Simona Halep s-a calificat superb în semifinale la Wimbledon

• publicat la: 2 iulie 2014
Simona Halep s-a calificat superb în semifinale la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat miercuri in semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Tenismena noastra a invins-o in sferturi pe nemtoaica Sabine Lisicki (locul 19 in clasamentul WTA) in doua seturi, scor 6-4, 6-0, dupa un joc care a durat mai putin de o ora.

Inceputul partidei a fost slab pentru Simona, care s-a văzut condusa cu 3-0 si 4-1. A urmat, insa, o revenire fantastica a Simonei, care a castigat 11 game-uri la rand si a obtinut o calificare superba in semifinalele intrecerii londoneze.

„A fost un meci bun, chiar daca am avut un start mai slab. M-am simtit bine pe Arena Centrala si sunt bucuroasa ca am castigat in doua seturi. Maine trebuie sa fiu gata pentru un nou meci” – Simona Halep, dupa terminarea intalnirii.

In urma acestei victorii, Simona si-a asigurat un cec in valoare de 440.000 de euro si 720 de puncte in clasamentul WTA.

In semifinale, sportiva noastra o va intalni joi, probabil la ora prânzului, pe canadianca de 20 de ani, Eugenie Bouchard (locul 13 in clasamentul WTA), care a invins-o in sferturi pe Angelique Kerber, scor 6-3, 6-4. Cele doua s-au mai intalnit in 16-imi la Indian Wells, cand invingatoare a fost Simona.

E pentru prima oara cand o tenismena din România ajunge in semifinalele turneului gazduit de capitala Angliei.

Numarul 3 WTA a marturisit si ca a fost incantata de reactia publicului de pe arena centrala de la All England Club.

„N-a fost chiar atat de usor, a fost un meci greu. Am avut un inceput mai dificil, am fost condusa cu 4-1, dar am jucat bine si am izbutit sa revin. Am reusit chiar sa castig acest meci in doua seturi. Atmosfera de pe arena central a fost superba. Acum trebuie sa fiu gata pentru partida de joi, din semifinale”, a spus Simona imediat dupa meci.

Halep a fost intrebata si care este secretul succesului ei.

„Secretul este sa te simti bine in fiecare meci si sa te lupti pentru fiecare punct. Imi place la Wimbledon, joc cu placere si cred ca asta e cel mai important lucru.”

In fine, românca a precizat ca nu resimte nicio presiune in plus in acest moment, desi este pricipala favorita de la Openul britanic.

„La Roland Garros a fost la fel. Acum am experienta, nu mai am presiunea aceasta. O sa dau tot ce am mai bun si sper sa castig.”

sursa ziare.com

Lasati un comentariu