de-a dreptul și-n…..Manitoba!

de iancsi la 5 iunie 2014 - 19:42

vorbiti de consilierul personal al primarului cu retinere pe salar pentru datoriile?
noi trebuie sa semnam condica in fiecare dimineata ca si asa ne injura lajos daca intaziem 5 minute dar macar ne ducem la servici da erno nu vine niciodata la primarie numai banii se trimit la el in cont.
crede primaru ca daca a batut palma cu guvernu ponta poate sa face ce vrea el ca se lauda ca tine la el spatele govor!koldus e numele lui si asa stie tot orasu de ei.

de video la 7 iunie 2014 - 13:58

la sa primar asa consilier

http://vimeo.com/95674987

de Ocean la 8 iunie 2014 - 11:26

Mai dute Jeneu cu Boros si naibi sunteti neste nesimtiti de udmrisi si prosti. In legatura cu controalele care nu se fac la Primaria Carei, tineti minte nici pe vremea lui Beka( Bekou) nu s au facut. Cu toate ca eu eram sigur ca se vor face la sange. A scapat si nesimtitul ala, de puscarie bine inteles.

de istoria la 16 iunie 2014 - 06:46

ce ar fi grohii unguri fara munca si banii statului roman????
populatia maghiara sufera si duce lipsuri la fel ca cea romaneasca obisnuita in timp ce marii lor se lafaie pe banii statului roman..nu degeaba in slovacia si croatia au fost taiati de la drepturi suplimentare cerute si cetatenie dubla….asta cu cetatenia spune tot despre ei;adica inca sunt in cautarea unei identitati -nu sunt hotarati inca cui apartin

de fane la 17 iunie 2014 - 20:54

jeno nu misca in fata lui ocskalaicsi si a lui borsos.
primu aduce voturile de la dogter iar al doilea e omu serviciilor pirosfeherzold asa ca primaru e numai de forma ca suport de pix.

Lasati un comentariu