Povestea familiei de români cu 15 copii care a scandalizat Anglia vs.povestea familiei cu 16 membrii în 2 camere care nu scandalizează pe nimeni în mun.Carei din România

• publicat la: 26 iulie 2014
Povestea familiei de români cu 15 copii care a scandalizat Anglia vs.povestea  familiei cu 16 membrii în 2 camere care nu scandalizează pe nimeni în mun.Carei  din România

Făcând  o succintă trecere in revistă a subiectelor din presa centrală,află m din adevărul.ro că   tabloidul britanic „Daily Mail“ alocă din nou spaţiu unei poveşti despre românii din Anglia. De data aceasta, este luată în vizor o familie formată din 17 membri:Mihai (47 ani) şi Veronica (37 ani) au venit în Marea Britanie în urmă cu doi ani, în căutarea unei vieţi mai bune. Cei doi au în total 16 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi 19 ani. Pentru că nu îşi găseau o locuinţă în care să fie acceptaţi, Mihai a fost nevoit să mintă şi să spună că familia lui are doar şase membri. Acum, cele 17 suflete stau îngrămădite într-o casă cu trei camere.

În ciuda eforturilor familiei Toma de a încerca să obţină o casă care să aibă mai mult de trei dormitoare, primăria oraşului îşi face griji pentru banii şi beneficiile pe care ar fi obligaţi să le ofere legal familiei. Astfel, reprezentanţii primăriei britanice fac tot posibilul ca familia Toma să nu primească o casă mai mare,in conditiile in care Mihai Toma este electrician si castiga 1800 lire pe luna.

In municipiul Carei, din România,o familie cu 16 membrii,trăieste de ani de zile intr-un apartament de 2 camere confort redus ,in blocul 4  din cartierul Eliberării,apartament ce face parte din spatiul locativ  al primăriei locale.Niciunul din membrii familiei nu este angajat  iar apartamentul nu are apă curentă si nici grup sanitar iar curentul este tras din altă parte,neexistând contor pentru energie electrică si nici racord la gaz.

Apartamentul este situat  intr-un bloc de locuinte private iar vecinii sunt de-a dreptul disperati de situatia existentă  şi de amenintările la care sunt supusi zilnic.

Desi am semnalat acest caz  în data de 4 iulie,niciun tabloid nu a fost scandalizat si nici măcar o autoritate sanitară judeteană sau vreo institutie a statului pentru situatia existentă in blocul  4 din cartierul Eliberării.

Cele 16 persoane ale unei familii de rromi de etnie maghiară  sunt obligate să isi ducă traiul de zi cu zi in două camere reduse ca dimensiuni , fără grup sanitar si fără sursă de apă curentă.

Situatia este mai mult decât binecunoscută si la Primărie.Vizita noastră la adresa mentionată a atras si vizita imediată a viceprimarului,vizită rămasă insă fără nici o actiune concretă de remediere a situatiei.

Numeroasa familie este de fapt beneficiara unei  repartitii aprobate de către Primăria Carei ,in al  cărei spatiu locativ este inregistrat apartamentul cu pricina, deci se stia de la bun inceput cui  i se oferă.

Similitudinile cu primăria britanică se reduc  doar la refuzul ambelor institutii de a acorda conditii de trai  decente unei famili numeroase.In timp ce primăria din Anglia a oferit o casă cu 3 camere pentru numeroasa familie ,primăria careiană a obligat un intreg bloc de locatari să suporte consecintele unui trai comun cu membrii unei familii lipsite de cele mai elementare norme de civilizatie.

Situatia nu este una  izolată in municipiul Carei.Există la mai multe adrese ,familii numeroase care trăiesc numai din ajutoare sociale si cărora le sunt alocate spatii centrale  ca locuintă.Mai mult,inafară de ajutoarele sociale,primăria le plăteste curentul ,apa si taxa de salubritate la Florisal,fapt ce ar fi de neconceput in Marea Britanie sau chiar în Ungaria.

Până la aparitia unui focar de infectie la adresele de pe strada Doina,fostul camin Agro ….sau cartierul Eliberării,probabil nu se va interveni  pentru revenirea la  normalitate in municipiul Carei,municipiul unde se inchide o arteră de circulaţie centrală pentru a se constitui un talcioc care functionează fără autorizatie ci numai in baza unei propuneri a viceprimarului,presedinte de Comisie pentru Siguranţa   Circulaţiei.

 

Lasati un comentariu