Crin Antonescu: România trebuie să încurajeze investițiile străine, iar acest lucru se face prin predictibilitate, transparență și stat de drept

• publicat la: 14 mai 2014
Crin Antonescu: România trebuie să încurajeze investițiile străine, iar acest lucru se face prin predictibilitate, transparență și stat de drept

Aspectele importante ale cooperării economice dintre România și SUA au fost discutate de domnul Crin Antonescu, președintele PNL, cu domnul John Andersen, primul adjunct al asistentului Secretarului pentru Comerț, în întâlnirea care a avut loc luni, 12 mai.

Investițiile americane în România pot reprezenta o oportunitate excelentă pentru țara noastră, iar pentru aceasta statul român trebuie să se implice ferm în consolidarea statutului de drept pentru ca fenomenul corupției să nu inhibe investitorii, să asigure predictibilitate și transparență legislativă, să creeze un mediu prietenos pentru investiții, au fost ideile împărtășite de cei doi interlocutori.

Liderul liberal a arătat că securitatea energetică este o altă componentă foarte importantă a cooperării dintre România și Statele Unite. În explorarea și exploatarea resurselor, mai ales a unora de tip nou, trebuie să se țină cont de toate aspectele, de la eficiența producției la beneficiile statutului, de la suportul comunităților locale la siguranța mediului.

,,Cred că este necesar să  implicăm mai mult comunitățile locale în acest proces de creștere a independenței energetice a țării noastre. Comunitățile locale trebuie să vadă beneficiile concrete ale exploatării unor noi resurse naturale. Din acest motiv cred că este necesară modificarea legislației pentru că o parte din redevențele către bugetul central să fie reorientate către comunitățile locale si, de ce nu, chiar către proprietarii terenurilor, așa cum se întâmplă în SUA. În acest fel cetățenii, comunitățile locale vor beneficia de prosperitate și vor simți că sunt parteneri ai statului în acest proces”, a precizat Crin Antonescu.

În contextul crizei din Ucraina, statele est-europene vor lua serios în calcul să aloce mai multe fonduri pentru cheltuielile de apărare, în România existând un consens politic în ceea ce privește creșterea bugetului Ministerului Apărării Naționale. În cadrul întrevederii de la Departamentul pentru Comerț, președintele PNL a subliniat că  majorarea bugetului pentru armata română va reprezenta și o oportunitate de parteneriat tehnologic între firmele din industria de apărare din România și companiile americane, va însemna noi locuri de muncă și va întări și dimensiunea economică, nu doar cea militară, a parteneriatului strategic dintre România și SUA.

comentarii

de reni la 14 mai 2014 - 14:32

votam PNL la CAREI!

de istvan la 14 mai 2014 - 21:35

si eu votez pentru PNL CAREI!!!!!!
am fost pacalit de lajos si am fost mintit ca nu ma ajuta pentru ca penelistii nu vor dar am vazut la sedinte cine minteste.
sigur de acum numai pneleu carei votez!!!!

de danu la 15 mai 2014 - 10:48

votam norica nicolai si pnl!

Lasati un comentariu