Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros

• publicat la: 4 iunie 2014
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat miercuri seara, in premieră, in semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Tenismena noastra a eliminat-o in sferturile de finală pe rusoaica Svetlana Kuznetsova in doua seturi, scor 6-2, 6-2, dupa un joc ce-a durat o ora si 19 minute.

Trei ore a avut de asteptat Simona pentru ca ploaia sa se opreasca si sa poata juca impotriva Kuznetsovei, cea care a eliminat-o luna trecuta in doua seturi la Stuttgart.

Odata ploaia oprita la Paris, cele doua tenismene si-au facut aparitia pe cea de-a doua arena de la Roland Garros, Suzanne-Lenglen, iar Simona a inceput ca din tun, cu un break.

Rusoaica a reusit sa revina si sa egaleze situatia la 2, dar apoi au urmat patru gameuri la rand in dreptul tenismeni noastre, care si-a adjudecat primul set.

Svetlana a cerut interventia doctorului in startul setului secund, dar nici asta n-a ajutat-o. Simona a dominat si cel de-al doilea set, avansand in semifinale mai usor decat se asteptau specialistii.

Dupa calificarea in semifinale, obtinuta fara set pierdut la turneul francez, constanteanca si-a asigurat un cec in valoare de 412.500 de euro si 720 de puncte in clasamentul WTA.

In penultimul act, Simona o va intalni pe nemtoaica Andrea Petkovic, locul 27 in clasamentul WTA, care a trecut in sferturi de italianca Sara Errani, tot in doua seturi si tot 6-2, 6-2.

comentarii

de emil la 7 iunie 2014 - 09:56

Bravo, Simona!

Lasati un comentariu