Ziua Europei la Carei

• publicat la: 9 mai 2014
Ziua Europei la Carei

 Vineri,9 mai 2014, de la ora 12.00 în Parcul dendrologic din municipiul  Carei reprezentanții Direcției de Cultură și Sport a municipiului  Carei au deschis oficial proiectul intitulat „Europa la ea acasă -Fotbaliști reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

Proiectul  lansat anul trecut, constă în denumirea în mod simbolic a aleilor din parcul care înconjoară castelul Károlyi după numele unor personajelor marcante din țările membre ale Uniunii Europene și  are ca scop posibilitatea cunoașterii valorilor europene.

Anul trecut plăcuțele au afișat poeți reprezentativi din U.E., anul  acesta toți cei care vor poposi în Carei vor putea admira cei mai  reprezentativi fotbaliști din țările U.E.

Fiecare  plăcuță conține lângă imaginea fotbalistului, steagul țării,date despre perioada în care a activat ca jucător profesionist,precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot culege informații  despre jucător cu un smartphone.

Alături  de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii  Europene, inclusiv drapelul U.E.Realizatorii  proiectului sunt: Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Oneț Nicoleta, Pap Gerhárd,Poósz Lorant, Sălăgean Linda și Adrian Ștefănuți. Designul grafic a fost realizat de Jakab Imre.

Dintre fotbaliștii care se regăsesc pe plăcuțe enumerăm: Gheorghe Hagi,Michel Platini, Zlatan Ibrahimovic, Gerd Müller,Albert Flórián,Johan Cruyff.

Lasati un comentariu