Internet pentru bunici

• publicat la: 9 May 2014
Internet pentru bunici

 

Biblioteca Județeană Satu Mare, prin Centrul de formare Biblionet, organizează în săptămâna 12-16 mai a.c., o nouă serie de cursuri gratuite pentru comunitate de inițiere în Internet și utilizarea a echipamentelor IT. De această dată, cursul va fi livrat persoanelor de vârsta a treia, beneficiari direcți fiind opt seniori, instruiți de către cei doi traineri Raluca Istrate și Bianca Ciceo.

Acest curs reprezintă ABC-ul utilizării computerului și a navigării pe Internet și este cel de-al cincilea curs dintr-o serie de astfel de forme de instruire. Biblioteca Județeană Satu Mare intenționează să organizeze în viitor și alte cursuri gratuite pentru cei interesați având în vedere faptul că mulți din membrii comunității noastre nu știu să utilizeze echipamentele IT și să se informeze apelând la resursele oferite de Internet. În acest fel, biblioteca publică oferă cursanților oportunitatea de a deveni “cetățeni ai lumii virtuale”, contribuind în mod esențial la dezvoltarea abilităților de comunicare cu lumea, prin intermediul computerului., a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-trainer.

Prin Programul Național Biblionet, Biblioteca Județeană Satu Mare a fost dotată cu 18 calculatoare conectate la Internet, 11 laptop-uri și alte echipamente IT de ultimă generație, membrii comunității având acces gratuit la toate aceste facilități și servicii, condiția de bază fiind aceea de a obține un permis de intrare la bibliotecă. La cursurile organizate până acum, au participat 32 de persoane.

 

Lasati un comentariu