Circul vechiturilor continuă.Spaţii verzi ocupate.Poliţia Locală întoarce capul

• publicat la: 18 June 2014
Circul vechiturilor continuă.Spaţii verzi ocupate.Poliţia Locală întoarce capul

Comerţul cu haine vechi pe artera  dintre Piaţa de alimente şi Liceul Teoretic Carei capătă  noi dimensiuni pe  zi  ce trece. După un început timid,cu ceva haine vechi şi câteva anvelope, comercianţii au luat cu asalt acum  şi spaţiul verde de pe domeniul public!

Încurajaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor competente din municipiu,persoanele fizice care plătesc pentru închirierea trotuarelor 1,70 lei mp,au etalat pe spaţiul verde din faţa Liceului Teoretic, covoare  uzate spre vânzare.

Dacă  traseul agenţilor de ordine din cadrul Politiei Municipale din subordinea MAI este atent monitorizat de autorităţile judeţene,nu acelaşi lucru se întâmplă când vine vorba de respectarea legilor în cadrul Primăriei Carei.

Deşi artera de circulaţie a fost închisă în urma propunerii preşedintelui   Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Carei,Keizer Ludovic,pentru desfăşurarea de activităţi comerciale ale unor persoane  fizice,tarifele aplicate nu au fost  aprobate  în Consiliul Local.Aprobarea consilierilor a fost pentru activităţi de comerţ cu mărfuri second pentru ziua de duminică.

Nici ocuparea spaţiului verde de către comercianţii de mărfuri uzate nu a fost supusă vreunei aprobări şi totuşi nu există nici o reacţie din partea  autorităţilor şi a organelor de ordine !

Priveliştea de care au parte elevii   liceului de elită din Carei este în totală contradicţie cu  idealurile lor despre civilizaţie urbană.Să nu fie înţelese aceste idealuri de către cei care nu au reuşit să frecventeze un astfel de lăcaş de învăţământ  dar care  au ajuns totuşi să fie factori de decizie într-un oraş european ?

E greu de înţeles patima cu care se iau  hotărâri ce aduc atingere celor mai elementare norme de bun simţ .

Nu la fel de greu de  înţeles e  lipsa de reacţie a  Poliţiei Locale care se face că nu observă că  activităţile comerciale au fost extinse şi pe spaţiul verde al oraşului,chiar dacă lucrătorii de la spaţii verzi ajung mai rar la această adresă,centrală totuşi.

O simplă priponire greşită  a unui cal  in Ianculeşti a  determinat demararea în trombă a DOUĂ echipaje ale Poliţiei Locale Carei pentru constatarea faptei nemaipomenite şi luarea de măsuri de urgenţă!

Ocuparea în municipiul Carei a unui spaţiu verde, fără autorizaţie, de către comercianţii de vechituri, nu prezintă se pare acelaşi  interes şi nici o ocazie de a ieşi la aer curat şi iarbă verde ca  la  Ianculeşti.

Dacă s-a dorit ca activitatea comercială să vină în sprijinul unor familii nevoiaşe,tocmai lipsa intervenţiei autorităţii de ordine publică  a dus la scăparea de sub control a  întregii situaţii.Haosul  a pus stăpânire pe această zonă a oraşului .

Priviţi sacii de haine aduşi de o persoană spre vânzare.Să fie haine din gospodăria lor? Greu de crezut.

Atâtea rochii de seara şi de mireasă ce provin dintr-o familie? Ce se doreşte de fapt? Revenirea la comerţul anilor din epoca feudală de tip bazar ? Se va împărţi oraşul în două : o parte europeană şi una  “sălbatic americană”  în funcţie de persoana care le gestionează?

Unii cetăţeni revoltaţi de situaţie spun ca mărfurile ar proveni din ajutoarele împărţite prin oraş iar alte doamne au afirmat ca au văzut agăţate pe garduri rochiile oferite personelor nevoiaşe care le-au abordat la un moment dat.

Gardurile pe care sunt agăţate sunt şi ele taxate de către administraţia pieţei?

Pentru magazinele construite  de către Primărie pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat ,deţinătorii lor plătesc constant taxe şi impozite.Acum, tot primăria le aduce concurenţa la uşă şi aceştia mai trebuie să  facă curat după plecarea falşilor comercianţi.

Un întreg cartier de locuinţe cum este cel din spatele pieţei,este obligat să ocolească până spre strada Tireamului pentru a ieşi în oraş în zilele de luni şi vineri.Nu mai vorbim de părinţii care îşi aduc copii la cele două şcoli deservite de artera de circulaţie închisă.

Din Comisia de Circulaţie care a decis ca strada Francisc Pall să fie utilizată în scop de  piaţă de vechituri,fac parte şeful Poliţiei Locale-Ecsedi Ioan,şeful de la Circulaţia Rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Carei-Ovidiu Păştean,consilierii Adrian Bucureştean şi Tempfli Vasile,şef Birou Urbanism-Egli Sebastian  şi Adorian Csaba din partea administraţiei domeniului public.

Taxe nesupuse aprobării Consiliului Local,ocuparea  spaţiilor verzi de pe domeniul public şi ale gardurilor unei  proprietăţi private  sunt doar câteva din consecinţele hotărârii Comisiei de Circulaţie de a închide strada Francisc Pall pentru desfăşurarea de activităţi comerciale cu mărfuri second.Cine este direct interesat de tot acest circ grotesc ?

Vă reamintesc  că propunerea consilierului Bontea de înfiinţare a unui Târg de vechituri şi antichităţi, în mod decent şi cu indicarea unei locaţii amenajate deja pe strada Oborului, a fost respinsă de către consilierii UDMR la  şedinţa Consiliului Local.

 Daniela Ciută

comentarii

de a la 18 June 2014 - 14:31

Careiul, oras african.

de Feri la 18 June 2014 - 14:50

nu puteti sa scrieti la ziar despre ceva locuri din america unde sa poate merge si vicele ca sa nu vada nu8mai ocskasor si apoi sa bage la noi pe gat toate afacerile lui cu hainele vechi???
ati vazut ca pe haverii lui de pe doina nimeni de la politie nu controleaza si aduc tigari acolo la intrare …fara jutorul coloratilor lui laicsika nu castioga jeno alegerile si primeste atatea voturi cate primit in 2004….acum are mai multi bani si cumpara oamenii dar nici pe noi nu face bucurosi daca avem un primar plin de datoriile pentru care se taie din salar la el,

de mirela la 18 June 2014 - 19:32

voi nu intelegeti ca factorul de decizie isi schimba garderoba si covoarele din casa????
am auzit ca numai 2 luni va functiona piata ocskasor si dupa ce scapa de vechiturile de acasa nu mai tin blocata strada.o,ameii au nevoie de maruntis si daca printre rongyuri se mai pot pune si pachetele de tzighi..de ce nu?

de romancareian la 19 June 2014 - 17:23

taticu cititor va cam arde ziaru la ochi!
ne mond ca nu prea citesti ca voi studiati mai mult comentariile ca sa vedeti daca se stie de mismasurile voastre tulipanistye.
mai bine ati plati intai datoriile la primar ca se face de ras cu retinerea pe salaru lui si va ride lumea si cu lajos care bate strainataturile pe la ocskasor.. sau va deranjeaza ca stim de ocskasor????
din ce bani a luat hectarele din spate de pe ghenciului de la vasile? casele din mateszalka si debrecen din ce bani sunt facute? din salaru de primari? mare bai aveti cu ziaru taticule….

de mirela la 19 June 2014 - 20:13

am spus ceva ce nu trebuia ?
din moment ce ratatul cu brutaria si cofetaria a ajuns la ocskasor sa isi vanda lucrurile din casa adica rongyurile ca nu mai merge cu calauzele de la ponyvas de ce va suparati?
fiecare face ce stie si ce poate si nu trebuie sa va fie rusine daca tot le faceti!
unii merg pe la ocskasor ca sa se inspire iar altii in locuri mai selecte.slanina pe caine nu se face..nu stiati?

de ocskasor la 19 June 2014 - 21:16

dupa rationamentul vostru si pozele sunt trucate.
viceprimarul keizer este cel care a venit cu propunerea in comisia de circulatie pentru scoaterea pe trotuare a hainelor vechi .comisia de circulatie aproba si vindutul de covoare pe spatiul verde al orasului?
incercarile de a distrage atentia sunt specifice securistilor. stie lajos foarte bine ca doar nu oricine primea viza de america pe vremea lui ceasca.a dat cu ciocu si el ca doar tot vroia sa prinda ocskasor din america si sa vina cu ceva cadouri la haveri.a picat afacerea cu brutaria si cofetaria si magazinasele si va doare ca se stie de afacereacalauzele de la ponyvas ?

de buti la 19 June 2014 - 21:20

politia locala nu misca in fata primarilor si legile sunt pentru cei care platesc darile ! un viceprimar poate sa duca ocsakasoru si pe spatiu verde ca el numai la ocska merge in america si acum face concurs cu kovacs sa arate ca si el stie sa face comert!

de dacu la 19 June 2014 - 21:25

Pfaii de capul meu, ce extrapoleaza missis Ciuta fenomenul, intrece laserul de la Targu Magurele, si ala ca sa stiti are 1 Petawatt, dati goagal daca nu stiti fizica

de menumorut la 19 June 2014 - 21:31

mare frica aveti voi de doamna ciuta hi,hi,hi,hi..
va da ceva de lucru doamna asta..va baga in sedinta si apoi cu manile pe taste….ca doar laicica si jenica is paraleli cu tehnica noua….cel putin laicica nu a trecut mai sus de ..ocskasor

de careian la 19 June 2014 - 21:44

stati ca nu inteleg.?!
parca viceprimaru keizer era cel care sustinea comertul cu marfa uzata sau de mana a doua care de fapt este tot ocskarongy,nu asa se spune?
nu in subordinea primariei este si politia locala care se face ca nu vede comertul cu ocskarongy pe spatiul verde dar vine la casele noastre ca se ne amendeze daca punem in fata casei o roaba de nisip pentru reparatii la casa?!
nu politia locala amendeaza copii care merg cu bicicleta pe trotuar dar nu vede ca in fata licewului teoretic sunt agatate hainele pe gard privat si este pus covorul pe iarba ???
toata lumea are ochi sa vada si nu trebuie sa scrii la buletinu de carei ca sa vezi cu ce idei vine viceprimarul la piata!

de antal la 19 June 2014 - 21:47

nu bagati in seama tot ce scrie postacul udemerist ca vine imediat peste ei dna cu tot cu spatele lor de la psd cum se lauda!

Lasati un comentariu