Cursuri gratuite la AJOFM

• publicat la: 10 May 2014
Cursuri gratuite la AJOFM

AJOFM Satu Mare anunta prognoza cursurilor ce vor incepe in luna mai. Formarea profesionala ca si masura activa urmareste cresterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate in cautatea unui loc de munca prin diversificarea competentelor lor profesionale. Aceasta diversificare se realizeaza prin cursuri,stagii de practica si specializare si alte forme conform legii. Programele de formare profesionala asigura: initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea.

Beneficiaza gratuit de programe de formare profesionala persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care: nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta( 500 lei), persoanele care nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant, cele care au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala ori cei care sunt cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania. De asemenea mai beneficiaza de cursuri gratuite de formare cei ce nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie, ori cei care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decatvaloarea indicatorului social de referinta si care sunt inregistrate la agentia pentru ocuparea fortei de munca.

Daca esti o persoana in cautarea unui loc de munca si vrei sa urmezi un curs de calificare la AJOFM Satu Mare te adresezi Compartimentului formare profesionala care in cursul lunii mai va organiza urmatoarele cursuri de calificare: la Negresti Oas – lucratori in confectii piele, comert si constructii.

La Satu Mare se vor desfasura cursuri in domenii precum confectii piele, ospatar, cofetari patiseri, agenti paza, electricieni intretinere si reparatii, instalatori instalatii sanitare si gaze si confectionier asamblor articole din material textil.

Lasati un comentariu