Liviu Borlan – „după 20 de ani”

• publicat la: 22 iunie 2014
Liviu  Borlan – „după 20 de ani”

Sâmbătă, 21 iunie 2014 începând cu ora 20.00 în Sala Cavalerilor a Castelului  Károlyidin municipiul Carei a avut loc un extraordinar concert de seară  intitulat Liviu  Borlan – „după 20 de ani”.Concertul  a fost susținut de de renumita Corală Armonia  din  Baia Mare,condusă de prof. Mihaela Bob Zăiceanu.

Anul acesta se împlinesc douăzeci de ani de la trecerea în neființă a  compozitorului, originar din Sanislău, care și-a desfășurat o bună parte din  activitate în municipiul Baia Mare, în calitate de profesor de armonie, contrapunct,forme muzicale și estetică la liceul de Artă din Baia Mare, metodist la Consiliul  Județean al Sindicatelor, instructor al Centrului Județean de Îndrumare a Creației  Populare Maramureș. Evenimentul  a fost deschis de profesorul  Gheorghe  Fechete, care a prezentat publicului câteva detalii din biografia  cunoscutului compozitor Liviu Borlan.

Borbely  Patricia și Larisa Latiș, eleve în cadrul cercului de muzică  ușoară de la Centrul Cultural al municipiului au interpretat trei  melodii, dintre care una, compoziție a lui Liviu Borlan,  piesa Nu mai sunt copil. Acestea au fost acompaniate la pian de profesorul lor, Szűcs József.

Corala Armonia a interpretat melodii din repertoriul unor compozitori precum: Liviu Borlan, Tudor Jarda, Lucian Nireșteanu, Gh. Goian, Gh. Danga, Pretorian Vlaiculescu, Sabin Pautza și Constantin Arvinte.Publicul a putut asculta piese precum Taina Creștinătățiicompusă de Liviu Borlan, Nunta Țărăneascăa lui Tudor Jarda, Ceteruica din trei lemneși Cântec din Chioar ale lui Liviu Borlan sau Sârba pe loc a  lui Gheorghe Danga. Finalul a fost completat de tradiționalul „Mulți ani trăiască”, spectatorii cântând alături de interpreți. Ropotele de aplauze intense au reprezentat dovada emoției puternice transmise de talentații artiști din Baia Mare.

comunicat Directia de Cultură  Carei

 

 

Lasati un comentariu