Victorie sclipitoare pentru Simona Halep

• publicat la: 1 iulie 2014
Victorie sclipitoare pentru Simona Halep

Simona Halep a învins-o fără probleme pe tânăra kazahă Zarina Diyas și s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Londra.

Jucătoarea română, cap de serie 3 la Wimbledon, a defilat în partida de azi, impunându-se cu scorul de 6-3, 6-0, după nici o oră de joc.

Halep (22 de ani), care este cea mai bine cotată jucătoare în ierarhia WTA rămasă în cursă pentru cucerirea prestigiosului titlu de pe iarba de la All England Club, a evoluat cu un bandaj imens pe pulpa stângă.

Chiar și așa, constănțeanca a dictat cu autoritate ritmul jocului, provocând numeroase greșeli ale adversarei sale, aflată la cea mai bună performanță din carieră. Zarina (20 de ani, locul 72 în lume) nu a găsit soluții la jocul eficient și ”curat” al Simonei, care nu și-a pierdut serviciul azi, oferind o singură șansă de break.

Halep este la a treia prezență consecutivă în sferturile de finală în turneele de Grand Slam, după ce a intrat în primele opt și la Australian Open, în timp ce la Roland Garros a atins finală, însă a pierdut-o în fața Mariei Șarapova (Rusia).

În meciul următor, românca o va întâlni pe Sabine Lisicki (Germania), care a a învins o altă sportivă din Kazahstan, Yaroslava Șvedova, scor 6-3, 3-6, 6-4. Nemțoaica, locul 19 în lume, a jucat finala anul trecut la Wimbledon, după ce reușise să o învingă suprinzător pe Serena Williams,potrivit stiriyahoo.com. Aceasta va fi a patra înfruntare între cele două sportive, două dintre partidele precedente fiind cîștigate de româncă.

280.000 de euro este cecul pe care și l-a asigurat Simona Halep în urma parcursului de până acum de la Wimbledon.

Lasati un comentariu