Braconaj piscicol,deţinere de armament la Domăneşti…

• publicat la: 13 July 2014
Braconaj piscicol,deţinere de armament la Domăneşti…

La data de 11.07.2014, orele 11.30, lucrătorii Postului de Poliție Comunală Acâș au fost sesizați prin plângere de către M. Vasile de 54 ani, din comuna Acâș, sat Unimăt, cu privire la faptul că în ziua de 29.06.2014, numitul R. Ioan de 71 ani, din aceeași localitate, a pătruns fără drept în curtea locuinței sale și i-a sustras din hambar un ham pentru cai confecționat din piele. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, prejudiciul în valoare de 300 lei nefiind recuperat.

La data de 11.07.2014, orele 14.00, lucrătorii Postului de Poliție Comunală Santău s-au sesizat din oficiu despre faptul că în ziua anterioară, orele 11.00, numitul Z. Costel de 29 ani, din localitatea Vinderei, județul Vaslui, s-a întâlnit pe pășunea din localitatea Santău cu B. Nicolae de 42 ani din Santău, și, profitând de neatenția acestuia, i-a sustras un telefon mobil marca Nokia. Numitul B. Nicolae este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, prejudiciul în valoare de 100 lei, nefiind recuperat.

La data de 11.07.2014, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Carei, lucrătorii Secției 7 Poliție Rurală Carei au procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la domiciliul numitului B. Francisc de 41 din comuna Moftin, sat Domăneşti, județul Satu Mare. Cu această ocazie au fost ridicate următoarele bunuri: o pușcă cu aer comprimat, calibrul 4.5 mm, neletală, din categoria celor supuse autorizării, în stare de funcționare; 2 cutii cu cartușe pentru pușcă, însumând 36 de cartușe calibrul 22 mm, respectiv 50 cartușe calibrul 5,5 mm, precum și bucăți dintr-o armă – pat de lemn, țeavă și arc recuperator, fără elemente de identificare.

Cu aceeași ocazie, polițiștii cu sprijinul Serviciului de Informații și Protecție Internă Satu Mare au ridicat de la numitul P. Attila de 47 de ani, domiciliat în Domănești, următoarele bunuri: o pușcă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, neletală, din categoria celor supuse autorizării, în stare de funcționare; 2 cutii metalice conținând una 148 alice, iar cealaltă 93 de alice, calibrul 5.5 mm.

Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, cei doi suspecți fiind cercetați în stare de libertate.

La data de 11.07.2014, ora 16.20, lucrătorii Secției 6 Poliție Rurală Tășnad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, l-au identificat în trafic pe DJ 196, între localitățile Supuru de Jos și Corund, pe A. Ionuț de 24 ani, din comuna Chieșd, județul Sălaj, în timp ce conducea un moped care nu era înmatriculat sau înregistrat. Din verificările efectuate s-a stabilit că A. Ionuț nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 12.07.2014, între orele 20:30 – 22:30, lucrătorii Secției 7 Poliție Rurală Carei au executat o acțiune pe linia braconajului piscicol, pe canalul Tău Terebești, în apropierea localității Ghilvaci, ocazie cu care au fost identificați numiții: B. Adalbert de 43 ani, din comuna Beltiug, sat Ghirișa, județul Satu Mare, B. Cristian de 26 ani și V. Romeo de 30 ani, domiciliați în comuna Terebești, sat Pișcari, care pescuiau în albia canalului cu plase monofilament tip komher, fără ca asupra acestora să fie găsit pește. Cei trei sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunilor de producerea, importul, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008.

 

Lasati un comentariu