Poliţia de frontieră şi spitalele, puse in gardă in privinţa virusului Ebola

• publicat la: 31 July 2014
Poliţia de frontieră şi spitalele, puse in gardă in privinţa virusului Ebola

Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca Romania nu a avut si nu are inregistrate cazuri de infectie cu virusul Ebola, in contextul in care tot mai multe persoane se imbolnavesc de Ebola, in vestul Africii.

Situatia existenta in Africa de Vest privind aparitia focarelor de infectie cu virusul Ebola se afla in atentia si monitorizarea autoritatilor din Romania, inca din luna februarie 2014, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, postat pe site-ul institutiei.

In document se mai arata ca Ministerul Sanatatii a transmis catre Unitatile de Primiri Urgente informari privind simptomatologia afectiunii pentru cresterea gradului de vigilenta. De asemenea, s-au transmis informari si catre Politia de Frontiera.

Ministerul Sanatatii tine sa mentioneze ca Romania nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest.

Cei care calatoresc in tarile afectate sunt sfatuiti sa evite contactul direct cu sangele sau fluidele persoanelor infectate sau cadavrelor cu virus Ebola, contactul strans sau manipularea de animale salbatice vii sau moarte, cum ar fi maimute, antilope, arici, lilieci sau carnea acestora, contactul sexual neprotejat cu o persoana infectata sau cu o persoana convalescenta.

De asemeni, se recomanda evitarea contactelor cu ace ce ar putea fi contaminate cu sange sau alte fluide biologice.

Calatorii care se intorc din ariile afectate si care dezvolta simptome cum ar fi febra, cefalee, diaree sau stare generala alterata dupa trei saptamani de la calatorie trebuie sa se adreseze medicului si sa mentioneze calatoria recenta pentru a atentiona medicul.

Epidemia de Ebola dureaza de la inceputul anului, ea izbucnind in Guineea si extinzandu-se in Liberia si Sierra Leone. Aceste trei tari aveau, la ultimul raport al OMS, in urma cu o saptamana, peste 1.200 de cazuri, din care aproape 700 mortale./ ziare.com

Lasati un comentariu