Topul judeţelor cu cei mai mulţi salariaţi care câştigă peste 5.000 de lei brut pe lună

• publicat la: 2 iunie 2014
Topul judeţelor cu cei mai mulţi salariaţi care câştigă peste 5.000 de lei brut pe lună

Intr-un articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2014, apare Topul judeţelor cu cei mai mulţi salariaţi care câştigă peste 5.000 de lei brut pe lună: Bucureştiul are 97.000 de salariaţi bine plătiţi, iar Mehedinţiul doar 144.

Cei mai mulţi salariaţi cu venituri de peste 5.000 de lei brut pe lună (adică duble faţă de salariul mediu pe economie) sunt în Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Timiş, care împreună înregistrează peste trei sferturi (76%) din totalul angajaţilor care primesc salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe lună, arată datele extrase din aplicaţia Revisal (softul salariaţilor gestionat de Inspecţia Muncii), valabile la începutul acestei luni.

Judeţele care au mai puţin de 200 de salariaţi plătiţi cu minimum echivalentul a două salarii medii pe economie sunt Mehedinţi (cu 144 de salariaţi care câştigă peste 5.000 de lei brut lunar), Vrancea (157), Vaslui (195) şi Botoşani (198).

Topul este realizat la nivel de judete  dar ar fi interesant de aflat care este topul municipiilor  din ţară.Adică câte asemenea salarii sunt la nivel de municipii  de exemplu. Suntem convinsi că şi municipiul nostru ar avea şanse de a intra in top şi deci  de a ne mândri cu un loc fruntas.

Câte din oraşele ţării se pot lăuda cu un salar de citymanager de 8.084 lei pe lună,brut desigur,dar la care se adaugă sporurile de la proiect din fonduri europene  sau cel de antenă?

Poate aici chiar am avea ocazia să luăm un  loc fruntaş.Nu e de neglijat nici faptul că din cei peste 70 de angajati din aparatul propriu al primarului municipiului Carei un număr de peste 20 au salarii de peste 4.000 lei,brut desigur dar fără să ţinem seama de sporurile adăugate.Oricum,potrivit datelor de la primăria Carei,salariul mediu brut  este de 968,6 euro lunar la angajaţii  aparatului propriu al primarului(aici).

Ce este însă cel mai important este că am putea concura pentru  recordul  absolut pe ţară la capitolul salariaţi ai unei primării municipale din România care sunt trecuţi pe statul de plată şi deci încasează  remuneratia aferentă  dar  nu se prezintă la locul de muncă din primărie,cum se întâmplă cu misteriosul consilier personal al primarului din Carei (aici).

O situatie a angajărilor pe bază de Contract de Colaborare ar dezvălui însă  aspecte şi mai interesante,nu numai legate de salarizare  care în aceste cazuri depăşeste bine 2.000 lei lunar.

Până la publicare unei astfel de situatii aşteptăm cu interes un comunicat din partea Primăriei Carei care să  ne arate că domnul primar al Careiului  a reuşit  să îşi achite datoriile către statul român şi pentru care începând din 2008 are reţinere de 30% pe salariul de primar .

comentarii

de petre la 2 iunie 2014 - 08:10

pentru un oras cu 21 de mii de locuitori stam bine la salarii.pacat ca numai la primarie un sofer ia cat un medic iar muncitorii careieni fac naveta pe unde apuca daca se aduc din alte locuri muncitori….

de barna la 2 iunie 2014 - 20:09

eu lucru cu nevasta impreuna si nu castig cat un salar mediu la primarie si cei de acolo sunt toata ziua prin oras sau la satumare si cand mai muncesc ca sa castige atatia bani?

de emil la 3 iunie 2014 - 15:14

@petre
Orașul Carei are 21 de mii de….. ALEGĂTORI! Numărul locuitorilor abia trece de 20.000. Adică, mai mulți alegători decât locuitori! Asta da civilizație, ordine, adevăr și corectitudine! Iată că se întâmplă așa ceva nu doar în localități unde conduc românii, ci și în cele în care conduc ungurii. Și atunci, la ce le mai trebuie autonomie, dacă nu sunt mai buni, mai corecți, mai ordonați și mai civilizați decât românii? Răspunsul, este, desigur, simplu. Pentru că nu suportă românii și nu acceptă să trăiască sub tricolorul românesc și să utilizeze limba română. Adică, din șovinism.

Lasati un comentariu