150 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Române

• publicat la: 24 iulie 2014
150 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Române

 

La invitaţia conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră – Sighetu Marmaţiei, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a participat la manifestările organizate la Sighet, cu ocazia aniversării a 150 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Română.

În discursul adresat, prefectul a subliniat importanţa misiunii Poliţiei de Frontieră, de a apăra graniţele poporului român şi a apreciat dăruirea şi responsabilitatea de care poliţiştii de frontieră au dat dovadă, ei reprezentând prima imagine a poporului nostru în punctele de trecere de frontieră.

“Prin prezenţa mea la manifestările organizate cu ocazia aniversării a 150 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Română doresc să vă reiterez faptul că aveţi o datorie extrem de importantă pentru această ţară, aceea de a apăra graniţele şi poporul român prin asigurarea celor mai bune, mai sigure şi mai corecte condiţii la trecerile de frontieră. În contextul internaţional actual este nevoie de întărirea punctelor de frontieră cu ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană, implementarea continuă a măsurilor anti-corupţie şi pregătirea profesională permanentă a românilor care lucrează în acest sistem.

În activitatea pe care o desfăşuraţi zi de zi doresc să vă apropiaţi de viaţa comunităţii, să comunicaţi şi să cooperaţi cu cetăţenii pentru a rezolva problemele care pot să apară în timpul exercitării orelor de serviciu.”

 

Lasati un comentariu