Oaspeţi de rang înalt la sărbătorirea Zilei Independenţei României la Carei

• publicat la: 9 mai 2014
Oaspeţi de rang înalt la  sărbătorirea Zilei Independenţei României la Carei

La 137 de ani de la proclamarea Independeţei de Stat a României, în municipiul  Carei au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român din centrul oraşului,începând cu  ora 11,30.

In acest an,pe lângă oficialităţile locale a fost prezentă şi europarlamentarul Norica Nicolai,candidatul care deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Norica Nicolai a fost senator al României timp de două mandate, între anii 2000 şi 2008, poziţie din care a contribuit la îmbunătăţirea legislaţiei din mai multe domenii cum ar fi cel juridic, al apărării şi securităţii naţionale, cel al muncii, familiei şi protecţiei sociale.

De profesie jurist, Norica Nicolai a ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al Comisiei Juridice, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare şi a fost membră a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A avut posibilitatea de a cunoaşte structurile de securitate şi opţiunile de politici specifice multor state din Uniunea Europeană.

Norica Nicolai este în prezent vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar în acţiunea sa politică este condusă de câteva principii pe care nu le încalcă niciodată: corectitudine, coerenţă, profesionalism. Norica Nicolai nu crede în compromisuri, indiferent de domeniu, dar consideră că negocierea este o artă.

În prezent, Norica Nicolai este şefa delegaţiei PNL din Parlamentul European, membră a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European şi vicepreşedintă a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare. De asemenea, Norica Nicolai supervizează domeniul important al drepturilor femeilor și al egalității de gen, în Parlamentul European. Este membră a Delegaţiei Parlamentului European în relaţia cu Rusia, membru supleant al Delegaţiei PE în relaţia cu statele din Africa, Caraibe și Pacific, dar și al Comisiei pentru Petiții.

 După intonarea imnului de stat al României,Bogdan Georgescu a făcut o scurtă prezentare a importanţei momentului 9 mai 1877 după care un sobor de preoţi de la Biserica Ortodoxă Sf.Dimitrie a efectuat un serviciu religios.

Au  urmat apoi depunerile de coroane din partea Primăriei Carei,a veteranilor de război,a unităţilor din cadrul MAI,a Partidului Naţional Liberal filiala CAREI,a PSD,a UMDR,PDL si a Asociatiei Unirea 2009.

Din delegaţia PNL au făcut parte şi acad.dr.Virgil Enătescu,preşedinte interimar al PNL Satu Mare şi Aurelia Vulciu,vicepreşedinta OFL Satu Mare.

Marea parte a celor prezenţi a fost reprezentată de elevi de la aproape toate unităţile de invăţământ din oraş,cei de la Scoala Gimnazială nr.3 aplaudând  reprezentanţii PSD  .

După momentul depunerii jerbelor de flori, a urmat  un scurt moment artistic reprezentat de recitări a elevei Borbely Patricia si Adrian Stefănuţi precum si cântece interpretate de corul Crenguţa de la Liceul Teoretic,instructor prof.Vlad Paşca.

Vizita europarlamentarului Norica Nicolai în municipiul Carei a continuat  apoi  la spaţiul alocat campaniei electorale a  PNL Carei  precum şi la sediul organizaţiei PNL Carei,recent renovat şi modernizat de liberalii  careieni.

Pe tot parcursul deplasării domniei sale prin oraş a fost  întâmpinată cu simpatie şi prietenie.

Daniela Ciută

comentarii

de socatu la 9 mai 2014 - 18:38

Poftim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Au aplaudat elevii unui director pesedist, reprezentantii pesede? Doamne Sfinte, Te rog lumineaza capetele lor ca sunt o rusine pentru democratia anilor 2014. Directoteeeeeeee, chiar ai luat-o razna!

de Ocean la 9 mai 2014 - 19:14

Doamna Maria. Cunoasteti expresia; errare humanum est.

de un careian la 9 mai 2014 - 20:09

liberalii careieni au fost mereu apreciati pentru activitatea si prestanta lor de catre conducatorii lor din bucuresti !
doamna norica nicolai este prima pe listele la europarlamentare la PNL si vizita ei este o onoare pentru cei din carei!

de Simpatizant Norica Nicolai la 9 mai 2014 - 22:09

O Doamna in adevaratul sens al cuvantului si un politician realist.Ma bucur ca liberalii au ales un om potrivit la locul potrivit.Succes in alegeri !!!!

de costica la 10 mai 2014 - 08:09

la asa presedinte liberal asa oaspeti!!!
pnl carei are presedinte si inca unul liberal cu adevarat!

de reka la 10 mai 2014 - 08:56

la oaspetii de la pesedisti a dat presedintele de la udmr si primar masa la castel si a umplut castelul grofilor cu steaguri rosii pesediste ca pesedistii au avut o rusine sa primeasca pe colegul lor din europa la sediul lor din carei.
felicitari pentru liberalii careieni pt discretie si bun simt.
ei nu au fost rusinati sa primeasca oaspetii la sediul lor si am auzit ca a fost renovat doar pe banii lor.
bravo lor!

de sm georgel la 10 mai 2014 - 10:57

foarte bine a fost si ieri la castel la carei unde jeno primaru ne-a primit cu toate onorurile si a fost si protocol bogat…toate bunatatile..asa ca intre comunisti..fosti si actuali..bine ca a pus biciu pe careieni sa dea birurile la timp si el sa le poata cheltui ….ca saracu si asa sta in chirie acasa si mai are de platit si datoriile de la firmele falimentate….mare necaz pe capu lui sa ajunga de tot rasu

de jijii la 10 mai 2014 - 15:26

da nimeni din presa judetana nu a scris despre vizita de la carei a eurodeputatei norica nicolai si vicepresedinte la pnl,.daca ne uitam xa pana si marele partid pesedist defileaza la deputati cu un liberal nu e de mirare ca au frica de concurenta la europarlamentare….

de blat la 10 mai 2014 - 15:50

da udmr a facut pact cu psd si voteaza psd la colegiul 2????
ce sa mai inteleaga electoratul maghiar? presedintele udmr carei face pe sponsorul psd carei cu mese din banii careienilor?

de votant la 11 mai 2014 - 14:32

DOAMNA NORICA NICOLAI VA IUBIM SI VA VOTAM!!!!

de NICU la 28 septembrie 2018 - 20:37

Eşarfa de primar se poartă pe umărul stâng, pe umărul drept o purta Ceauşescu.

de gabi la 28 septembrie 2018 - 20:43

jeno ia numai banii de la guvern nu si obligatiile! daca nu ajungea primar era muritor de foame ca deja avea 2 sechestre pe avere. acum a ramas primarul plin de datorii

Lasati un comentariu