S-a redeschis „Cuibul de cărți”

• publicat la: 8 mai 2014
S-a redeschis  „Cuibul de cărți”

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei anunță faptul că începând cu luna mai se relansează campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărți.”

După ce anul trecut careienii care au vizitat grădina castelului  s-au bucurat de lectura în aer liber și au avut posibilitatea să aleagă între cărți din diferite domenii, chiar în mai multe limbi și anul acesta va  exista posibilitatea lecturii pe băncile din grădinii castelului  și  chiar în oraș. Pe lângă cele trei căsuțe din lemn amplasate în  grădina castelului, anul acesta vor mai fi amplasate încă două,una în zona Monumentului Ostașului Român, iar cealaltă în zona  fântânii arteziene din centrul orașului.

Redeschiderea oficială  a campaniei va avea locmiercuri, 14 mai 2014, de la ora 13.00, la  intrarea în Castelul Károlyi. 

Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugați să o pună  la loc, dând astfel posibilitatea și altor vizitatori să citească aceeași carte. Fiecare Cuib de cărți cuprinde între 20 și 30 de titluri.

Cele cinci cuiburi vor fi așezate la intrarea principală a Castelului, la fântâna  arteziană din parc, în apropierea statuii contelui Alexander Károlyi, în zona platoului din fața  Monumentului Ostașului Român, în zona fântânii arteziene din  centrul orașului. 

Campania se  va desfăşura pe toată durata verii.

        Anunțăm  pe această cale faptul că cei care doresc să doneze cărți pentru  sprijinirea campaniei și pentru diversificarea volumelor din căsuțe, pot face acest  lucru la urna amplasată la intrarea principală în castel, în fiecare zi începând cu  12  mai2014 sau  personal la biroul Direcţiei de Cultură  şi Sport (castel, camera 26).

Lasati un comentariu