Comori din suflet de copil la Biblioteca Județeană

• publicat la: 30 mai 2014
Comori din suflet de copil la Biblioteca Județeană

 Biblioteca Județeană, sub patronajul Consiliului Județean Satu Mare, organizează luni, 2 iunie, vernisajul expoziției de pictură Comori din suflet de copil. Expoziția va întruni lucrări de pictură și artă plastică realizate de Cristina Fiat, o adolescentă cu suflet de copil.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Școala de Arte și Colegiul Național Doamna Stanca și se va derula cu începere de la ora 1300, în Sala multimedia.

Comori din suflet de copil se dorește a fi un eveniment prin care marcăm Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, 1 Iunie, dar și să promovăm copiii talentați. Cristina Fiat este ambasadorul nostru pentru toți tinerii de vârsta ei, cărora le transmite mesajul că biblioteca publică se implică activ în viața lor, încercând să le ofere o rampă de lansare către lume și cunoaștere., a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Evenimentul va fi onorat de prezența cadrelor didactice și a colegilor din clasa a X-a C de la Colegiul Național Doamna Stanca, a profesorilor îndrumători de la Școala de Arte, a prietenilor și familiei Cristinei, iar Bogdan Bratiș, Iulia Iepure și Szilaghyi Ingrid vor asigura momentele muzicale. Despre lucrările expuse vor vorbi prof. Gheorghe Gheorghiade și artistul plastic Dan Marius Cosma. 

Cristina Fiat, shiță biografică:

Adolescenta cu suflet de copil, Cristina Fiat, este eleva Colegiului Național „Doamna Stanca”, în clasa a X-a C, profilul științe ale naturii, bilingv engleză. Încă de mică și-a descoperit pasiunea pentru pictură, fapt ce a determinat-o să se înscrie la cursurile de arte plastice din cadrul Școlii de Arte Satu Mare.

            Sub îndrumarea profesorului Robert Abkorovits, a început să realizeze diferite lucrări, mai întâi în creion, apoi pictură în ulei. Majoritatea picturilor sunt reproduceri din lucrările celebrilor artiști care o inspiră, Leonid Afremov, Lena Karpinsky și Monet, dar este încrezătoare că-și va dezvolta talentul și că își va crea propriul stil.

 Premii și distincții:

         Locul I la Concursul de arte plastice, secția pictură, organizat de Clubul Lions;

         Premil III la Concursul Internațional de la Iași, „1 Iunie-Copilul, ambasadorul prieteniei între popoare”;

         Mențiune la Concursul de arte plastice-secția grafică, Satu Mare;

         Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la concursul „Rotaract”, ediția a IV-a, 2010;

         Premiul pentru cel mai bun spectacol la secțiunea gimanziu, concursul „Rotaract”, ediția a VI-a, 2012;

         Locul I la Olimpiada Județeană de Biologie, 2013;

–      Locul III la Olimpiada Județeană de Biologie, 2014;

 

Lasati un comentariu