Festivalul Mlaștinii de la Căpleni

• publicat la: 15 iulie 2014
Festivalul Mlaștinii de la Căpleni

Sâmbătă a avut loc la Căpleni, Festivalul Mlaștinii sau Lapfestival, numele sub care este mai cunoscut  evenimentul. A fost cea de a VI-a ediție și a fost una la fel de reușită ca cele anterioare, bucurandu-se de  un număr mare de participanți în ciuda vremii instabile. Evenimentul a avut loc pe terenul de fotbal din localitate și a început oficial la ora 14:30 Pe scena au urcat Adrian Stef,presedintele copnsiliului Judetean si  primarul Căpleniului, Mosdóczi Vilhelm. În discursul sau,Adrian Stef a  mulțumit comunitatii din Capleni pentru faptul că au participat la Zilele Județului Satu Mare cu  standuri frumos amenajate și pentru faptul că își respectă   locurile ducând mai departe tradiția și obiceiurile.

Suntem un județ unic și am organizat mai multe evenimente în care doresc să ne prezentăm specificul și elementele noastre de unicitate precum portul, obiceiurile și tradițiile.

Avem șansa să trăim într-un spațiu al multiculturalității în care diversitatea se împletește cu o istorie fabuloasă plină de legende, iar mentalul colectiv păstrează în tainețele ascunse ale memoriei frumusețea unui trecut capabil să reprezinte fundamentul unui viitor pe măsură.

Cred că astăzi putem să spunem cu mândrie că suntem sătmăreni, fără teama de a fi confundați cu alții și eforturile noastre, cum este și cel de azi, se constituie cred într-un argument solid că trăim într-unul dintre cele mai frumoase  județe ale patriei. Că putem arăta cu mândrie, realizările noastre, bogăția tradițiilor, frumusețea cântului și dansului nostru, savoarea unică a bucatelor și băuturilor de pe la noi” a declarat la Capleni , Adrian Stef.

Programul artistic a fost sustinut de elevi ai  școlii generale, Ansamblul de dans popular din Cămin, Koch Vanessza, Ansamblul de dans din Urziceni, Ansamblul de dans popular din Napkor, Corul Femeilor din Căpleni, Fanfara din Căpleni,  Animal Cannibals, Koós János, Piramis.

 

Lasati un comentariu