Primarul transferă meritele contribuabililor careieni unei contese

• publicat la: 17 May 2014
Primarul transferă meritele contribuabililor careieni unei contese

Alături de clasica mapă de lucru oferită consilierilor înaintea  unei şedinţe a Consiliului Municipal Carei,aceştia au primit în cursul zilei de luni şi o invitaţie.Până aici nimic deosebit.

Doar că invitaţia era adresată consilierilor  de către primarul municipiului Carei,Kovacs Eugen ,împreună cu contesa Francesca de Durckheim,născută contesa Karolyi,preşedinte fondator al Fundaţiei grof Karolyi Sandor ,pentru a participa  la evenimentele organizate în Carei cu ocazia finalizării a câtorva proiecte de amploare !!

 

Faptul a fost  semnalat de către consilierul Adrian Bucureştean  în ultima parte a şedinţei de vineri,17 mai 2014.Acesta a atras atenţia primarului Kovacs asupra  acestui aspect şi asupra nemaiîntâlnitei obraznice situaţii ca  aleşii oraşului să fie invitaţi să participe la ceremoniile legate de finalizarea unor proiecte aprobate tocmai de ei şi cu contribuţia careienilor de către un străin.Alături de Bucureştean au avut intervenţii şi şi consilierii Ciută şi Bontea.

Dumneavostră ar trebui să fiţi cel care  adresaţi invitaţia către contesă pentru a-i arăta ce aţi făcut ! Dacă tot trimiteţi invitaţii  nu ar trebui să omiteţi  descendenţii familiri Cneazului Stanislău Bârsan de Bârsana care stă la baza arborelui genealogic al familiei Karolyi(vezi aici)  şi nici pe locuitorii municipiului Carei care contribuie cu taxe şi impozite la bugetul local”.

Aspectul semnalat nu a fost refuzat total de primarul Kovacs care a precizat:

Te-aş fi văzut eu pe tine să stai şi să asculţi atâtea ore pe Eva Mărginean şi  pe contesă! Urmează să facă invitaţiile pentru întâlnirea familiei Karolyi cu toate  cele 4 ramuri ale sale.Nu ştiu dacă televiziunile din România vor fi peaici dar sigur ştiu că cele din Budapesta vor veni şi va veni secretarul premierului  Viktor Orban.” 

În subsolul invitaţiei este menţionat faptul că trebuie confirmată participarea  până pe 15 mai (deşi invitaţiile au fost trimise cu doar 3 zile înainte) către consilierul judeţean Eva Maria Mărginean-Horn.

Precizăm că până la ora la care scriem ,nici unul din proiectele  din Carei la care se face referire nu este finalizat si nici nu va fi in următoarea lună.Acelasi scenariu a fost aplicat de către Primărie si la sfârsitul lunii decembrie 2013,când in sala mare a Castelului primarul a invitat presa si televiziunile pentru a-şi prezenta filmul omagiu (clik) legat de proiectele în derulare sau terminate. A  fost tipărită chiar şi o broşură,evident cu lucrările agreate de primar şi fără  a se aminti de deloc ieftinele lucrări  de la Monumentul Ostaşului Român.

La fel ca şi atunci,invitaţia actuală cuprinde enumerarea proiectelor care sunt departe de a fi terminate.  Noua primărie avea termenul de predare acum 3 ani şi  este  realizată integral din bugetul local.   Renovarea Teatrului este încă în coadă de peşte.  A fost schimbat şi managerul de proiect  la fel cum a fost schimbat si proiectul iniţial fără însă a se face demersurile legale la Agentia de dezvoltare regională Nord Vest din  Cluj-Napoca.  Un teatru fără foaier,cu intrare pe exterior la lojile de la etaj, dar vopsit în culorile Ungariei,roşu alb verde ,va fi  desigur pe placul conducerii UDMR  a oraşului.  Nu putem să nu ne punem întrebarea de ce acum în invitaţie este trecut alături de numele Castelului  şi “parcul  din jurul acestuia”  când până şi proiectul pe care l-a accesat primăria şi menţionat pe un panou scris la intrarea  spre Castel ,apare denumirea de” grădină a castelului” ,de fapt cea mai potrivită denumire după decimarea  a peste 220 de arbori din fostul parc dendrologic în cursul ultimilor 3 ani….

Daniela Ciută

comentarii

de ARBOR la 17 May 2014 - 20:13

Careienii nu inteleg ce treaba are aceasta Doamna contesa Francesca de Durckheim,cu ce este a careienilor acum,adica ,Castelul.Castelul Karoly a fost donat de catre Armata Ungara Statului Roman,iar acum este in proprietatea si administrarea Primariei Carei,a careienilor .Primarul ar trebui sa se consulte cu cei care l-au trimis sa le conduca destinele si nu cu o fosta ruda .Doamna respectiva nu are ce cauta sa dirijeze ce si cum sa se faca in Castel.Cat o priveste pe D-na .Marginean ea se aciuieaza pe langa acei de pe care mai poate ciupi si prosti.Poate inca nu stie sa citeasca un CF,acolo scrie clar a cui este Castelul si cine il administreaza.Probabil ca daca stai ore in sir sa-i povestesti abureli primarului ai mai multa valoare,decat careienii.Presa??? va fi oare acolo ?da a invitat-o ? care presa a invitat-o?ar fi iteresant de aflat , ca din cate se vorbeste prin
Carei se invita doar presa preferata.

de yvette la 17 May 2014 - 20:34

pai cine umbla cu smekeriile la comisia de retrocedari ca sa ia castelul pentru grofi daca nu evike?
doar nu se gandesc ca dupa ce au pus la punct castelul pe bani grei sa vina acum contesa sa cloceasca cu evike ceva hartii si sa se dea castelul la grofi?

de Trocedare la 17 May 2014 - 21:10

Se vorbeste prin targ ca si-a cam dobndit cateva blocuri,case ,tot asa umbland pe la comisia de retrocedari..o fi vrand si Castelu.

de Horia Mărieș la 17 May 2014 - 21:19

De data asta sunt de acord cu Kovacs.

Sunt convins că trebuie să fie o întreagă “dragédia” pentru el să asculte o contesă, dar mai ales o Evă.

În rest, toate, vechi și bune toate: obrăznicia și prostia individului întrece chiar orice limită!

de istvan la 17 May 2014 - 21:33

În rest, toate, vechi și bune toate: obrăznicia și prostia individului întrece chiar orice limită!

de Maria la 17 May 2014 - 22:20

Asa cum s-a sesizat domnul Bucuresteanu,ar trebui sa reactioneze si reprezentantii celorlalte partide si sa se adreseze acelor institutii care sunt menite sa vegheze asupra legalitatii unor demersuri de acest gen ale primarului (precum si ale celor care sunt alaturi de el in toate lucrurile indoielnice pe care le face)fara sa-i pese ca lezeaza interesele cetatenilor pe care ar trebui sa ii apere si sa ii reprezinte.Prea multe nereguli trecute sub tacere,prea multe lucrari cu final nedefinit si sub semnul intrebarii din punct de vedere legal,abuzuri si decizii luate fara consultarea cetatenilor vizati de aceste decizii-ne trezim pusi in fata faptului implinit si nimeni nu se sinchiseste!Oare aceasta sa fie democratia in interpretarea udemeristilor careieni?!Nimeni nu are leac impotriva acestor sfidari ale legii si bunului-simt?

de albert la 18 May 2014 - 07:50

de acord cu horia maries si istvan.cea mai buna caracterizare pentru primar

de sincer la 18 May 2014 - 08:24

Care alte partide Maria?

UDMR nu are statura. Se lasa 100% condus de primar. Probabil mai au fiecare de castigat cate ceva. Oricum sunt fara coloana. Iar de PSD ce sa zici? Sunt in traditionalul mariaj cu verzii. Niciodata nu au avut o postura, o coloana. Nuna sa vandut pentru nora de la biblioteca, Micovski pentru vanzare a fost viciprimar, Dorel din primarie sa vandut si el demult. Astia sau nascut fara coloana asa observ.
Acuma sunt vanduti pentru un loc de munca primit de sotia presedintelul PSD Onet.
Singurii sunt liberalii care mai pot pronunta ceva cu onoare.

Restu, nu o mai au. Asa ca Maria, nu sunt alte partide carora sa te poti adresa cu incredere.

de Ocean la 18 May 2014 - 09:07

Am sesizat in ultimul timp ca sedintele de consiliu nu mai apat la tv. Primarul nu mai invita televiziunile si presa. S-au daor pe cei sinpatizati de el, si agreati de UDMR-ul lui. Asa ca sa va asteptati ca pe cele doua madam sa le filmeze doar presa lui Jeneu. Dar va asigur eu pe voi ca Doamna Daniela Ciută va fi prezenta la aceste intalniri. Pe aceasta Doamna Jeneu s-au vicele nu o pot manipula cum vreau ei. Atata noroc avem si noi Careieni, platitori de taxe si inpozite, caci altfel an fi putin debusolati, de cele reale. Si asa incearca ei( UDMR-ul) dar nu le iese tot timpul. Va dati voi seama ce belea pe ei, cu BdeC in capul lor, si cu Ciută in Primarie pe capul lorDespre onorabila avocata Horn se aud doar vorbe de rau, de bine nimic. Posibil sa incerce o smecherie cu grofi, sper sa nu-i reuseasca.

de careianul la 18 May 2014 - 09:56

vad ca deja si postacul este comun la aliatii din consilul local carei…..puteati macar sa salvati aparentele da oricum va stie lumea ca nu aveti cu cine sa iesiti in fata ca presedinti.
presedintele de la udmr are retinere pe salar din 2008 pentru miliardele datorii la bugetul de stat iar de altii nici nu e de spus ..ca e de jale…
mare suparare la aliati ca presedintele ciuta nu e spagar si are afacerea lui si nu pune botu la afaceri cu statu si isi mai si plateste la termen darile!
culmea e ca da de munca la careieni nu aduce straini la firma lui si la careieni le face carte de munca si le da salariile la zi nu dupa luni de zile….aud? ….mai aveti timp sa luati exemplu de la el

de hds-hu la 18 May 2014 - 10:01

ceva probleme in paradis? va deranjeaza ilie ciuta cumva? sau adevarul poate…te pomenesti ca vreti sa luati castelul gata cosmetizat….

de motii la 18 May 2014 - 10:04

nu le ajunge la udmr cat au luat de la careieni si au inceput sa isi bage nasu si la motii din iamculesti unde au si pus mana pe balta satenilor si acum le trebe si pasunea ca sa puna fecioru prim o padure de pin negru ca si cerul gurii lor…mai incercati ca o sa gasim noi un AVRAM IANCU si un indrei rosu sa va mai arate ei ce stiu!

de claudia la 18 May 2014 - 10:27

cine va plati toata sarbatoarea pregatita de 13 iunie? am citit ca pentru cartile grofilor a dat primaria peste 400 de milioane iar pentru cartea cu personalitati careiene nu a fost de acord primarul.
primarul este primar numai pentru maghiari? atunci sa nu mai plateasca romanii nici un impozit local.

de Horia Mărieș la 18 May 2014 - 14:18

Am văzut un filmuleț pe YouTube.

http://youtu.be/hz3zHc6zPdM

După felul în care vorbește, după felul total nepoliticos în care se adresează interlocuitorilor, tutuindu-i (“te-aș fi văzut eu pe tine…”) după ieșirile nervoase, după modul in care gesticulează (in film se poate observa si un gest obscen, făcut probabil din reflex, din obișnuință) mă întreb doar, nu dau cu parul: omul ăsta stă bine cu sistemul nervos? Este oare sănătos?

Întrebarea suplimentară este dacă are cei șapte ani de acasă, sau i-a făcut și pe ăia la fără frecvență?

Imi place totuși că dialoghează în timpul ședintei cu publicul, în loc să dialogheze cu consilierii locali.
Poate vin și eu cândva să dialoghez cu dânsul. Din public. Să vezi atunci ședință cu scântei!

de a sírásók nem akarták visszatenni a ... la 18 May 2014 - 15:33

“Te-aş fi văzut eu pe tine să stai şi să asculţi atâtea ore pe Eva Mărginean şi pe contesă! Urmează să facă invitaţiile pentru întâlnirea familiei Karolyi cu toate cele 4 ramuri ale sale.Nu ştiu dacă televiziunile din România vor fi peaici dar sigur ştiu că cele din Budapesta vor veni şi va veni secretarul premierului Viktor Orban.” ————–
Sa mori de ras !!!!!!!!!!!pai nu-i de mirare, pana ce vicecontesa de Carei (aparatoarea inchipuita a contesei Francesca ) scoate doua vorbe,pleaca trenul…..da,da,da,….da si rabdarea ….apoi cedezi ……nervos …:))))))))))

de marika la 18 May 2014 - 15:40

o contesa ar trebui sa fie ceva mai educata decat Francesca nascuta Karolyi da poate a lipsit de la orele in care parintii o invatau ca trebuie sa saluti cand intri undeva.nici macar sotul ei amabil si jovial nu a reusit sa o faca sa isi schimbe apucaturile de nagykarolyi grof…am auzit ca cele doua amice au dat jos tablourile de la castel puse de mitica si dupa ce oamenii le-au carat jos a venit jeno turbat ca sa le puna inapoi..nu e de mirare ca isi permite sa invite careienii la lucrarile platite din darile lor iar ea sa isi dea aere de contesa pe banii nostri!
tupeu de grof karolyi!

de Horia Mărieș la 18 May 2014 - 19:10

Am râs de am făcut pe mine atunci când am auzit expresia primașului: “constrãngere amiabilă” – acțiune folosită de dânsul în loc de șantaj. Era vorba de nu știu ce poartă prin care doresc să aibă acces si megieșii, nu numai cel căruia statul (primăria) i-a dar in administrare (concesiune?) terenul respectiv și care deține cheia porții. Tulai doamne, mare problemă mare, numa bună de băsădit despre ea într-o ședința a C.L. Mare mai este grădina lui Dumnezeu!

de iobagul la 18 May 2014 - 19:44

cine o plateste pe aceasta contesa ca sa vina ea sa faca ordine in orasul carei? s-au terminat bogatiile cu care au plecat de la carei in strainataturi???
grofii Karolyi au stiut sa mulga iobagii si sa se foloseasca de munca lor si cred ca se pot intoarce sa faca la fel? cam greu cu munca pentru contesa si asistenta ei si ce se gandesc elel..ia sa il mai mulgem si pe primar ca si asa la cate sifonari a facut mai incape si pt noi….cu ce drept isi baga nasu contesa la angajatii platiti de primarie? o fi dat si asta faliment ca si primasu nost si poate vine sa candideze de primar in locu lui..la ce bolonde is amandoua nu cred ca nu se gandesc la asa ceva

de Horia Mărieș la 19 May 2014 - 03:32

Salariul mediu în Primărie: 968 euro/lună.

Vreau și eu neapărat.

Întrebare: câtă șpagă trebuie să dau ca să fiu angajat? Menționez faptul că am studii superioare (care au fost făcute cu totul altfel decât pe “puncte” sau pe la Goldiș) și un CV foarte bogat. Astept oferte. La așa salariu mediu merită să te ocupi până și de ecarisaj unde sunt trei posturi vacante.

de ioii pentru contesa la 19 May 2014 - 06:50

dapoi contesa nu stie ca primarica este scoborat din asuaj numa cu izmenele pe el si tot se muta ca si corturarii pe unde capata ceva coji de paine si asa o ajuns si la odoreu martinesti si apoi la satmar la fabrica de lemne de unde dupa ce a batut din palme si o ajuns mare comunist o primit postu de director la crasna carei si a inceput deja tragedia pt careieni…ce blestem pe capu careienilor sa aiba si acum un comunist cu carnet de pcrist de primar si sa mai aiba si retinere pe salarul de primar….da o vinit in carei coldus si o vrut casa si partidu comunist ce credeti ca dat la el? casa nationalizata a lui zoli fotografu de pe viilor plecat in ungaria…bine mergea afacerea cu mobila dusa in ungaria si numa curgeau diplomatele cu marci…cum cum nu -intra jeno in partidul noua democratie dupa ce deja se infiripa povestea de iubire cu fotbalistu si ala scapatat…unde atunci injura de mama focului pe toti udemeristii si pe iredentisti si sovini..acum ajuns pe traseul presedinte la udmr carei de unde casapeste romanii cum si pe unde poate…a terminat si crasna si mobilionu sau si celelalte firme dupa care inca mai plateste datoriile …Contesa Karolyi a ajuns la mana nepoatei de grajdar la care jeno a dat grajdul si a scos toate sporturile care functionau acolo si ca sa fie sigur ca nu revin a daramat si terenurile de tenis si handbal din parc.
Consilierul profesor intelectual Visnyai a fost dat afara de gasca de consilieri udemeristi ai presedintelui primar ca nu ridica mana la ordinele premarilor.Nu trebe intelectuali la famiglia udmr carei acolo numa o mana ridicata trebe si un singur neuron.Fain anturaj a ales contesa sau o fi si ea la inghesuiala si pentru un pumn de bani din Carei ce nu face un nobil venit din Germania? Sa nu stie cine e asistenta ei si jeno ???

de Horia Mărieș la 19 May 2014 - 08:21

Comentariul de mai jos, l-am postat din greșeală inte-un loc nepotrivit. Rog smerit redacțiă să facă corectura necesară.

de Horia Mărieș la 19 May 2014 – 08:17

Contesa consilier judetean, avocata din Carei, votată de careienii UDMRiști >>> numai la grofi trage.
Mai sunt și alte exemple judiciare, dar nu-mi pierd eu vremea cu ele fiindcă individa chiar nu merită să-i fac eu reclamă gratuită!

Paranteză: încă mai sunt curios si în ziua de azi să aflu în detaliu povestea aceea prin care Évike Horn a vrut să punã mâna pe Castelul Karolyi. Relaltată și în presa locală.

Chiar nu este nimeni care să o cunoască (snoava) și să o relateze pe aici? Ar fi o chestie foarte instructivă.
Am mai invæța și noi cum șe fac escrocheriile imobiliare in țara asta.

Nr. unic (nr. format vechi) : 3035/218/2013
Data inregistrarii 31.10.2013
Data ultimei modificari: 21.03.2014
Materie: Civil
Obiect: fond funciar
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
DEGENFELD SCHOMBURG PAUL cu dom proc ales la av. Mărginean Eva Petent
COMISIA JUDEŢEANĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ A TERENURILOR SATU MARE
Intimat
COMISIA LOCALĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ A TERENURILOR AL COMUNEI HODOD Intimat
DEGENFELD SCHOMBURG PAUL

Nr. unic (nr. format vechi) : 2512/218/2013
Data inregistrarii 16.09.2013
Data ultimei modificari: 14.05.2014
Materie: Civil
Obiect: anulare act
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
DEGENFELD SCHOMBURG PAUL Reclamant
COMPOSESORATUL PROPRIETARILOR DE PĂDURE BUTOANCA BABŢA

Nr. unic (nr. format vechi) : 653/218/2013
Data inregistrarii 13.02.2013
Data ultimei modificari: 10.10.2013
Sectie: -
Materie: Civil
Obiect: fond funciar
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
DEGENFELD SCHONBURG ALEXANDER ADALBERT PAUL CHRISTOPH Petent
COMISIA LOCALĂ PENTRU APLICAREA LEGII FONDULUI FUNCIAR CRAIDOROLŢ Intimat
COMISIA LOCALĂ PENTRU APLICAREA LEGII FONDULUI FUNCIAR ACÂŞ Intimat
COMISIA JUDEŢEANĂ PENTRU APLICAREA LEGII FONDULUI FUNCIAR SATU MARE

……………………
Bibliografie:

http://www.thepeerage.com/p9531.htm

Lasati un comentariu

de Horia Mărieș la 19 May 2014 - 16:20

Am mai meditat la subiect.

Textul invitatiei prezentat în articol este un fals grosolan mânărit de cuplul josnic de escroci udmr-isti Kovacs + Horn.

Contesa Francesca Druckheim n-are nici in clin si nici in manecă cu primele cinci “realizari” mentionate in invitatie.
Ii acord creditul necesar și sunt convins că n-ar fi semnat un text care conține astfel de neadevăruri.

Până la proba contrarie, afirm că până și semnătura de pe invitatie este scanată de pe undeva și “lipită” pe invitatie de cei doi falsificatori. Invitații de astea mânărite pe calculator poate scrie mai nou orice copil de la scoala elementară.

Doar celor doi le merge mintea atat de mefistofelic, doar ei doi pot fi atat de mizerabili si atât de escroci, incat sa profite de numele contesei doar pentru ași face reclamă atât lor cât și udmr-ului.

ESCRÓC, -OÁCĂ, escroci, -oace, s. m. și f. Persoană care înșală pe alții și își însușește, prin mijloace frauduloase bunuri străine; pungaș, șarlatan. — Din fr. escroc. Sursa: DEX ’09 (2009)

In ce priveste castelul, invit pe toată lumea să stea cool, să nu mai facă atâtea pasiuni desarte vis-a-vis de acest subiect de mult fumat.

Privind soarta castelului de la Carei, contesa a afirmat intr-un interviu din info-sm datat 24 aprilie 2014 ca familia sa spera, ca dupa renovare, acest edificiu sa redevina un monument arhitectural model la nivel european, dar familia nu doreste sa influenteze acest proces. Clar ca bună ziua.

Kovacs isi pregateste doar parangheliile pe care are de gând să le facă pe banii contribuabililor in zilele de 13-14 iunie 2014.

Nu pot să le doresc decât petrecere plăcută și fazani fripți.

Sunt absolut convins că atât ducesa cât și Evita Horn vor fi foarte încântate văzându-l pe primaș gesticulând. http://vimeo.com/95674987

E bine să fie prezente toate televiziunile din HU și să-l filmeze in prim plan pe Kovacs fând gesturi obscene la adresa contesei și a lui Evike Horn. Sper că atunci când Kovacs se va revedea pe sticlă, să-i crape obrazul de rușine și să scăpam definitiv și irevocabil de această pacoste.

de Horia Mărieș la 19 May 2014 - 17:04

Ca să ne lămurim definitiv cu cine avem de-a face, iată și niște vechituri.
Strict autentice. După emailul meu de răspuns, a urmat tăcere totală. N-a mai avut loc nici o “auditer et alter pars”.
Cu astea, pentru mine subiectul este definitiv închis.

From: Marginean Eva
To: Horia Maries
Sent: Saturday, March 16, 2013 12:40 PM
Subject:

Domnule Maries ! Am auzit, am vazut ca aveti o problema privind calitatea mea de avocat ce ati tinut sa comunicati pe un site de socializare ?! unde consiliati participantii cu fel de fel de probleme. Acest aspect va priveste!, dar in ceea ce priveste persoana mea -ma refer la calitatea mea de avocat- (pentru ca ,calitatea mea de consilier judetean este subiectul unei alte eventuale dezbateri), consider ca nu va puteti permite niste caracterizari la adresa mea. In primul rind din decenta si bunele maniere (acestea apartin de morala) si in al doilea rind din punct de vedere legal. O prestatie de avocat se realizeaza in baza unui contract intre client si avocat. Dupa cunostintele mele D-voastra nu ati fost clentul meu ci mama Dvoastra si matusa D-na Campeanu (fata de care am un respect deosebit). Daca ati avut, ati fi avut vreo nemultumire cu privire la prestaiile mele trebuia sa le semnalati si sa aveti o conduita potrivit principiului latin ” auditer et alter pars”.
avocat Marginean Eva

From: Horia Maries
To: Marginean Eva
Sent: Saturday, March 16, 2013 2:16 PM
Subject: Re: … doamna avocat, consilier județean Mărginean Eva

Stimată doamnă avocat consilier județean Mărginean Eva,

Nu am absolut nici o problemă privind calitatea Dvs. de avocat.

Dvs. aveți.

Dvs. sunteți cea care aveți o mare problemă privind calitatea Dvs. de avocat.

Mă refer mai exact la calitatea prestațiilor Dvs. ca și avocat.

Nu este numai părerea mea, urmare experienței personale pe care am avut-o cu Dvs. (vă reamintesc că ne-am intâlnit in biroul Dvs. din Carei in vara anului 2004), este și părerea a numeroși alți clienți de-ai Dvs, îndeosebi șvabi, dar nu numai.

Nu știu ce ați auzit, nu știu de unde ați auziți, sau ce ați putut Dvs. să vedeți că pot eu să comunic pe un site de socializare. Nu țin minte ca noi doi să ne fi întâlnit cândva pe un site de socializare. Bănuiesc însă că nu mă spionați. N-ar fi frumos din partea Dvs. Poate o să aveți amabilitatea să mă lămuriți mult mai în detaliu cu privire la acest aspect cu proxima ocazie.

Este adevărat, acest aspect, adică părerea mea despre Dvs. ca avocat mă privește.

Sunt foarte surprins însă că tocmai Dvs încercați să-mi țineți mie lecții despre “decență”, “bune maniere”, “morală” și “legalitate”.

Pentru așa ceva, chiar că nu cred că sunteți nici pe departe cea mai calificată persoană, deci cred că ar fi fost mult bine pentru Dvs. să vă abțineți în abordarea acestui subiect.

Am citit cu atenție e-mailul Dvs. și am ajuns la concluzia că de fapt acesta a fost scopul lui esențial, după ce ați obținut adresa mea de email de la un prieten extrem de bun de al meu, și anume să încercați să-mi țineți mie lecții de bună purtare, lecții de comportament civilizat în public, etc.

Dacă însă, sublimal, ați încercat cumva să plasați și amenințări voalate, vă aduc la cunoștiință și vă garantez încă de pe acum că sunt o nucă extrem de tare. Din toate p.d.v.

De acord, calitatea Dvs de consilier judetean este subiectul unei alte eventuale dezbateri.

Vă stau oricând la dispoziție, dacă considerați că este necesar și dacă doriți să dezbatem împreună acest subiect.

Nu eu am fost clientul Dvs.

Eu am fost însă cel care după ce am luat cunoștiință de prestația Dvs ca avocat, după ce v-am făcut o vizită la biroul din Carei împreună cu mătușa mea, după ce am constatat cu ochii mei că Dvs. nu emiteați niciodată chitanță ca avocat pentru banii pretinși în schimbul serviciilor prestate, după ce am avut un schimb de faxuri cu Dvs. tocmai pentru ca să respect ad litteram principiul latin “auditer et alter pars” (am și acum acele documente); am convins-o (foarte greu) pe mătușa mea, cea pentru care Dvs., aveți și acum un respect deosebit, să renunțe definitiv la serviciile Dvs în calitate de avocat.

Părerea D-nei …… despre Dvs. rezultă foarte clar dintr-o scrisoare olografă pe care a adresat-o mamei mele la data de 8 ianuarie 2008, după cca 5 ani de experiență cu Dvs. ca avocat “sub contract”. Evident, posed originalul scrisorii respective.

Aveți inserat mai jos fragmentul relevant din ea.

Asta este cruda realitate, adevărul gol-goluț și scris negru pe alb, stimată d-nă avocat Eva Maria Horn Mărginean. Q.e.d. Puteți să contestați acest adevăr?

Dar restituirea Castelului gróf Károlyi n-ați reușit să o obțineți până la urmă? Nu de alta, dar așa circulau zvonurile cârcotașilor într-o vreme.

Vă stau oricând la dispoziție pentru orice alte lămuriri suplimentare.

Vă doresc o viață fericită și îmbelșugată. Se pare că deja aveți parte de așa ceva.

N-ați ieșit încă la pensie? Ar cam fi cazul să vă mai odihniți și Dvs. puțin, fiindcă sunt sigur că aveți deja vârsta de pensionar. Mai bine lăsați locul unora mult mai tineri si mult mai capabili. Atât în avocatură, cât și în politică.

Cu cea mai adâncă considerațiune, mereu al Dvs.,
Horia Maries

de emil la 19 May 2014 - 22:08

Ditamai avocata, care a studiat dreptul, la început chiar dreptul roman, nu a fost capabilă să rețină forma corectă a expresiei, anume „audiatur et altera pars”. Halal avocată! Greu limbul asta latin la e vita.

de careian la 20 May 2014 - 09:37

ce treaba are careiu cu domnu silaghi ca doar nu isi face campanie pe banii careienilor cum isi face udmr carei aliat cu psd carei.
puteti intreba eventual de ce serveste cantina sociala a orasului protocolul de la castel pentru psd sau de ce primarul nu isi plateste datoriile si are retinere pe salar/
puteti intreba de ce primarul presedinte la udmr carei se plimba cu masina renault cumparata din bbanii fundatiei de promovare a turismului local.
de ce se foloseste de banii statului roman daca are cetatenie maghiara primarul din carei? in ungaria sunt primari care au retinere pe salar de miliarde pentru neplata datoriilor la stat? si isi fac case in romania ca sa scape cand vine controlul asa cum isi fac astia case prin debrecen si szalaka? de ce la sectia de scaune isi ascunde angajatii la negru prin depozite cand vine itm in control ?cum a ramas cu fabricuta de pe foieniului ca vad ca nu se mai lucreaza ?

de careian la 20 May 2014 - 09:53

nici nu ne asteptam sa ai alte modele de viata pentru cineva decat un militant pentru homosexuali si un tradator care de fapt nic el nu stie ce natie si cui apartine inafara de contractele semnate pentru sume grase..scolit sorosist

de sincer la 20 May 2014 - 12:40

Voi ati vazut acest film!!! Vai cata prostieeeeeee!!!!!

http://vimeo.com/95674987

Trist, foarte trist.

de fifi la 21 May 2014 - 13:02

Contesa Francesca stie ca primaru a dat 405 milioane pentru cartile cu grofii si nu a dat 30 de milioane pentru o carte cu personalitati careiene???
Va este frica sa aflati ce oameni de seama s-au nascut si au invatat prin Carei doamna contesa???
Cu neamurile romanesti de ce va rusinati ca doar cu ei ati venit la Carei din Maramures?

de Luca la 22 May 2014 - 06:43

primarul din carei si-a gresit vocatia!
i-ar sta mai bine intr-un film xxx….

de Horia Mărieș la 24 May 2014 - 04:45

Presa locală online de lb. maghiară, cea care este informată în exclusivitate de către primaș, anunță incă de pe acum, cele două zile de sărbătoare ce vor fi onorate la Carei, în 13-14 iunie, de vizita contesei. Cam ca în film:

http://www.cinemarx.ro/filme/The-Visit-Vizita-batranei-doamne-10576.html

Bag samă că anul ăsta, și în criza asta, aceste două zile vor coincide probabil și cu Zilele Careiene sau Zilele Villa Karul.
Sau zilele vizitei contesei vor fi “in loc de”. De unde atâția bani în bugetul Primăriei Carei când ea este datoare vândută si în stare de cvasifaliment?

Paranghelii/bairamuri/petreceri/destrăbălări oficiale (de cele neoficiale/private nu am cunoștiința) vor fi doar două, ambele la Castel și anume în serile zilelor de 13 iunie și 14 iunie,după concertele susținute de Corurile Canticum Novum, formatiă Carmina Renascentia, respectiv concertul Filarmoncii “Dinu Lipatti” din Satu Mare avândul-l la pupitru pe groful Karolyi Istvan din Vienna.
Va fi și pâine și circ: Circ (concerte pe burta goală) pentru norod, dar pâine, fazani și porci mistreți la proțap, ca întotdeauna, pentru primași și pentru grofi.

Sunt curios de suma pe care va dori să o deconteze Jenă Kovacs din banii Primăriei Carei pentru fazani. Habar n-am cât va di, bănui că șe va invârti în jur de 50.000 lei.
Dar o să aflăm, mai mult decât probabil, în cursul următoarei ședințe a C.L. La ședința trecută, cea din luna mai, Kovacs si-a pregatit doar terenul. Acum șe va milogi. Acum va scoate adevărul (păsărica) din gură. Sau o va scoate din locul în care o ține.
Mai sunt curios și dacă Televiziunile invitate din Ungaria vor fi destul de profesioniste și-l vor putea surprinde in plin plan pe Kovacs atunci când va gesticula obscen (treaba aia a lui, cea deja patentată la OSIM: aia cu “frecatul la cap”) în prezența contesei.
Mai vezi și comentariul postat de “sincer” la 20 May 2014 – 12:40, cel de mai sus: “Voi ati vazut acest film!!! Vai cata prostieeeeeee!!!!!……..Trist, foarte trist.” și linkul respectiv.

de eva la 24 May 2014 - 08:20

numai cine nu e din carei crede ca suma de 50 de mii e pentru parangheliile primarilor….maruntisuri de 50 de mii sunt pentru coloratii lui ludovic cand trebe scosi la pus stampila…pentru ei nu se incurca cu alde 50 de mii.pai numai pentru cartile tiparite numai in ungureste a dat peste 40 de mii si credeti ca grofii se multumesc cu pita prajita cumparata la pret de cozonac de primarie?
te pomenesti ca a platit jeno si cazarea contesei la carei si serviciul de consultanta ca grofii asti sunt cam scapatati si se bucura de ultimul leu al iobagilor cu care au facut averile tocate apoi la ruletele europene..circ si prostie multa la primarie

de platitorul de dari la 2 June 2014 - 11:50

contesa sa faca invitatii cand face ceva din banii ei!
pana acum nu ma auzit decat ca streseaza lumea la castel cu tablourile cumparate de altii din alti bani decat a ei.
cine va plati toate chiolhanurile de la castel pentru contesa scapatata?
tot noi careienii vom plati ca ei sa se imbuibe si sa se scalambaie la televiziunile duna tv platite de primari!
pentru copii nostri care aduc medalii de aur de prin europa nu avem bani de drum si de cazare dar pentru grofii sugative se gasesc ca doar nu da din buzunarul lui jenoka

de werner la 2 June 2014 - 15:56

in germania nu ar indrazni sa faca asa ceva si nici primarul nu si-ar permite sa calce peste locuitori pentru nici o contesa sau grof.daca sunt asa de importanti sa ajute financiar comunitatea.am citit ca pentru niste carti scrise despre familia grofilor primaria plateste peste 400 de milioane dar aceste carti ar fi trebuit ca grofii sa doneze la oras nu sa ia ei bani de la oras.

de geza la 6 June 2014 - 08:48

din ce bani se tine aceasta intalnire?
care este contributia grofilor la toate mesele si televiziunile si alte distractii de vineri si sambata?

de istvan la 6 June 2014 - 09:23

rusine veneticilor din carei care in goana lor dupa prada se comporta ca niste straini praduitori intr un oras mic burghez cu care noi bastibasii ne mandrim in ciuda lor

de andrei la 6 June 2014 - 09:52

de acord!
o caracterizare perfecta pentru cei doi sobolani de la etajul doi veniti te miri de pe unde si pusi pe capatuiala din banii careienilor!
nici eu nu o spuneam mai bine!
buletinul de carei e mareu la datorie!se vede ca e scris de bastinasi!
rusine datornicilor si traseistilor si oportunistilor!

de ingrid la 6 June 2014 - 10:49

inca primarii nu au castigat titlul de domni.ca sa ai acest apelativ trebuie sa te comporti ca domnii si nu cum dicuta ei cu angajatii la primarie.Injuraturile ca la usa cortului nu dau dreptul niumanui sa fie numit domn.Va rog sa nu uitati ca kovacs mai re de platit datoriile pentru care are retinere pe salar!
sa nu uitam nici de falimentele cofetariilor brutariilor si ale echipei de fotbal.
succesuri pe mai departe veneticilor veniti prin carei dupa banii careienilor.
fortza buletin de carei bastinas!

de veta la 6 June 2014 - 10:50

eu tot citesc bulrtinul de carei dar nu am vazut nici sa apare ceva jigniri in vreun articol.
probabil ca deranjeaza ca se afla lucrurile care se intampla la primerie

de emil la 6 June 2014 - 17:02

istvan 6 June 2014 10:01
Asta cu vidanja e de apreciat! Multumiri pentru sinceritate! Tocmai ai recunoscut ca seful tau este kk!

de istvan la 6 June 2014 - 20:29

voi scrieti voi citit voi comentati dar de ce nu i demumtati daca incalca legea si daca stiti atatea rele despre ei sa i bagati la puscarie iar daca tainuiti ceva intrati voi

de teo la 6 June 2014 - 21:00

cine te pune sa intri pe buletin daca nu iti place ce citesti aici????
ce tot frecati menta cu minciunile voastre ca fara BANII DE LA STATUL ROMAN SUNTETI SENKI SI NIME IN DRUM!!!
stim cum au mers firmele primarului cand era pe pielea lui si mai stim ca inca are retinere pe salar ca datornicii de la banca!
se stie in oras si valoarea la fotbalistu care nu se stie ce liceu a terminat sau cum se spune inca isi cauta colegii de liceu.Stim ca confunda tableta cu telefonu si isi aduna hainele vechi din casa ca sa le trimita cu boris neni la ocska de langa teoretic.
si grofii au ramas fara bani si acum fac serbare la castel da tot pe bani romanesti!!! niste csuri buri care cersesc prin europa dupa jetoane pt cazinouri.

de Ócska_használhatatlan_lom_sor la 7 June 2014 - 21:23

https://vimeo.com/97612298

de marcu la 7 June 2014 - 22:19

http://vimeo.com/95674987

asa presedinte au udemeristii la carei.acesta dicteaza la profesoru visnyai si la ce intelectuali mai au rams pe acolo.
de fapt toti intelectualii tulipani au invatat sa indoaie spinarea la presedintele ..FRECANGIU

de Kicsike la 7 June 2014 - 22:25

cine plate;ste la contesa distractia de la castel?
trebuie directorul sa mute tablourile aduse de mitica??
tot comanda la toata lumea dar pe banii nostri ai orasului.Cine va plati pentru familia grofilor care vine la castel???am citit ca si pentru carte le trebuie sute de milioane.Chiar au ramas fara bani si vin napoi la careieni ? de la ei a luat modelul primarul si nu mai plateste datoriile?

de Ocean la 8 June 2014 - 05:03

Trist chiar foarte tris ce, ce se intanpla la noi. Primarul si vicele, doi sifonatori ai banului public, fac o carte din bani nostri fa acordul nimanui, aduc in oras o contesa colduse ca Jeneu. Daca tot vrea sa faca ceva pentru orasul Carei cei doi coldusi,”contesa si jeneu”. Faca un centru de plasament pentru colii. Grajdul lu Anicou, transformel in ceva util societati. Careieni treziti odata, voi nu vedeti ce face jeneu cu bani vostri. Anicou primeste in dar un grajd in centru parcului, sa nu uitam inpozit aceasta doamna nu plateste, grajdul se construieste din bani Careienilol. Hagen a primit un strad pe 49 de ani, o viata de om. Pousz a primit o parcare la fostul magazin Victoria. Ginerica loc caldut in Primarie. Vicele hectare intregi pe Ghenciului. Nesimtitul de Jeneu se lafaie in bani si averi inpreuna cu familia lui, sa nu uitati ca acum 6 ani era un coldus si muritor de foame nesintitul. Nu avea nici paine pe masa. Da asta este Primarul nostru drag. Careieni lista ar putea continua la nesfarsit, dar nu o fac, tot ce am pomenit mai sus se fac din bani si agoniseala voastra. Si nu uitati peste doi ani sa iesiti la vot si sa votati tulipanul.

de ZSOLTI la 8 June 2014 - 07:35

sunt mandru ca sunt maghiar

de Horia Mărieș la 8 June 2014 - 07:43

@ZSOLTI la 8 June 2014 – 07:35

N-are nimeni nimic împotriva mândriei dumitale.
Poți să fii cât vrei dumneata să fii – de mândru.
Doar să nu fii prost. Fiindcă această caracteristică deranjează.

de Petre la 8 June 2014 - 08:41

Sunt MANDRU ca sunt Român

de Dana la 8 June 2014 - 08:48

mandra ca sunt romanca!

de Ocean la 8 June 2014 - 09:05

Sunt mandru ca sunt OM, cu apropiati mei si nu numai, si ajut cat pot oameni care au nevoie de ajutorul meu. Indiferent de etnie s au culoare politica. Sunt mandru ca traiesc in acest paradis pamantean numir ; Romania.

de iulian la 8 June 2014 - 13:53

mandru ca sunt roman

de emil la 8 June 2014 - 21:36

Foarte bine, zsolti, ca esti mandru ca esti ungur. Nimeni nu-ti cere sa te simti roman. Nimeni nu te forteaza sa fii roman. Asta este deosebirea dintre politica si pozitia statului roman fata de etnicii minoritari. Le acorda toate drepturile, inclusiv acela de a-i injura pe romani. Ceea ce nu se intampla in alte state, nici in cele din jurul Romaniei si deci, nici in Ungaria. Adica dreptul de a-i injura pe minoritarii romani din alte state il au majoritatile de acolo, ca sa fiu corect. Asta apropos de civilizatie, toleranta si europenism. Si invers fata de asa-zisa “toleranta” religioasa si etnica din Ardealul medieval, la care fac trimitere unii etnici unguri contemporani. Ca sa nu mai pomenesc de ungaria lui kkossuth si de cea din 1867.

de emil la 8 June 2014 - 21:41

Ocean
Cine voteaza corupti,infractori si oameni de nimic nu are scuze, ci este complice cu ei.
Chiar nu vedeti ce complicitate sovina ungureasca se petrece sub ochii vostri in timp ce unii povestesc despre multiculturalism si respect multietnic reciproc? Care, evident functioneaza doar unilateral. Adica atunci cand e in interesul sovinilor unguri.

de emil la 8 June 2014 - 21:46

Istvan, tu unde te incadrezi dintre “voi scrieti, voi cititi, voi comentati”? De denuntat ai tot dreptul sa faci si tu denunt daca stii ca e ceva ilegal. Mai ales ca in Carei, Parchetul de pe langa Judecatoria Carei este melaminat si nu se poate autosesiza. Are o Jeno.

Lasati un comentariu