Patru universităţi, închise printr-o hotărâre de Guvern

• publicat la: 9 July 2014
Patru universităţi, închise printr-o hotărâre de Guvern

Patru universităţi si 135 de programe de studii au fost inchise de Guvern, printr-o hotărâre data miercuri.

In ce priveste universitatile inchise, acestea nu mai respectau anumite conditii de calitate, in timp ce programele de studii nu mai respectau criteriile de organizare sau nu mai erau atractive.

Cele patru universitati erau monitorizate, doua fiind din Bucuresti, una din Iasi si una din Timisoara, a transmis ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Printre acestea se numara Institutul Teologic Romano Catolic si Universitatea financiar-bancara din Bucuresti, precum si Universitatea “Mihail Kogalniceanu” din Iasi si Universitatea “Mihai Eminescu” din Timisoara.

Alte trei universitati se afla in lichidare, printre care Universitatea Bioterra, Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” si Universitatea Apollonia din Iasi.

“Facem apel la tineri să aleagă programele acreditate si autorizate de minister”, a mai spus Costoiu, precizand ca scopul hotararii de Guvern este mentinerea unui standard de calitate in universitatile românesti.

Nu in ultimul rând, ministrul a spus ca decizia de miercuri prevede ca universitatile respective nu mai au dreptul sa organizeze examene de admitere incepand cu anul 2014-2015, subliniind ca studentii care deja sunt inscrisi la universitatile respective isi vor incheia cursurile, acestea urmând sa fie recunoscute.

Reprezentantii ministerului au precizat incă din luna iunie că 33 de universităţi de stat si private au minimum o specializare sau un program care va intra in lichidare in următoarele luni.

Astfel, pentru aceste specializari nu se va mai organiza examen de admitere in anul 2014, intrucat vor fi in curs de desfiintare.

 

Lasati un comentariu