Sefi din Primăria Capitalei, urmăriţi penal: Au propus restituirea ilegală a unui teren

• publicat la: 17 July 2014
Sefi din Primăria Capitalei, urmăriţi penal: Au propus restituirea ilegală a unui teren

Doi sefi de servicii de la Directia Juridica a Primariei Capitalei au fost pusi, joi, sub control judiciar.

Andrei Creci, sef serviciu serviciu in cadrul Directiei Juridic, Contencios si Legislatie, membru, la data faptelor, in Comisia de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Capitalei, este urmărit penal sub control judiciar pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, se arată intr-un comunicat al DNA.

Totodată, Catia Falan, sef serviciu la Directia Juridic, la data comiterii faptelor, este acuzată de favorizarea infractorului.

Procurorii sustin ca, in anul 2004, inculpatul Andrei Creci si-a incalcat atributiile de serviciu si a propus, in mod nelegal, restituirea in natura a unui teren apartinand domeniului privat al Capitalei, aflat in sectorul 1, in apropiere de Parcul Herastrau.

Mai mult, dupa ce a demarat ancheta DNA, cei doi ar fi intocmit documente false pe care le-au transmis catre DNA, la solicitarea procurorilor, dupa ce au fost semnate de primarul general, Sorin Oprescu.

Creci este acuzat ca “a actionat in mod nemijlocit pentru inlaturarea ilicita a urmarilor faptei penale savarsite, astfel incat sa zadarniceasca urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila”.

In actul respectiv, se consemna faptul ca Primaria Bucuresti nu se constituie parte civila in dosarul penal.

“De asemenea, in cazul unei alte adrese trimisa de catre DNA primarului general al Municipiului Bucuresti, inculpatul Creci Andrei-George, prin influenta pe care o are asupra functionarilor publici de executie, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a determinat-o pe inculpata Falan Catia-Viviana, sa intocmeasca un punct de vedere catre primarul general, favorabil persoanelor cercetate in cauza si sa redacteze raspunsul catre DNA”, se mai arata in comunicat.

Astfel, in adresa trimisa in 26 iunie, Primaria comunica nu doar ca nu se constituie parte civila in procesul penal ci si ca in prezent nu exista documente care sa contribuie la identificarea si localizarea terenului, “in scopul de a impiedica sau ingreuna tragerea la raspundere penala a persoanelor cercetate”.

Cei doi au fost pusi sub control judiciar urmand sa se prezinte la politie ori de cate ori sunt chemati si sa respecte anumite obligatii impuse.

De asemenea, lui Andrei Creci i s-a interzis sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea prealabila a procurorului.

Daca incalca obligatiile ce le revin, cei doi risca sa fie arestati la domiciliu sau preventiv.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu