Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe ajunge la Tăşnad şi Satu Mare

• publicat la: 3 iunie 2014
Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe ajunge la Tăşnad şi Satu Mare

În perioada 9-13 iunie 2014 icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe va vizita

1.      Luni, 09 iunie 2014 Parohia greco-catolică din Marghita, jud. Bihor,  (pr. paroh Lit Demian Gheorghe)

2.      Marti, 10 iunie: Parohia greco-catolică din Tăşnad, jud. Satu Mare (pr. paroh Hendea Aurel)

3.      Miercuri, 11 iunie, Parohia greco-catolică din Satu Mare, jud. Satu Mare (pr. Protopop  Roman Dumitru)

4.      Joi, 12 iunie, Parohia greco-catolică  din Alesd, jud. Bihor (pr. paroh Rosca Sorin)

unde sa va celebra cu această ocazie cate o  Zi pentru apărarea vietii. Program intre orele 17.00 – 22.00, si a doua zi 8.00-13.00 (aproximativ).

Este vorba de o icoană apărută in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia  s-a păstrat intactă până in ziua de astăzi si este venerată anual de milioane de pelerini in Bazilica din Guadalupe – al doilea loc de pelerinaj din lume,dupa Tara Sfântă!

Scopul aparitiei a fost increstinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie  periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti.

Astfel poporul mexican s-a lepadat de religia pagana, s-a increstinat iar Fecioara Maria de Guadalupe a ramas Protectoarea copilasilor nenascuti.

La inceputul anilor 90, la propunerea parintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvantat periplul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor.

Aceasta icoana a fost numita  Misionara  pe caile Pamantului, conducand omenirea spre mileniul 3. La 14 iunie 1991,Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a inceput turneul in America şi in lume, şi il continua şi astazi.

In Romania Asociatia Darul Vietii este cea care organizeaza aceste pelerinaje cu o copie fidela a icoanei care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Aceasta  icoana a vizitat in ultimii ani multe parohii din tara noastra, din Republica  Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Din program fac parte sfinte Liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni,procesiuni intercalate de prezentari ale icoanei, a miscarii de aparare a  vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se distribuie materiale  informative. Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, femeile care isi doresc copii si bolnavii.

Lasati un comentariu