Prima promoţie de la Centru de Testare Cambridge de la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 27 mai 2014
Prima promoţie de la Centru de Testare  Cambridge de la Liceul Teoretic Carei

Marţi, 27 mai 2014,la  Liceul Teoretic Carei a avut loc  înmânarea in cadrul festiv a  certificatelor Cambridge. Liceul Teoretic Carei a devenit centru de examen Cambridge din 12 noiembrie 2013. Examenele au loc anual, in luna martie , iar rezultatele sunt comunicate după trei săptămâni. 

 Marţi, 27 mai,  sala festivă a Liceului Teoretic Carei  a găzduit  festivitatea de decernare a prestigioselor  atestate Cambridge. Examenele CAMBRIDGE  sunt recunoscute atât în România  cât şi dincolo de graniţă, nu expiră, iar cei care le au, nu susţin proba de competenţe lingvistice într-o limbă straină în cadrul examenului de bacalaureat, această probă fiind deja recunoscută prin diplomele obţinute.

La  eveniment  au participat cei doi directori,profesorii Zsido Sandor si  Rodica Pop, prof.Steluţa Ştefănescu, reprezentant Cambridge English, inspector şcolar pentru limbi moderne, prof.Ioana Iura.


Prof. Rodica Pop,director adjunct al Liceului Teoretic a rostit o alocutiune si a prezentat invitatii.

,, Ne aflăm la prima ediţie de decernarea a premiilor Cambridge din cadrul liceului nostru. Ne bucurăm că suntem centru în care se susţin examene de testare a limbii engleze.E o mare bucurie, visul nostru s-a îndeplinit! Ne bucurăm pentru elevii, tinerii care îşi testează de acum cunoştinţele în cadrul organizat al Liceului Teoretic, devenit centru de testare Cambridge. E foarte important pentru cei care se pregătesc, la început de drum, să vorbească limba engleză şi să se poată descurca în situaţiile de viaţă cu care se vor confrunta în viitor. Aceste atestate de cunoştere a limbii engleze le vor fi de mare ajutor!

Reprezentantul  Cambridge English Doamna Ştefănescu a afirmat cu acestă ocazie:

,, Mulţumesc mult conducerii Liceului Teoretic Carei, elevilor şi părinţilor care i-au sprijinit cu ocazia acestor examene. Mă adresez elevilor şi vă spun că meritaţi cu prisosinţă aceste premii! Noi cunoaştem ce muncă implică pregătirea pentru susţinerea acestor examene! Îi felicităm pe părinţi pentru susţinerea acestor tineri! Pe drumul pe care l-au parcurs în pregătirea şi susţinerea testărilor sunt sigură că au avut şi momente de ezitare, dar mai ales de susţinere din partea părinţilor şi bineînţeles din partea profesorilor care i-au îndrumat, care merită şi ei felicitaţi pentru munca pe care au depus-o împreună cu aceşti tineri! Vreau să vă spun şi câteva cuvinte despre certificatele Cambridge. Ele sunt mai mult decât o hârtie, o simplă diplomă. Aceste atestate sunt un simbol, o dovadă că deţineţi cunoştinţe extraordinare in limba engleză. Este modul ideal de a etala cunoştinţele posedate şi vorbim mai ales despre deprinderi, ,,skills”, competenţele pe care le-aţi dobândit, care sunt cele mai importante pentru viitorul vostru! Aceste certificate constitituie un paşaport pentru voi, pentru că prin el puteţi avea acces la studiu în străinătate, iar angajatorii, atât cei din sistemul privat, cât şi cel public sunt interesaţi pentru recrutarea angajaţilor care deţin aceste atestate.Însă, pe lângă toate acestea, atestatele Cambridge sunt deschizătoare de uşi pentru viitorul vostru, sunt un prim pas înspre atingerea unor obiective, scopuri,pe care sunt sunt sigură că vi le-aţi trasat deja! De aceea, cu atât mai mult, certificatele acestea înseamnă un drum către succes în studiile  viitoare şi în cariera dvs.! Fiţi siguri că acestea vor face diferenţa! Atestatul Cambridge este de foate mare valoare, este cel mai recunoscut la nivel internaţional, este pe scurt, un atestat prestigios!

Fericitii posesori ai atestatelor  Cambridge sunt următorii:

Antal Cristopher,Bara Valentin Daniel,Coşarcă Alexandra Patricia,Czier Matyas,Neagu Cristopher,Sava Ionuţ Eugen Radu,Szabo TAMARA,Şimonca Rafael-pentru   FCE ,,First Certificate in English”   iar pentru


,,Certificate in Advance English” ,elevii care au trecut testarea sunt :

Dobrai Iulia Maria,Mak Janos Csaba,Necse Adelina Gabriela,Progli Csaba şi  Puşcaş Cristina Irina.

Din partea elevilor a rostit câteva cuvinte Ionuţ Sava.

,, Mă bucur tare mult  că liceul Teoretic  este un centru de testare Cambridge. A devenit astfel o mare oportunitate pentru tinerii din oraş şi din satele limitrofe Careiului. Mulţumim mult  tuturor celor care au făcut posibil acest lucru! Să sperăm că vor veni  tot mai mulţi elevi,  tineri aici, la noi, ca să susţină aceste examene şi îi încurajez să o facă!

Cuvantul de  încheiere a apartinut inspectorului  şcolar  Ioana Iura:

,, Vă felicit pe toţi pentru că aţi dobândit aceste certificate Cambridge. Este foarte important că e aici, acasă la voi, acest centru şi că nu trebuie să străbateţi drumuri ca să vă testaţi cunoştinţele şi abilităţile în limba engleză! Felicitări părinţilor, elevilor şi profesorilor pentru acest succes! Şi vă doresc să devină neîncăpătoare această sală festivă pentru următoarea ediţia a decernării certificatelor Cambridge!

 AnaMaria Roman

Lasati un comentariu