Cele mai mari greşeli pe care le faci dimineaţa

• publicat la: 10 iunie 2014
Cele mai mari greşeli pe care le faci dimineaţa

Dimineata este un moment important al zilei si poate insemna mult pentru orele de lucru care vor urma. Multi oameni fac unele greseli dupa ce se trezesc, iar evitarea lor poate avea un efect benefic asupra sanatatii lor.

De exemplu, unii prefera sa alerge, gandindu-se ca astfel isi vor mentine o forma fizica buna. Un asemenea obicei este nesanatos, caci muschii spatelui sunt expusi leziunilor, cel mai rau lucru care se poate intampla fiind aparitia unei hernii de disc, scrie Huffington Post. Un alt efect ce se poate manifesta e fenomenul de hipotensiune ortostatica, in special in cazul femeilor, dupa cum afirma chirurgul american Alan Hilibrand.

Lumina soarelui

Dimineata este bine sa lasi razele soarelui sa patrunda in incaperea in care ai dormit. In acest fel iti vei regla si ceasul biologic, iar efectele benefice nu se opresc aici. Specialistii afirma ca oamenii au o stare de spirit pozitiva daca incep ziua intr-un asemenea mod si, in plus, isi pot mentine o greutate normala.

Nu amana trezirea

Daca ai obiceiul de a mai dormi cate zece minute dupa ce a sunat alarma, atunci trebuie sa stii ca ar fi bine sa renunti la acest gest nesanatos pentru tine. O asemenea practica te scoate din programul normal si te impiedica sa adormi usor noaptea. Expertii recomanda trezirea la ora stabilita atunci cand te culci, si nu mai tarziu.

Atentie la micul dejun

Cei care sar peste micul dejun si se apuca de sport la prima ora nu fac un lucru bun. Micul dejun trebuie luat intr-un interval de 30 de minute dupa ce te trezesti, in acest fel metabolismul tau fiind intens stimulat. Corpul ramane fara energie dupa ce a consumat din ea in timpul noptii, fiindu-i necesari carbohidrati.

Sportul practicat la prima ora te poate lasa fara energie. Daca nu apuci sa mananci mult, o banana si cerealele uscate reprezinta o solutie de compromis intr-o asemenea situatie. Nu uita sa bei si un pahar cu apa, deoarece in timpul noptii nu te-ai hidratat asa cum trebuie.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu