Situaţia Fundaţiei Gojdu după Pacea de la Trianon, analizată la Şcoala de vară a Academiei Române de la Sibiu

• publicat la: 10 iulie 2014
Situaţia Fundaţiei Gojdu după Pacea de la Trianon, analizată la Şcoala de vară a Academiei Române de la Sibiu

La Sibiu se desfăşoară până pe 15 iulie o Şcoala de vară a Academiei Române pentru istorici şi cercetătorii români din jurul României. Tema cursurilor școlii de vară din acest an o reprezintă ,,Provocările istoriei ca știință și disciplină de învățământ la începutul mileniului trei”, iar la evenimentul organizat de Guvernul României, prin Departamentul politici pentru relația cu românii de pretutindeni, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane și Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, participă profesori din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și Serbia.

La deschiderea lucrărilor au adresat cuvinte de salut şi prelegeri inaugurale prof. univ. dr. Ioan Cindrea – preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, IPS Laurenţiu Streza – Mitropolitul Ardealului, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea – rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. dr. Ştefan Firu – inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, prof. univ. dr. Sabin Luca, directorul general al Muzeului „Brukenthal” din Sibiu, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și directorul Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române (foto).

Conform programului Scolii de vară, la lucrările din ziua de joi, doamna Maria Berényi, directoarea Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria s-a prezentat cu lucrarea „Fundaţia Gojdu după Pacea de la Trianon”, informează ActiveNews citând Foaia Românescă a românilor din Ungaria.

Alesandru Anghel, Sursa: ActiveNews

comentarii

de tarabostes la 10 iulie 2014 - 22:31

Interesanta tema si ar trebui popularizat subiectul sa stie lumea ce tepe ne-a dat clasa politica cand prin tratatul de buna vecinatate si prietenie cu Ungaria am renuntat din ce stiu la orice pretentie legata de bunurile si activele Fundatiei Gojdu din Budapesta cifrate la peste un miliard de euro dupa unele evaluari dar avand in vedere ca este vorba de foarte multe cladiri din centrul Budapestei valoarea reala poate fi de cateva ori mai mare.Si fiind fideli eternului si vesnicului partid de guvernare,,fratele” Udmr retrocedam tot ce se poate din Ardeal intr-o ilegalitate demna de filmele SF.La fel Germania are o datorie foarte mare catre noi dupa al doilea razboi mondial dar care se pare ca nu poate fi dovedita (altii dovedesc cu orice fals )…
Si cat de adevarate sunt versurile cantecului care suna asa:,,Muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta in poarta” si pe langa asta renuntam usor la ce este de drept al nostru si cedam si retrocedam hotilor si barbarilor cu nonsalanta si cu sprijin politic centrat pe interese de partid orice…

Lasati un comentariu