UDMR cere patru miliarde de euro ca să rămână la guvernare!

• publicat la: 23 mai 2014
UDMR cere patru miliarde de euro ca să rămână la guvernare!

Oficial, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania detine doar doua ministere in cabinetul Ponta. Si, ce-i drept, in afara portofoliilor Culturii si Mediului, la negocierile pentru formarea actualei coalitii de guvernamant au mai obtinut un post de vicepremier pentru presedintele Kelemen Hunor si niscaiva locuri de secretari si subsecretari de stat.

Insa acesta este doar varful iceberg-ului, formatiunea politica a etnicilor maghiari reusind, intr-un timp record, sa–si intinda zonele de influenta din administratia centrala si cea locala intr-un ritm de-a dreptul ametitor. Iar acum, dupa cum sustin sursele noastre, joaca totul pe o singura carte, cerand fonduri europene sau de la buget de nu mai putin de patru miliarde de euro, ca sa nu paraseasca guvernarea, sub un pretext oarecare. Iar premierul Victor Ponta, spre disperarea multora dintre liderii PSD, pare dispus sa cedeze din nou ultimatumului dat de adevaratul lider al “afaceristilor” udemeristi, Verestoy Attila.

Santaj pe fata

Pe cand USL-ul traia cu adevarat, mai multi lideri pesedisti au pornit o adevarata cruciada pentru curatirea administratiei locale si a ministerelor de udemeristii care ii fusesera aliati lui Emil Boc atata amar de vreme. Numai ca respectiva actiune a fost stopata intempestiv la interventia directa a lui Victor Ponta, care a luat in calcul si voturile parlamentarilor maghiari. Iar dupa ruperea de PNL, acestea i-au venit, intr-adevar, manusa pentru formarea actualei coalitii de guvernamant, una extrem de solida. Numai ca, din acel moment, partenerii de la UDMR nu se mai opresc cu cererile lor. Si culmea este ca, daca au lasat-o mai moale cu revendicarile culturale sau cele de autonomie, pe care le mai flutura doar la cate o manifestare nationalista, liderii UDMR s-au axat pe solicitari cu un mare impact financiar. Care, culmea, le-au fost acceptate de fiecare data, desi pesedisti de frunte s-au plans conducerii superioare de stat si de partid ca, in ritmul asta, udemeristii vor fi cei care vor conduce in curand economia si finantele tarii. Insa cererile oricum “obraznice” de pana acum s-au transformat recent intr-un adevarat santaj pe fata, UDMR cerand noi institutii ale statului care coordoneaza direct fonduri de patru miliarde de euro, pentru a nu-i lasa pe pesedisti la greu.

Citiţi mai mult pe: Enational

comentarii

de virginika la 24 mai 2014 - 08:12

mireasa tulipana care a trecut prin patul tuturor guvernarilor se vrea acum fata mare….primul traseist este presedintele udmr carei fost presedinte la noua democratie de nord vest iar al doilea traseist este ludovicul coleg si el cu presedintele la noua democratie apoi mers la liberali intre timp si la fdg si acum candidat ales pe listele udmr.
ce spuneati de traseisiti si udmr? aud?
pot sa revin cu cea mai valoroasa formatiune? se ia dupa banii sifonati de la guvern cumva ?

de SCÂNDURA la 24 mai 2014 - 11:09

Ăsta, din pozĂ, nu-i „specialist” in cherestea ?

de careii mari la 24 mai 2014 - 13:26

in carei presaedintele pnl ilie ciuta are afacerea lui si are casa lui si tot ce vrea el fara nici un contract cu statul.
in orasul carei presedintele udmr are retinere pe salar pentru datoriile la stat din falimentarea firmelor sale personale de unde a lasat pe drumuri oamenii si acum isi cumpara masina de uz personal din baniui fundatiei de promovare a turismului local si sta in chirie desi e aproape de pensie .tovarasul jenoi a venit la carei cu numirea de la pcr la crasna fabrica de mobila pe care a pus-o pe butuci dupa 1990.
membru pcr marcant la ipl satumare a fost numit la crasna carei de comitetul central pcr satumare si cazat in casa nationalizata a lui zoli fotografu de pe viilor.dupa ce a plecat de la partidul noua democratie jeno a ajjuuns la udmr si dupa ce a fost uns presedinte a adus si fata de presedinta la tineret.pe ginerica il are angajat la primarie si mancare de la cantina sociala da la tot udemeristu care vine in vizita nu si la veteranii de razboi ce vin la ziua nationala a romaniei.
cu alte cuvinte va descurcati la udmr numai cu bani romanesti ca nu sunteti in stare sa aveti firme fara contracte cu statul sau primaria.niste coldusi

Lasati un comentariu