Muzica uşoară revine la Clubul Elevilor Carei

• publicat la: 14 mai 2014
Muzica uşoară revine la Clubul Elevilor Carei

După îndelungate solicitări la Palatul Copiilor Satu Mare pentru a afla cercurile care vor funcţiona în anul şcolar 2014-2015 la Clubul Elevilor Carei , am reuşit să intrăm in posesia informaţiilor,publice de altfel ,prin bunăvoinţa Inspectoratului Scolar Judeţean Satu Mare care ne-a remis o adresă la redacţie în cursul zilei de ieri.

Clubul Elevilor Carei a fost în ultima perioadă de timp o adevărată fortăreaţă protejată de instituţii şi  persoane „sus-puse” pentru a  nu răzbate vreo informaţie legată de luptele interne duse pentru amânarea de fapt a aflării adevăratei derulări a activităţilor,unele dintre ele se pare  fictive.

Anul şcolar 2014-2015  va aduce la Clubul Elevilor din Carei următoarele cercuri de activităţi:

Atelier interactiv pentru preșcolari și școlari – Curceanu Cătălina

Instrumente muzicale tradiționale – prof.Iederan Dumitru

Ansamblu folcloric / Dans popular – Ieremie Aurel

Informatică – Mocanu Ovidiu

Karting – Mille Ioan

Radiogoniometrie – Gaspar Arpad

Tenis de masă – prof.Podoba Mircea

Muzică ușoară – prof.Vulcan Mariana

Salutăm menţinerea cercului de muzică uşoară coordonat de prof.Mariana Vulcan,absolvent al Academiei de Muzică Gh.Dima din Cluj,continuator al activităţii initiate la Clubul Elevilor Carei de regretatul Peter Karacsonyi,părintele Castelanilor,renumiti si recunoscuti pe plan national.Spunem mentinere deoarece acest cerc a fost desfiintat  în anul scolar 2012-2013 iar la interventia părinţilor si a elevilor ce îl frecventau a functionat in ultimul trimestru din acel an scolar prin prestaţia gratuită a doamnei profesoare Vulcan.

Dacă instituţia in subordinea căreia se află Clubul Elevilor a ignorat  vocile în devenire ale micuţilor careieni timp de un an de zile,iată că societatea civilă a reacţionat şi a determinat  conducerea judeteană să  revină la decizia corectă.

Nenumăratele premii ,diplome si cupe obtinute de-a lungul anilor de  micii cântăreţi pregătiţi la Clubul Elevilor Carei  ar fi trebuit să primeze la luarea deciziilor privind continuarea unei activităţi care aduce atâtea recunoasteri în ce priveşte potentialul talent al careienilor în acest domeniu.

După acel an în care copiilor li s-a refuzat şansa de a accede la cercul de muzică usoară din cadrul Clubului Elevilor Carei a fost nevoie de o activitate sustinută pentru a promova din nou imaginea de cerc funcţional de muzică usoară.

Nici în acest an nu se prevestea nimic bun în legătură cu slefuirea  glasurilor copiilor careieni de la Clubul elevilor,la ultimul Cerc Pedagogic fiind anunţată o cu totul altă listă decât cea primită de noi  recent de la Inspectoratul Scolar Judeţean.

In incinta Clubului Elevilor din Carei tronează peste tot diplomele si premiile câştigate de vocile de aur ale Careiului la diferite Festivaluri si concursuri nationale si internationale.

Sunt dovada muncii constante si asidue depuse de profesorul Mariana Vulcan de-a lungul intregii sale activităţi la acest cerc,insufleţită fiind   de dragostea pentru muzică şi pentru copii.

Vă lăsăm pe dvs cititorii să trageţi concluziile privind ignorarea unui astfel de dascăl care a fost curtat de alte cercuri de muzică uşoară din oraşe mari,cu alte posibilităţi.

Nici deplasările la concursuri nu sunt finanţate de Palatul Copiilor cum ar trebui să se procedeze in mod normal.Vocile careienilor sunt ignorate la judet care deplasează la concursuri doar voci sătmărene,cum a fost şi cazul recent încheiatului concurs de la Arad, Ghiocelul de Argint unde prof.Mariana Vulcan nu a fost cooptată cu niciun tânăr concurent deşi la toate competiţiile unde participă reuşeşte să culeagă diplome şi premii.

Nume ca Andrada Spanci,Serban Silaghi,Andrei Dascălu,Rareş Jucan,Ioana Aciu,Putovits Abel si multi altii pregătiţi la Clubul Elevilor Carei nu pot fi totusi trecute cu vederea tocmai de cei care ar trebui să îi sustină si să îi promoveze pentru a încuraja o activitate  care promovează talentele locale.

 Daniela Ciută

comentarii

de Ocean la 14 mai 2014 - 19:09

Careiul valorii a avut si are. Bani nu are sa ii promovam.

de Alexandru la 15 mai 2014 - 14:01

doamna Vulcan este un nume arhicunoscut in Carei ca si producator de succese pe banda rulanta cu tinerii de care se ocupa.
se ocupa si de coruri bisericesti si de copii si nu oboseste niciodata.
multa sanatate si spor in toate stimata doamna profesoara!

Lasati un comentariu