Cadrele didactice din județul Satu Mare vor mai primi în această lună o tranșă din sentințele judecătorești

• publicat la: 19 iunie 2014
Cadrele didactice din județul Satu Mare vor mai primi în această lună o tranșă din sentințele judecătorești

 

În urma demersurilor FSLI care au mers până la Guvernul României, s-a reușit obținerea de sume în vederea efectuării a încă unei plăți pe iunie 2014. Aceste sume sunt rectificative și au scopul de a ajunge la zi cu plata integrală a sentințelor judecătorești corespunzătoare trimestrelor I și II.

Menționăm că marea majoritate a membrilor de sindicat au beneficiat de plata celei de a II-a tranșe din sentințele judecătorești odată cu salariile plătite în luna iunie. Însă sumele plătite nu au fost suficiente pentru a acoperi în întregime plata tranșelor I și II corespunzătoare anului 2014, și a diferențelor rămase neplătite de anul trecut.

Sindicatul Liber din Învățământ  SM a făcut demersurile necesare la Administrația Finanțelor Publice Satu Mare, la Trezoreria județeană, la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și la primăriile localităților din județ, pentru ca sumele necesare să se plătească efectiv.

În urma răspunsului dat de Finanțe SM, în vederea acoperirii în întregime a tranșelor I și II, s-a aprobat suma de 2000 mii lei, care urmează să fie plătit personalului din învățământul sătmărean. Dar nici această sumă nu acoperă în întregime necesarul.

Și în urma acestei aprobări de sume, FSLI solicită aprobări de noi sume în toate județele în care nu s-a ajuns la plata tranșelor I și II în proporție exact de 100%, inclusiv pentru județul Satu Mare.

Idea este de a ajunge până la sfârșitul lunii să se plătească integral în toate localitățile tranșele I și II din sentințele judecătorești.

Programul de salarizare Edusal este deschis, și se mai pot face plăți în cursul acestei luni.

Se fac demersurile către unitățile școlare să facă programările la trezorerii în luna iunie, în vederea plății diferențelor cuvenite.

 

Victor   Oprea

comentarii

de oana la 19 iunie 2014 - 17:57

Felicitari liderilor sindicali!

Lasati un comentariu